AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 08-13-2010, 07:22   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Darbecilik Namussuzluktur
Darbecilik namussuzluktur

Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz; Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven isimli darbe plânlarını ilk kez Nokta Dergisi'nde gördüğünü söyledi. Ersöz, "Bu plânlar kesinlikle Jandarma Genel Komutanlığı'nda hazırlanmadı; darbenin 'd'si yoktur. Darbecilik 'namussuzluk' demektir. Ne terörist, ne de darbecilik suçlamasını kabul etmiyorum." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Ergenekon Davası'nın bugünkü duruşmasında kaldığı hastaneden telekonferans yöntemiyle Levent Ersöz'ün çapraz sorgusu yapıldı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'in; "Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven isimli bu darbe plânlarını incelediniz mi?" sorusuna Ersöz, bunları ilk kez Nokta Dergisi'nde gördüğünü ama bu belgeleri incelemediğini söyledi. Görev yaptığı şubenin olaylarla ilgisi olmadığını öne süren Ersöz, "Bu plânlar kesinlikle Jandarma Genel Komutanlığı'nda hazırlanmadı. Darbenin 'd'si yoktur. Darbecilik 'namussuzluk' demektir. Ne terörist ne de darbecilik suçlamasını kabul etmiyorum." diye konuştu. Bu sözleri hiddetli ve elindeki kalemi masaya vurarak tekrarlayan Ersöz, mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün tarafından sakin olması yönünde uyarıldı.

Aracında bulunan ve diğer sanıklarla sadece telefon çaldırması yoluyla mesajlaştıklarına ilişkin bir not bulunduğunun hatırlatılması üzerine Ersöz, bu sistemi ailesiyle yaptığı görüşmelerde kullandığını söyledi. Bir kez çaldırdığında 'Ben iyiyim, siz nasılsınız?' anlamı taşıdığını ifade eden Ersöz, "2 kez çaldırdığımda 'ara', 3 kez çaldırdığımda 'acil ara' gibi anlamları olan bir sistemdi." cevabını verdi.

2006 yılında Ankara'da Liman Lokantası'nda Yarsav eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Yargıtay Savcısı Mehmet Şenay ile emekli Binbaşı İlhan Özcan'ın da katıldığı yemeğin nezaket amacıyla düzenlendiğini ileri süren Ersöz, "İki saygın yargı mensubu ile birlikte yemek yemenin suç olduğunu bilmiyordum." ifadesini kullanmıştı. Daha önce de Beşiktaş'ta bulunan bazı savcı ve hâkimlerle bazı emniyet mensuplarının katıldığı bir yemeğe ilişkin fotoğraflar İnternetten yayınlanmış, bu nedenle savcılar hakkında birçok sanık ve avukat tarafından tarafsızlığını yitirdiği iddiasıyla suç duyurusu ve redd-i hakim taleplerinde bulunulmuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Abdülkadir Aksu'ya ait soyağaçlarının Atatürkçü Düşünce Derneği'nde bulunmasıyla ilgili bilgisi sorulan Ersöz, "Her şeyden önce biz askeriz, istihbaratçıyız. Ne benden önce ne de benim dönemimde farklı olmuştur; ne de sonraki dönemlerde farklı olacaktır. Türk Bayrağı'na elimi koyup yemin ederek TSK'ya girdim. Yeminimi de asla bozmadım." cevabını verdi.

Star 12.08.2010

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-13-2010, 11:21   #2
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Türk Bayrağı'na elimi koyup yemin ederek TSK'ya girdim. Yeminimi de asla bozmadım." cevabını verdi.
Konuşursam Genel Kurmay Işığı göremez diyordu ! Sanırım Levent Ersöz'e ışığı gösterdiler !
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)