AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08-31-2010, 19:48   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Standart İşte kare kare referandum kararları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan: Tam 30 yıl sonra, yine bir 12 Eylül günü, işkence ve zulümlerle, bu insanlık dışı uygulamalarla milletçe hesaplaşacağız.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu: Referandumda sandığa gidip göğsümü gere gere evet oyu kullanacağım.

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: Anayasa değişikliği tam bir reform değil, ancak bu yönde küçük de olsa atılmış bir adım olmasından dolayı 'evet' diyeceğiz.

Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu: Neden evet diyorum; çünkü namus borcum var. Sadece 145. madde için bile bu değişikliğe milyon kere ‘evet' denilir

KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi: Kürtler, PKK ve BDP'nin baskısına rağmen pakete 'evet' diyecek.

Eski Başbakan Necmettin Erbakan: Değişikliğe 'evet' oyu vermekte fayda var. Çünkü Türkiye'yi bir adım ileri götürüyor. Eskisi bundan daha kötüdür.

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem: CHP'li, MHP'li, AKP'li her kim olursa olsun bütün aydın, demokrat ve sağduyulu insanlar, anayasa değişikliğine 'evet' demeli.

HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel: 'Hayır' diyenler statükoyu korurken, bizim gibi 'evet' diyenler değişimi ve demokratikleşme isteğini ortaya koyacak.

Mustafa Çalık: 'