AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 07-06-2010, 00:34   #71
Kullanıcı Adı
zilzal
[QUOTE=Duygu'Seli~;765133]Ülkemiz TÜRKİYE CUMHURİYETİ'dir..
Bayrağımızda,dilimizde BİRdir!

Bir kaç ucuz milliyetçi güruhu için binlerce kürdün,türkün,arabın kanını akıttığı bir vatanı ne tek ırka hediye ederiz nede ayırıp binlerce parçaya böleriz!
Fikrinizi kendi iktidar döneminize saklayın..

Anlaşılan site bana toptan savaş açmış,ne dedim ben şimdi.
yani Eğer Türkiye cumhuriyeti,Türk bayrağı kavramları birleştirici olmuyorsa ne olabilir?diyorum.Neyse iyi geceler,
zilzal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 00:40   #72
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Ben Türküm,Kürdüm diye kasmasın kimse kendini arkadaşlar.

İnsanoğlunun nesli. uzun bir yolun sonucudur. Dedenizin dedesinin kürt kökenli veya türk kökenli bir bayan ile evlenmediğini kanıtlayabilir misiniz.

Saçmalamayın. Hitlere özenmeyin bu kadar.

Peygamber efendimizin bir hadisi ile yorumumu noktalamak istiyorum.

""Rabbınız birdir, babanız birdir. Hepiniz Âdem'densiniz, Âdem de topraktan yaratılmıştır. Hiç kimsenin başkaları üzerinde soy sop üstünlüğü yoktur. Allah katında üstünlük, ancak takvâ iledir.Müslüman müslümanın kardeşidir. Böylece bütün müslümanlar kardeştir."

Irklarınızı yarıştıracağınıza takvanızı arttırmaya çalışın.

Saygılar.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 00:42   #73
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
zilzal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alıntı:
Duygu'Seli~ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ülkemiz TÜRKİYE CUMHURİYETİ'dir..
Bayrağımızda,dilimizde BİRdir!

Bir kaç ucuz milliyetçi güruhu için binlerce kürdün,türkün,arabın kanını akıttığı bir vatanı ne tek ırka hediye ederiz nede ayırıp binlerce parçaya böleriz!
Fikrinizi kendi iktidar döneminize saklayın..

Anlaşılan site bana toptan savaş açmış,ne dedim ben şimdi.
yani Eğer Türkiye cumhuriyeti,Türk bayrağı kavramları birleştirici olmuyorsa ne olabilir?diyorum.Neyse iyi geceler,
Sizi tanımıyorum size niye savaş açayım?
Burada kişiler değil fikirler tartışılıyor..
Biz Bayrağımızdan yada Ülkemizin adından/varlığından rahatsız değiliz..
Değişimle alakalı bir tartışma yapmıyoruz dikkat ettiyseniz..
Bu nedenle değişime yönelik bir fikir,hiç samimi ve yapıcı değil.
Alt 07-06-2010, 00:42   #74
Kullanıcı Adı
İntifada
İslam Çatısı Altında yeniden birleşmedikçe bu sorun hep var olacak....
Alt 07-06-2010, 00:47   #75
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
ALmi´ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben o bayrağa Türk bayrağı gözüyle bakmam. Çünkü o bayrakta temsil edilen kan da Çanakkale de şehit olmuş Kürtlerin kanı da var !
Ben neden o zaman o bayrağa Türk bayrağı diyeyim ?
Siz öyle deyin. Hem hiç fark etmez de o bayrağın adının ne olduğu. Beni ilgilendiren o bayrağın neyi kimi temsil ettiği.

Şuan bizi öyle bir konuma getirmek istiyorsunuz ki az önce de yukarıda bunu özellikle söylediğinizden eminim , bizleri 'Kürt faşistliği' yapmakla suçkuyorsunuz aslında.
Size bunun böyle olmadıgını uzun uzun anlatamayacagım. Çünkü beni bilen , beni tanıyan aynı şekilde Fıratı , Muhammedi ve diğer arkadaşları tanıyan , bilen biliyor.

