AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-16-2010, 15:25   #31
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Standart


Tanıtım ve Medya Başkanlığı







16 Ağustos 2010 Pazartesi

GÜNLÜK BASIN RAPORU










G Ü N D E M


16 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ

1- Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan'a gidecek.
-Abdullah Gül, resmi ziyaret için Bakü'ye hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapacak.
(Saat: 09.30)
-Cumhurbaşkanı Gül'ün gezisine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılacak.
2-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Yönetim Kurulu'nu Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek. (Saat: 16.30)
3-Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri...
-Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenecek törenlere Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katılacak. (Saat: 10.00)
4-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'nın Demirci ilçesi Kültür, Sanat ve Dayanışma Derneğinin Ankara'da Keçiören Çeşni Konağı'nda düzenleyeceği iftara katılacak. (Saat: 19.54)
5-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da Tuzla Belediyesini ziyaret edecek, Tuzla Belediyesi Veranda Sosyal Tesisleri'nde, Gönül Elleri Çarşısı Kent Gönüllülerine verilen iftara katılacak. (Saat: 19.00/20.05)
6-Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara'nın Güdül ilçesinde esnafı ziyaret edecek, temaslarda bulunacak. (Saat: 11.30)
7-Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Giresun'da ziyaretlerde bulunacak ve açılış programlarına katılacak. (Saat: 11.15-16.15)
8-Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Rumeli Türkleri Vakfınca İstanbul Topkapı Eresin Otel'de düzenlenecek iftar programına katılacak. (Saat: 19.54)
9-Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Samsun'un Atakum ilçesinde ziyaret ve temaslarda bulunacak.
(Saat: 13.00/20.00)
10-AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Samsun'un İlkadım ilçesinde inceleme ve temaslarda bulunacak.
(Saat: 13.00-20.00)
11-Marmara Depremi'nin 11. yılı...
-Kocaeli'nin İzmit ve Gölcük ilçelerinde anma etkinlikleri düzenlenecek, Kocaeli Fuar Alanı'nda ''O Gece Kocaeli'' adlı AA Fotoğraf Sergisi'nin açılışı gerçekleştirilecek.(Saat: 21.00/22.30)
-TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası, ''Deprem ve Deprem Yönetimi Raporu''nu kamuoyuyla paylaşacak. (Saat: 13.00)
12-Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş'ye ait yüzde 80 oranındaki hissenin satış yöntemiyle özelleştirme ihalesi yapılacak. (Saat: 11.00)
13-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı işgücü istatistiklerini açıklayacak.



16 AĞUSTOS 2010 PAZARTESİ GÜNDEM HABERLERİ


GÜNDEM

CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL AZERBAYCAN'A GİDİYOR
Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyareti, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabetle iki ülke arasında düzenli olarak yapılan üst düzey ziyaretler çerçevesinde gerçekleşecek. Gül'e, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanı sıra resmi yetkililer, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan üst düzey bir heyet eşlik edecek.
DİYARBAKIR CEZAEVİ'NİN TAŞINMASI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Tarım ve Köyişleri Bekanı Mehdi Eker, 12 Eylül darbesinin ardından adı işkencelerle anılan Diyarbakır Cezaevi'nin taşınmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi. Yeni cezaevinin inşaat maliyetiyle ilgili sürecin başladığını belirten Eker, "Yeni cezaevi tamamlandıktan sonra oraya nakiller olacak" dedi.
FAİLİ MEÇHULLER İÇİN EMEKLİ KORAMİRALİN İFADESİ ALINACAK
1993-97 yılları arasında işlenen faili meçhul cinayetler için "devlet politikası" diyen emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın, konuyla ilgili davada ifade vermesi istendi. Talep, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi.
SÜMELA'DA 88 YIL SONRA AYİN DÜZENLENDİ
Trabzon'da Karadağ'ın eteğine kurulu Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ilk kez Ortodoks Hristiyanlar ayin düzenlendi. Ayine Rusya Federasyonu, Yunanistan, Gürcistan, ABD ve yurt içinden gelen çok sayıdaki Ortodoks Hristiyan katıldı. Manastırda, 88 yıl aradan sonra, Hristiyan aleminde ''Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü'' olarak kabul edilen ve kutsal sayılan bu günde bir günlüğüne düzenlenen ayini, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Bartholomeos, manastırı bir günlüğüne ibadete açan Kültür Bakanlığı'na teşekkür etti.
ABD'DEN TÜRKİYE RAPORU
Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nın Genel Denetim Bürosu, Türkiye'deki diplomatik misyonu hakkında 110 sayfalık bir rapor yayınladı. Rapora göre "Dünyada en fazla Kürt nüfusunun yaşadığı yer İstanbul."

EKONOMİ
VERGİ BORCU OLANA JET TEBLİGAT YAPILACAK
Maliye Bakanlığı, vergi kayıp ve kaçağı ile mücadeleye dönük yeni önlemleri uygulamaya koyuyor. Vergi borcu olana elektronik tebligat devreye sokulurken, vadeli piyasa finansal araçları olan futures, options, forward ve swap'ta vergi uygulaması yeniden düzenleniyor.
TOPLU GÖRÜŞMELER ÇARŞAMBAYA ERTELENDİ
KESK'in toplu görüşmelerin referandumdan sonra toplu sözleşme olarak devam etmesi önerisinin değerlendirilmesi için görüşmeler, 18 Ağustos Çarşamba gününe ertelendi.
URUGUAY'DAN 14 BİN DANA GELİYOR
Et ve Balık Kurumu'nun açtığı ihale kapsamında, Uruguay'dan gelecek 14 bin adet dananın 17 Ağustos'ta Türkiye'de olması bekleniyor.
TÜRKİYE ÇİNLİ TURİST İÇİN ATAĞA KALKTI
Kültür ve Turizm Bakanlığı Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin girişimleriyle Çin Marie Claire dergisi, ağustos sayısının 14 sayfasını, Türkiye'nin deniz, güneş ve kumuyla önemli cazibe merkezlerinden Alanya'ya ayırdı. Pekin Kültür ve Tanıtma Müşaviri İlknur Yiğit, daha önceki yıllarda güneşli seçeneklerden uzak kalan Çinli turistlerin artık tatilde güneşin peşine düşmeye başladığını söyledi.


POLİTİKA
BAŞBAKAN ERDOĞAN: "ÖNEMLİ OLAN BOY DEĞİL, SOY"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referandum mitingi için bugün Gaziantep'teydi. "Muhalefete sesleniyorum" diyen Erdoğan, "Önemli olan boy değil, soy" dedi. "Anayasa değişikliğiyle hukuk birilerinin arka bahçesi olmayacak" diye konuşan Başbakan, TOKİ'yi eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da cevap verdi.

DÜNYA
BAN Kİ-MUN KIBRIS'A GİDİYOR
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un, doğrudan müzakereler çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas arasındaki görüşmelerde yer almak amacıyla Kıbrıs'a gelmeye hazırlandığı öne sürüldü.
AFGANİSTAN'DA YENİ PETROL YATAKLARI
Afganistan'da, 1,8 milyar varil rezerve sahip olduğu tahmin edilen petrol sahası keşfedildi. Madenler Bakanlığı sözcüsü Cevad Ömer, kuzeydeki Balkh ve Şibirgan bölgeleri arasındaki petrol sahasının Afgan ve uluslararası jeologların ortak araştırmaları sonucu keşfedildiğini açıkladı.
"NÜKLEER SORUNLARI ÇÖZEBİLİR"
İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, ülkesinin nükleer programı konusunda Türkiye ve Brezilya ile yapılan Tahran Deklarasyonu'nun, "çatışmacı tutumları değiştirerek dünyanın nükleer sorularına çözümleri getirdiği"ni ifade etti.
'BEN GİRİYORUM, SİZ DE GİRİN'
ABD Başkanı Barack Obama, turizmin darbe almaması ve halkın Florida'da tatil yapmaya devam etmesi için, kızı Sasha ile petrol felaketinin yaşandığı Meksika Körfezi'nde yüzdü.



YAZILI BASIN ÖZETLERİ

'ın bazı haber başlıkları:

ARTIK 'DÖRT YANIMIZ DÜŞMAN' DEĞİL
Başbakan Erdoğan, Gaziantep'te "yolumuzu şehitlerimiz aydınlatıyor" dedi ve halk oylamasında 'evet' istedi. fi Türkiye'nin yıllarca iç tehdit ve dış düşman korkusuyla kuşatıldığını, "Dört yanımız düşmanlarla çevrili" denildiğini hatırlatan Erdoğan, "Biz bu anlayışı kaldırdık" dedi. fi Erdoğan, "Mafyayla, karanlık örgütlerle mücadelemizde arkamızda mısınız? İleri demokrasiye evet mi?" diye sordu ve meydandaki on binlerce kişiden "Evet" cevabı aldı. Sanal korkuları yıktık Türkiye'nin dört tarafının düşmanlarla çevrili olduğunu söyleyerek, insanların sanal korkulara maruz bırakıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz geldik bu anlayışı yıktık" dedi. İnancına güvenen hürriyetinden korkmaz Başbakan Gaziantep'te MÜSİAD'ın iftarına da katıldı. Sümela Manastırı'ndaki ayinle ilgili bazılarının "Pontus'u hortlatıyorlar" dediğini hatırlatan Erdoğan, "İnancına güvenen, inanç hürriyetinden korkmaz" dedi.

CHP FİTNE TİMLERİ' SUÇÜSTÜ YAKALANDI
Önceki akşam CHP Gençlik Kollan üyesi bir grup, gece saatlerde Başbakan Erdoğan'ın evine giderken kullandığı güzergah ve AK Parti Genel Merkezi güzergahı olmak üzere köprülü geçişlere, bazı alışveriş merkezlerinin duvarlarına sprey boyalarla "Tayyip gidecek, Gökçek gelecek" yazdı Olay, AK Parti'nin Ankara milletvekillerinin de tepkisine neden oldu. AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, bunun bir "fitne ve fesat çıkarma girişimi" olduğunu söyledi, stara konuşan Kapusuz, bunun CHP'ye hiç yakışmadığını belirterek şunları söyledi: "Her yerde ilkeli, dürüst, ahlaklı olmak temel kurallardır. Siyaset bunların dışına çıkarsa başka şekil alır. Bu olay fitne fesat çıkarmaya yönelik gayri ahlaki bir tutumdur." Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, olayı komplo olarak nitelendirdi CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası olduğunu ortaya çıkaran Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in AK Parti ile arasını açmak için ilginç bir eyleme imza attı. Ancak CHP'nin provokatif eylemi kısa sürede ortaya çıkarıldı..

ELİ 'HAYIR'DA GÖZÜ 'EVET'TE
Referandumda 'hayır' ilanı yapan KESK ve Kamu-Sen, 'toplu görüşme' için masaya oturdukları hükümete, "Memura 'toplu sözleşme' hakkı veren anayasa değişikliğinin oylanacağı 12 Eylül'deki referandumu bekleyelim" önerisi getirdi.


'ın bazı haber başlıkları:

HERON GÖRÜNTELERİNİ İZLEDİM KOŞAN O ASKER BENİM
Kamuoyu, Heron görüntülerine rağmen Hantepe'de 6 askerin şehit edilmesine göz yumulduğu iddialarına 15 gündür cevap bekliyor. 20 Temmuz 2010'da 17 askerin de yaralı kurtulduğu baskını yaşayanların anlattıkları da skandalı doğruluyor. Zaman'ın ulaştığı bir Hantepe gazisi, baskında ciddi ihmallerin olduğunu söylüyor. İsminin açıklanmasını istemeyen gazi, askerî yardımın 15 dakika uzaklıktaki birlikten dört saat sonra geldiğine dikkat çekiyor. Bu olayın peşini bırakmayacaklarını belirten gazi, "Bombadan kurtulan askerler mevziden koşarken görüntüleniyor. Pusuda bekleyen PKK'lılar (üstte çemberde), patlayan bombadan kaçan askerleri bekliyor. Ama askerler kurulan pusudan habersiz. Bombanın patlamasının ardından hayatta kalan askerler (altta) pusuda bekleyen PKK'lıların yanındaki sığınağa girmeye çalışıyor. görüntülerle ilgili kimsenin açıklama yapmamasını anlayamıyorum." diyor.

KILIÇDAROĞLU'NA: HANİ KUL HAKKI YEMİYORDUN
Kemal Kılıçdaroğlu'nun havuzlu villası olduğunu ve SSK genel müdürlüğü döneminde 71 akrabasını işe aldığını ortaya çıkaran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP lideri hakkında yeni iddialar gündeme getirdi: "SSK'nın başındayken yurtdışından ithal edilen 25 dolarlık kalp stentlerini, kuruma 2 bin 450 dolar gibi fahiş fiyatlara mal etmiş. 900 dolarlık bir kardiyoloji cihazı da 4 bin dolara alınmış. Stentlere yaklaşık 100 kat fazla fiyat verilmesine nasıl müsaade ettin?" Gökçek, SSK genel müdürlüğü döneminde bütün akrabalarını işe aldığı, ihalelerde yolsuzluk yaptığı, 7 daire sahibi olduğu, evinin duvarlarındaki 8 tablonun en ucuzunun 70 bin lira değerinde olduğu ve 850 liralık ayakkabı giydiği iddialarıyla gündem oluşturmuştu. Dün CHP lideri ile ilgili yeni iddialar ortaya attı. Kanaltürk televizyonunda Politika Pazar programına canlı yayın konuğu olan Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun SSK genel müdürlüğü dönemine ait bazı belgeleri paylaştı. Buna göre Kılıçdaroğlu, yurtdışından ithal edilen 25 dolarlık kalp stentlerini, kuruma 2 bin 450 dolar gibi fahiş fiyatlara mal etmiş. Ayrıca 900 dolarlık bir kardiyoloji cihazı da 4 bin dolara alınmış. Bu bilgileri, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan tarafından hazırlatılan raporlardan aktaran Gökçek, CHP liderine hitaben, "Mitinglerde 'Kul hakkı yemeyeceğim, bizim boğazımızdan haram lokma geçmedi.' diyen Sayın Kılıçdaroğlu, hangi dürüstlükten bahsediyorsun?" diye sordu.

ARINÇ: DİMDİK DURDUK BOYNUMUZU EĞMEDİK
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde 27 Nisan'daki 'e-muhtıra'ya değinerek, "Dimdik durduk boynumuzu eğmedik, ağlamadık, korkmadık ve dedik ki biz bu buyuz, vazifemizi yapacağız." Dedi. Arınç, Konyanın Seydişehir ilçesinde düzenlenen 'referanduma evet' mitinginde konuştu. Arınç, partisinin ilçe başkanlığını ziyaret ettikten sonra Seyit Harun Bulvarı'nda halka hitap etti.

ARITMAN: CHP'Yİ PARTİNİN AHLAKINI ÖZÜMSEMEMİŞ İNSANLAR YÖNETİYOR
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın, teşkilatlara gönderdiği genelgede, 'Deniz Baykal'a yakın milletvekilleriyle referandumda çalışılmayacak' talimatı partideki huzursuzluğu artırdı. İzmir Milletvekili Canan Arıtman, yasağa olan tepkisini, "CHP'nin tarihinde bugüne kadar olmayan şeyler oluyor" ifadesiyle dile getirdi. Partinin yeni yönetimini eleştiren Arıtman, "Bu parti, CHP'nin felsefesini, ahlakını özümsememiş olan insanlar tarafından yönetiliyor." dedi. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, çeşitli ziyaretler için gittiği yerlerde partililerce karşılanmıyor. Baykal'ı karşılamaya gidenler ise görevlerinden alınıyor.


'ın bazı haber başlıkları:

YÜKSEK YARGININ EKONOMİK MALİYETİ 600 MİLYAR DOLAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, yargı söz konusu olunca sadece siyasi sonuçların konuşulduğunu ama yüksek yargının yerindelik denetimi ile 1980'den bugüne Türkiye'yi 600 milyar dolar zarara uğrattığını söyledi. Çelik "Demokratik açılım bitmedi bitmeyecek Referandumda 2 önemli madde var. HSYK, AYM yapısının değiştirilmesi. Bunlar yargıyı ele geçirme girişimleri mi? Önce şunu söyleyim, 1950'ye kadar yargı, "siyaset bize müdahale etmesin" diye bir tek cümle kullanmıyor. 1950'de DP iktidara gelince jakobenler, dayatmacılar, totaliter devlet özlemcileri iktidardan düşünce ilk defa o zamanki Yargıtay Başkanı, adli yılın açılışında "siyaset bizim işimize karışmasın" diyor. Bizim yargıyı kuşatmamız, yargıyı vesayet altına almamız söz konusu değil. Üstelik bu iddiayı bizzat AYM reddetti. AYM şekil açısından CHP'nin ileri sürmüş olduğu iddiaları kesin dille reddetti. AYM'nin reddettiği bir başka husus, AYM ve HSYK'nın özerkliğinin ortadan kaldırıldığı ve siyasetin yargıyı vesayet altına aldığı iddiasıdır. Yani AYM, CHP'nin bu konulardaki iddialarının da doğru olmadığını söyledi. Dolayısıyla bu iddia yersiz bir iddiadır. HSYK'nın üye sayısını 22'ye çıkarıyoruz. Bunun 16'sını da yargı kurumlarının kendisi seçiyor. Peki, nasıl yargıyı kuşatmış oluyoruz biz? Burada mevcut yapının buna itiraz etmesin sebebi şu: Kapalı bir kast sistemi var. Yargıtay'a, Danıştay'a üye seçiyorlar, onlar da bunları seçiyor. "Biz bu halimizle mutluyduk, niye gelip bu işlere burnunuzu sokuyorsunuz" diyorlar özetle... Bu ilişki normalleşecek yani... Referandum yargı reformunun başlangıcıdır. HSYK çatıdır, çatının her tarafı akarken evde boya yapılmaz. HSYK ıslah olmadan Türkiye'de yargı reformu yapamazsınız. Yargı bağımsız diyorlar ya, biz gelirken "bakımsız" yargıydı. Bütün hâkim ve savcıların adalet dağıttığı yerler 500 bin metre kareydi, şimdi 2,5 milyon metre kare. 7-8 yılda % 500 artış. Adalet kurumları tepeden tırnağı bilişim teknolojisiyle donatıldı. Bitti mi, bütün hâkim ve savcıların özlük hakları diğer kamu çalışanlarıyla mukayese edilemeyecek kadar artırıldı. AK Parti dönemlerinde bütün kamu çalışanlarının enflasyondan arındırılmış artışı % 26,4'tür, hâkim ve savcıların ise % 55'tir. AYM'nin, Danıştay'ın binası yoktu biz yaptık. Yargıtay binasının projeleri yapıldı, binası yolda. Biz kendi yargımıza karşı olabilir miyiz? Yargı bağımsız olsun ama aynı zamanda tarafsız olsun. Yargı reformunu yapabilmek için önce HSYK' nın reforme edilmesi lazım.

HEDEFİMİZ YERLİ ENERJİYİ HAREKETE GEÇİREBİLMEK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 12 Eylül'deki referandum çalışmaları için Bartın'da ziyaretlerde bulundu. Yıldız, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun miting meydanlarında söylediği ağır sözleri eleştirdi. Yıldız, bir insanın lider olduğu zaman argo konuşma hakkı kazanmadığını belirterek "Bizi belli şeylerin içine çekmeye çalışıyorlar. Ancak biz üslubumuzu asla bozmayacağız. Bir kişinin parti lideri olması onun argo kelimeler kullanacağı anlamına gelmez" dedi. Yıldız, "Bir liderin liderliği meydana çılanca meydana çıkar. Biz hangi liderin nasıl meydana çıktığını çok iyi biliyoruz" yorumunu yaptı. Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Temel stratejimiz arasında yerli kaynaklarımız ve yenilenebilir kaynaklarımızın harekete geçmesi var. Bunların içerisinde kömür var, rüzgar var, hidroelektrik santraller var. Güneş enerjisi inşallah oluyor. Ama aynı zamanda biz çevreciyiz."

BİZ LAF DEĞİL İŞ YAPIYORUZ
Yapımına 16 yıl önce başlanan ve askeri açıdan yasak bölgede olması sebebiyle yapımı ve açılması uzun süren Gökçeada Havaalanı, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle açıldı. Gökçeada'ya gelen Bakan Yıldırım, açılış nedeniyle yaptığı konuşmasında, muhalefet partisine göndermelerde bulunarak her şantiyeye "(Yaptığımız işler nedeniyle, muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz) tabelası astıracağız. Biz laf değil, iş yapıyoruz. Bunu da herkes bilsin" dedi. Referandum konusuna da değinen Yıldırım, muhalefete sert tepki göstererek, "Türkiye bir dönüm noktasında. Bu Anayasa'nın seçimlerle karıştırılmaması lazım. Muhalefet partisi referandumu seçimle karıştırıyor. Düzenlemelere hayır diyenleri neye hayır diyeceklerinin sorulması lazım" dedi.

'ın bazı haber başlıkları:

ONLARDA DA SAĞDUYULU SESLER VAR'
Başbakan Erdoğan, Gaziantep mitinginde CHP ve MHP'lileri evet oyu vermeye çağırarak şöyle dedi: Muhalefetin içinden, ihraç edeceklerini söyleseler de, sağduyulu milletvekilleri, belediye başkanları, cesur yürekler çıkıyor, evet oyu vereceklerini söylüyor.

BİR TABUNUN DAHA SONU
Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıl sonra ilk kez dini ayin düzenlendi. Ortodoks ayinini yöneten Fener Patriği Bartholomeos, Osmanlı padişahlarına dua etti, ramazanı da kutladı. 20'DEMeryemana Evi'nde de ekmek, incil, üzüm dağıtıldı Sümela Manastırı'nda toplanan Ortodokslar Meryem Ana için dua etti. Ayini yöneten Rurr^ Patriği Bartholomeos Osmanlı padişahlarını da anmayı fi unutmadı Papandreu: Ayin dostluğu pekiştirdi İzmir'in Selçuk ilçesindeki Meryemana Evi'nde de ayin düzenlendi. Ayini, İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini yönetti. Yerli ve yabancı çok sayıda Hıristiyanın katıldığı ayini, Meryemana Evi'ne gelen ziyaretçiler de izledi. İngilizce, İtalyanca ve Türkçe olarak yapılan ayin, ekmek, İncil ve üzümlerin kutsanması ile başladı. Daha sonra İncil'den bölümler okunarak ilahiler söylendi. Ayin sonrası kutsanan ekmek, İncil ve üzüm katılımcılara dağıtıldı. Bülbül Dağı'nda yer alan Meryemana Evi, Hıristiyan tarihçiler tarafından Meryem'in 101 yaşına kadar yaşadığı ve ölümünün ardından göğe yükseldiği yer olarak kabul ediliyor.

"İLLA MALİ KURAL GEREKMİYOR TÜRKİYE'DE TABLO ÇOK OLUMLU"
Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Türkiye'nin mali kural olmadan da bugüne dek geldiğini belirterek, "illa bir mali kural olması gerekmiyor. Türkiye'nin not artışları mali kural olacak diye yapılmadı, mali kural olmadı diye not indirimine gidilmeyecek" dedi. Akkurt, Türkiye'nin içinde bulunduğu tablonun çok olumlu olduğunu belirtti. Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlara ve coğrafyaya makro ekonomik perspektiften batanca çok güzel bir tablo var. Ufak tefek sıkıntılar var tabii. Cari açık problemmiş gibi görünüyor. Halbuki, Türkiye yıllardır cari açıkla gidiyor. Herkes 2008'de 'Cari açık ne olacak, şirketlerin borçları yüksek, bunlar ödenmeyecek' dedi. Bir Dünya Bankası yetkilisiyle iddiaya girdim. 'Bir şey olmaz5 dedim ve haklı çıktım. Türkiye 2002'den bu yana daha sağlıklı bir ekonomik modelin içine girdi. Bu modeli değiştirmek siyasi iktidarın kredibilitesine zarar verebilir. Bu olumlu tablo devam edecek veya ettirilecek. Türkiye'de büyük büyüme ve bölgede ekonomik güç yaratma potansiyeli var.