Bugüne kadar hep şunu söyledik.Bizim için Türk-kürt-laz fark etmez. Çünkü zaten zamanında kürtler bu ayrımcılık yüzünden yeterince çekmiş bir ırk. E madem yaşamışız , görmüşüz o zaman neden aynı şeyi diğer ırktan olan insanlara yapalım ?
Ya benim birçok türk , laz arkadasım var. Onlarla bir kez olsun şu türk-kürt muhabbetini açmıyoruz.
Çünkü onlar sizin gibi ''Kürtler de Türk milletine dahildir'' gibi söylemlerde bulunmuyorlar.

Son cümlenizde açıklamışsınız sözde Türklükle , Türkçülüğün ne olduğunu.

O zaman ben de kendimce yazayım buraya Türklük ve Türkçü'lüğün tanımlarını olsun bitsin ?

Bu kadar insan kürdü türkü fark etmez bangır bangır bağırıyorsa forumda , ikisinin aynı seyler oldugunu ısrarla söylüyorsa , o zaman kendi bildiğinizi az kulak arkası edin. Bu kadar insan yalan söylemez deyip ne dediğimizi anlamaya çalışın lütfen.
Hayır, özellikle söylemedim. Sizi Kürt Faşizmiyle suçlamadım ve suçlamıyorum. Ama şunu da gözden uzak tutmamak lazım ki, Türkiye'de Türk Irkçılığıyla atbaşı giden bir Kürt Irkçılığı vardır. Türk Irkçılığı da Kürt Irkçılığı da Türk Milleti'nin başına bela olmuştur. 29 Kürt İsyanına ve on binlerce vatandaşımızın ölmesine Türk Irkçılığı ve Kürt Irkçılığı sebep olmuştur.

Kürtleri zorla Türk Milleti'ne dahil etmek gibi birşeyi söylemiyorum. Eğer Kürt kardeşlerimiz Türk Milleti'nin bir parçası olmayı kabul etmiyorlarsa, onları zorlayarak siz Türk Milleti'nin parçası olacaksınız diyemeyiz. Eğer Kürt kardeşlerimiz, biz Türk Milleti'nden değiliz diyorlarsa, hayır kabul etmiyoruz siz Türk Milleti'ndensiniz diyemeyiz. Kürt kardeşlerimizi zorla birşeye razı edemeyiz. Bu konular iyi niyetle oturulur, tartışılır ve bir çözüme ulaştırılmaya çalışılır.

Tekrar söylüyorum: Türklükle Türkçülük farklı şeylerdir. Türklerin tarihten bugüne getirdikleri tüm kültüre Türklük denir. Türklükten rahatsız olmanıza gerek yoktur. Türklük yayılmacı bir ideoloji değildir. Türk Kültürünün sahip olduğu; iyi, güzel ve doğru değerler Türklüktür. Türke ait değerler Türklüktür. Kürt Kültürünün sahip olduğu; iyi, güzel ve doğru değerler de Kürtlüktür. Kürde ait değerler Kürtlüktür.

Sorun Türklükte ve Kürtlükte değil, Türkçülükte ve Kürtçülüktedir. Türklük ve Kürtlük normal insani değerlerken, Türkçülük ve Kürtçülük faşizan ideolojilerdir.

Burada bu kadar alınganlık göstermenizin sebebini anlamış değilim. Sonuçta sohbet ediyoruz. Benim size zorla birşeyi kabul ettirmek gibi ne bir derdim var ne de böyle bir niyetim var. Ne sizi ne de başka bir kardeşimi kırmak ya da üzmek gibi birşeyi istemem. Bu konuda yapılmış olan yorumlardan anlaşılıyor ki, milletin tarifi ve adı konusunda bir anlaşmazlık var.
Bu konular iyi niyetle oturulur, tartışılır ve bir çözüme ulaştırılmaya çalışılır.

Bu sohbetimiz bir yorumumda İslam ve Türklük davası dememle başladı. Dikkat ederseniz öncelikle İslam diyorum. İslam Dinine göre Müslümanlar kardeştir. Birbirlerinin kardeşleri olan Müslümanların birbirleriyle aralarındaki meselelerini, kardeşlere yakışır bir şekilde dostça halletmeleri gerekir.

Peygamber Efendimiz, Müslümanların birbirlerinin kardeşleri olduklarını vurgulayan bazı Hadis-i Şeriflerinde şöyle buyurmaktadır:

"Müslümanlar kardeştir. Takva hariç, biri ötekinden üstün değildir."

"Müslüman Müslümanın kardeşidir; ona zulmetmez, ona yardım eder."

"Müslüman kardeşine üç günden fazla dargın durmak helal değildir."

Konu Cihannur tarafından (07-06-2010 Saat 01:55 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 01:01   #76
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İslam Çatısı Altında yeniden birleşmedikçe bu sorun hep var olacak....
hay ALLAH senden razı olsun yavuz agam bir sen beni anlamışsın...

Bizde Milli değerli hep etnik vurguya dayalı nitelendirme ve Türk Milleti gibi yanlış bir üst kimlik tanımlayan Cihannur'a bunu anlatıyorduk...

Anlaşılan kimse okumadan yazmış...Adımız milliyetçiye de çıktı inellahe meassabirin...

Bizimde vurguladığımız ümmetçi bir açı ile bakmadıkça ve etnik vurguları bir kenara atmadıkça başarıya ulaşamıyacağımız gerçeği idi velakin bir tek sen anlamışsın desene...
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 01:02   #77
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Türküm,Kürdüm diye kasmasın kimse kendini arkadaşlar.

İnsanoğlunun nesli. uzun bir yolun sonucudur. Dedenizin dedesinin kürt kökenli veya türk kökenli bir bayan ile evlenmediğini kanıtlayabilir misiniz.

Saçmalamayın. Hitlere özenmeyin bu kadar.
Konuda ırkından bahsedenlerden biri olduğum için üstüme alınıyorum takdir edin..Umarım yanılıyorumdur..

Konuda gördüğüm kadarıyla kimse kimsenin ırkını kötülemiyor yada övmüyor ki.. Sadece Türkiye üzerindeki baskıcı kimliğin diğer kimliklere yaptığı dayatmayı tartışıyor..

Ben dahil bir çok kardeşimizde dinimizde ırkçılığın yasak olduğundan bahsetti..
Bu yorumu çok ağır buldum açıkçası.. Gerekmedikçe kimliğimden bahsetmem ama kürdüm demektende asla çekinmedim,çekinmem..

Irkımızdan evvel hamd olsun müslümanız,insanız hepimiz..
Kardeşiz..
Alt 07-06-2010, 01:04   #78
Kullanıcı Adı
.:Ay_Yıldız:.
Alıntı:
Konuda ırkından bahsedenlerden biri olduğum için üstüme alınıyorum takdir edin..Umarım yanılıyorumdur..

Konuda gördüğüm kadarıyla kimse kimsenin ırkını kötülemiyor yada övmüyor ki.. Sadece Türkiye üzerindeki baskıcı kimliğin diğer kimliklere yaptığı dayatmayı tartışıyor..

Bu yorumu çok ağır buldum açıkçası.. Gerekmedikçe kimliğimden bahsetmem ama kürdüm demektende asla çekinmedim,çekinmem..

Kardeşiz..
Ben şahsi bir itham niyetinde yazmadım. genel bir yorumda bulundum. bunca sayfanın adeta Türk-Kürt meselesine dönmesi beni üzdü. Üstelik bunu yapan ak gençlik ise. Noktalamak istedim kendimce. Zira gördüğüm kadarıyla kalpler kırılıyor.
.:Ay_Yıldız:. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-06-2010, 01:05   #79
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:

Kardeşiz..
İşte bundan ötürü bir gün bu forumu bırakacağım diye hissediyorum....
Alt 07-06-2010, 01:06   #80
Kullanıcı Adı
El Emin
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben şahsi bir itham niyetinde yazmadım. genel bir yorumda bulundum. bunca sayfanın adeta Türk-Kürt meselesine dönmesi beni üzdü. Üstelik bunu yapan ak gençlik ise. Noktalamak istedim kendimce. Zira gördüğüm kadarıyla kalpler kırılıyor.
Tartışmak ne zamandan bu yana kırmak oluyor ALLAH aşkına ya...Ya biz kalp kırıyoruz ve bunun farkına varmayacak kadar caniyiz yada sizler olmayan şeylerin varlığından bahsediyorsunuz..Lütfen.

Konuyu Toplam 24 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 24 Misafir)