'ın bazı haber başlıkları:

TOPLU SÖZLEŞMELER SONBAHARA KALIYOR
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, "bu sene toplu görüşme değil toplu sözleşmeyle çalışanların mali ve sosyal hakları belirlensin, görüşmelere ekim veya kasım ayında toplu sözleşme olarak devam edilsin" önerisinin incelenmeye değer olduğunu belirterek, "Bu konuyu karara bağlarsak bu mutabakat zaptı olacak. Hukuki bir engel varsa 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendi' kalan Kanunu'nun içeriğine bağlı olarak devam edeceğiz" dedi. Bakan Yazıcı, toplu görüşmelerin birinci turunun ardından Başbakanlık Merkez Bina'nın önünde açıklamalarda bulundu. Yazıcı, toplu görüşmelerde bugüne kadar mutabakata varılan konuların hemen hemen hepsini hayata geçirdiklerini söyledi. Son olarak Devlet Memurları Kanunu'na ilişkin değişiklik tasarısı hazırladıklarını hatırlatan Yazıcı, başta sicil konusu olmak üzere tasarıda memurlarla ilgili bir dizi düzenleme olduğunu belirtti. Referanduma sunulacak anayasa değişiklik paketinde kamu çalışanlarının ücretlerinin belirlenmesine yönelik önemli düzenlemeler bulunduğu- I nu belirten Yazıcı, toplu sözleşme hakkının bu şekilde anayasal kural haline getirilmek istendiğini ifade etti.


'ün bazı haber başlıkları:

HUKUK ARTIK BİRİLERİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAK
Başbakan Erdoğan, referandumun yargıdaki kapalı devre sistemine son vereceğini söyledi. Erdoğan, "Hukuk, artık birilerinin arka bahçesi olmayacak, milletin arka bahçesi olacak. Üstünlerin hukuku sona erecek. Hukuk millet adına karar verecek" dedi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül'deki referandumun Türkiye için milat olduğunu söyledi. Erdoğan, 'Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK'nın yapısını değiştireceğiz. Hukukta kapalı devre sistemine, kast sistemine siz son vereceksiniz. Hukuk, artık birilerinin arka bahçesi olmayacak. Milletin arka bahçesi olacak Hukuk millet adına karar verecek Üstünlerin hukuku sona erecek, hukukun üstünlüğü egemen olacak" dedi.

ÖZER: TÜRK HALKI 'EVET' DEMELİ
Müzik yapımcısı Şahin Özer, referandumda kullanacağı oyun rengini açıkladı: "Evet": AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatının verdiği iftar yemeğine katılan Özer, değişikliklerin Türkiye'yi daha ileriye götüreceğine inandığını söyledi. Özer, "Bu referandumda bütün Türk halkının 'evet' demesi lazım. Ben bu iktidar döneminde ülkemizin önemli mesafe kat etiğini, diğer ülkeler arasında itibarımızın arttığını gördüm. Daha aydınlık bir Türkiye için 'evet' diyeceğim. Dışarıda bir sessiz çoğunluk var. Bu sessiz çoğunlukta 'evet' diyecektir" seklinde konuştu.

'ün bazı haber başlıkları:

'NO TUŞUNA BASAMAYAN HAYIR İSTİYOR'
Başbakan Erdoğan, muhalefetle yaşanan boy polemiğine yeni bir boyut kazandırdı. Erdoğan Gaziantep'te, "Tutturmuşlar Başbakan'ın boyu ne kadar. Çok merak ettin söyleyeyim: 1.85, tepe tepe kullan. Peki, boyuma yetişemezsen ne olacak. Önemli olan boy değil, önemli olan soy" dedi. 'Makaram sarı bağlar; kız oynar gelin ağlar' bunlar daha çook patinaj yapar. Muhalefetin hali bu. 'Hayır' diyorlar ama neye 'Hayır' dediklerini bilmiyorlar. (CHP Genel Sekreteri önder Sav'ın 'yes-no' olayına gönderme yaparak) Telefon tuşundaki hayıra basamayıp 'evet' diyenler, 'Yes' diyenler var ya korkuyorlar. Belki oy kabininde de böyle olur diye milletvekillerini göndermediler. Şimdi vatandaşa, 'Biz her ne kadar Meclis'te hayır diyemediysek de siz gidin sandıkta hayır deyin' diyorlar.

12 EYLÜL TARİHİ ÖNEMLİ BİR FIRSAT'
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan önceki gece Mamak Belediyesi Ramazan Festivali'ne katıldı. Türkiye'nin her geçen yıl daha müreffeh, demokrasisi iyi işleyen, temel hak ve özgürlüklerde ileriye giden bir ülke haline geldiğini vurgulayan Babacan, buna rağmen Türkiye'nin hâlâ hak ettiği yere geldiğini düşünmediklerini söyledi. Babacan, 12 Eylül'de K S I referanduma sunulacak Anayasa değişikliği ile, sivil demokrasinin yerleşmesi ve yargı, hukuk sisteminin daha iyi çalışması için önemli bir adım attığını söyledi. Kadınlara, çocuk ve yaşlılara, engellilere özel muamelenin bir lütuf olmadığını, değişiklik ile bunun bir hak haline getirildiğini vurgulayan Babacan, "12 Eylül tarihi önemli bir fırsat. İyi bir şekilde kullanılırsa Türkiye'yi bir üst mertebeye taşıyacak bu değişimden bütün vatandaşlar istifade edecek" dedi.


'ın bazı haber başlıkları:

OYLAR AKP'YE DEĞİL ANAYASAYA
AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "12 eylülde AK Parti'nin başarı veya başarısızlıkları değil Türkiye'nin özgürlükçü, sivil ve demokratik bir anayasaya olan ihtiyacı oylanacaktır" dedi. "MHP, CHP, Saadet Partisi, BBP, DP içinde demokrasiye inanan milyonlar var ve anayasaya 'evet' oyu verebilmek için sabırsızlıkla gün sayıyorlar" diyen Kılıç, şöyle konuştu: "Bugün anayasaya 'evet' diyenler AK Parti'ye de 'evet' demiş olmuyor. Çocuk istismarının önlenmesine, kadınlarımızın pozitif ayrımcılık hükümlerinden yararlandırılmasına, şehit yakınları, gazilerimiz ve özürlülerimiz için yapılacak fırsat eşitliğini sağlamaya yönelik düzenlemelere 'evet' demiş oluyorlar.

'in bazı haber başlıkları:

ÖNEMLİ OLAN BOY DEĞİL SOYDUR SOY
Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile arasındaki "boy" polemiğini Gaziantep mitinginde de sürdürdü. "Muhaliflere sesleniyorum: Boyum 1.85, al tepe tepe kullan. Ama önemli olan boy değil soydur, soy. Onun için biz şunu öğrendik. İlmi tahsil ederken 'edep yahu' dediler bize. Sen anayasa değişikliğine niçin hayır diyorsun bunu açıkla."

İNANCINA GÜVENEN İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜNDEN KORKMAZ
Başbakan Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı'nda düzenlenen ayine Ş malum çevrelerin tepki gösterdiğini belirterek, "Ne kaybettin, ayin yaptılar gittiler. İnanana güvenen inanç özgürlüğünden korkmaz" dedi. Erdoğan, Gaziantep'teki iftar yemeğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bir grup malum, isimlerim söylemiyorum malum. İşte bak yeniden 'Pontus'u hortlattılar' diyorlar. Bugün (dün) Trabzon'da, Sümela'da geldiler, ayinlerini yaptılar. Ya arkadaş ne oldu? Geldiler ayinlerini yaptılar gittiler, ne kaybettin? Aç Osmanlı tarihini bir oku İnanana güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Fikrine güvenen fikir özgürlüğünden korkmaz. Bunlar 'milliyetçiyiz' diyorlar. Aç Osmanlı tarihini bir oku. Osmanlı açmış, kendilerine güvenip bunları yapmış.


'in bazı haber başlıkları:

MEMUR 'EVET' DEDİ
Anayasa paketindeki 'toplu sözleşme değişikliğinin kabul edilmiş gibi uygulanmasını istedi Memur ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerin birinci turuna 'referandum' damgasını vurdu. Zam pazarlığına gelen memur sendikalarının temsilcileri 12 Eylül'de halk oyuna sunulacak Anayasa paketinde yer alan 'toplu sözleşme' değişikliğinin kabul edilmiş gibi uygulanmasını istedi. Mevcut uygulamada ise taraflar anlaşamadığı zaman mutabakat metni imzalanıyor. Bu metin Bakanlar Kurulu'na sunuluyor. Bakanlar Kurulu kendi zam oranım belirtiyor. Anayasa paketinde yer alan 5. madde, Anayasa'nın 53. maddesinde yer alan 'toplu görüşme' ibaresini 'toplu sözleşme' hakkı olarak değiştiriyor. Buna göre yasa, memurlara toplu sözleşme hakkı getirirken, uyuşmazlık çıkması halinde Uzlaştırma Kurulu'na başvurulmasını düzenliyor.

‘in bazı haber başlıkları:

SAHURDA REFERANDUMU ANLATTI
12 Eylül tarihi yaklaşırken siyasilerin çalışmaları da gece geç vakitlere kadar uzamaya başladı. Havaların sıcak geçmesi ve Ramazan ayı dolayısıyla referandumda halktan 'evet' oyu isteyen AK Partililer çalışmalarını sahura kadar sürdürmeye başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, referandum gezileri kapsamında Kırşehir'e geldi, ilk önce il merkezinde vatandaşa referandumda neden evet denilmesi gerektiğini anlatan Çelik, daha sonra Kırşehir'in Boztepe ilçesine bağlı Uzun pınar Köyü'ne gitti. Uzun pınar köylüleriyle sahura kadar sohbet eden ve referandumda neden 'evet' oyu kullanılması gerektiğini anlatan Çelik, burada sazlı sözlü bir de sahur yaptı. Köy usulü doğal gıdalardan sahurunu yapan Çelik, gördüğü ilgi karşısında değişecek olan anayasada nelerin bulunduğunu köylülere tek tek açıkladı. Kırşehirlilerden, yapılacak' olan referandumda 'evet' oyu kullanmalarını isteyen Hüseyin Çelik, şehir merkezindeki programın ardından hem referandumu anlatmak hem de sahurunu yapmak için bir köye gitmek istedi. Çelik ve AK Parti Kırşehir il yöneticileri Boztepe'nin Uzun pınar köyüne misafir oldu. Köylülerle tek tek tokalaşan Çelik, burada büyük bir ilgiyle karşılaştı. Köylülerden, referandumda herkesin sandık başına gitmesini ve 'evet' oyu vermelerini isteyen Hüseyin Çelik, basına kapalı olarak köy muhtarlarıyla sahurda bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Uzun pınar Köyü Muhtarı Haydar Yıldırım'ın evine sahurda misafir olan Çelik, köy usulü hazırlanan ve doğal gıdalardan oluşan sofrada sahurunu yaptı. Köy halkı ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Çelik, daha sonra mahalli sanatçıların seslendirdiği Neşet Ertaş'ın 'Mühür Gözlüm' eserine de eşlik etti. Sazlı sözlü gerçekleştirilen sahura Hüseyin Çelik'in yanı sıra AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Abdullah Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, ilçe Başkanı Şuayip Soysal ve köy halkı katıldı.

DİSK VE TÜSİAD TUTARSIZLIĞI
2001 Eylül'ünde gazetelere verilen ilan. TOBB, TÜSİAD, TİSK, TÜRK-İŞ ve DİSK, 24 Eylül 2001'de işçiye fayda sağlayacak bir değişiklik olmamasına rağmen anayasanın değiştirilmesine "evet" başlığı altında gazetelere boy boy ilan vermişlerdi. Son anayasa değişiklikleri ise, darbe anayasasına karşı çıktığını iddia edenlerin maskesini düşürdü. Darbe anayasasının değiştirilmesi için yıllardır mücadele ettiğini iddia eden DİSK, aslını inkâr edercesine anayasa değişikliklerine muhalefet etmeye başladı, işçileri "hayır" oyu vermeye çağıran DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, üstelik referandumda "Hayır" oyu kullanılması için çalışma başlattı. HAK-İŞ ise tavrını değiştirmedi, evet oyu vereceğini açıkladı. Darbe anayasasının değiştirilmesini isteyen TOBB, TÜSİAD ve TÜRK-İŞ ise son anayasa değişikliğinin kabul edilmesinin ardından ağız değiştirdiler. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, "Bu paket, evet veya hayır denilmesi kolay bir paket değil" derken, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise "Hepimiz aynı şeyi düşünürsek gelişemeyiz" dedi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu ise tabanlarına "evet" ya da "hayır" oyu kullanması yönünde bir sınırlama getirmeyeceklerini belirtti.

İNÖNÜ EMRETTİ
Başbakan Erdoğan'ın Sakarya'da söylediği "İsmet İnönü Dersim'de 20 bin kişiyi öldürdü" sözü, gözleri Dersim katliâmına çevirdi. Harekat İsmet İnönü başbakanlığında gerçekleştirilirken İnönü'nün generali isyanları bastıramamış, Atatürk'ün manevi kızı Sabiba Gökçen verilen emri yerine getirerek halkın üzerine bomba yağdırmıştı. . CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Erdoğan'ın "Dersim'i CHP bombalattı" sözlerinin sorulması üzerine, garip bir cevap verdi: "Ben o zaman doğmamıştım."

'nin bazı haber başlıkları:

DAVUTOĞLU: IRAK'IN BİRLİĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Irak'ta yapılan seçimde ulusal meclise giren Türkmen milletvekilleriyle iftarda buluşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Irak toplumunun mezhep ve kavim endişeleri dışında bir araya gelmesi gerekiyor" dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Irak toplumunun bugün her türlü mezhep ve kavim endişeleri dışında bir araya gelmesi büyük bir önem taşıyor" dedi. Irak'ta yapılan son seçimlerin ardından ulusal meclise giren Türkmen milletvekillerine iftar yemeği veren Davutoğlu, yemekte Irak'taki son siyasi gelişmeleri ele aldıklarını, hükümet çalışmaları konusunda son dönemde yaptıkları temasları milletvekillerine aktardığını, milletvekillerinin de Irak'taki son siyasi durumla ilgili bilgi verdiklerini aktardı.

MUHALEFETİN TABANI EVET İÇİN SABIRSIZLIKLA BEKLİYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, MHP, CHP, Saadet Partisi, BBP, DP içinde demokrasiye inananların anayasaya 'evet' oyu verebilmek için referandum gününün sabırsızlıkla beklediğini söyledi. 12 Eylül'de yapılacak oylamanın bir halk oylaması olduğunu hatırlatan Kılıç, "AK Parti'nin başarı veya başarısızlıkları değil Türkiye'nin özgürlükçü, sivil ve demokratik bir anayasaya olan ihtiyacı oylanacaktır" dedi.

HERKES SANDIĞA GİTSİN
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Benim bir tek oyumdan ne olur demeden, herkesi referandum oyunu kullanmaya davet ediyorum" dedi. Çelik, Kırşehir'de Memur-Sen tarafından organize edilen açık hava konferansına katıldı. Anayasayı değiştirme kararı aldıklarında açılan kapatma davasının Türkiye'ye 20 milyar dolar kaybettirdiğini vurgulayan Çelik, "Bu da 15 milyon gencin 20 yılını çalmışsınız demektir.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
 

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ak, akp, basın, forum, haber, ishak, köşe, medya, parti, rapor, tanıtım, yazı, yılmaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta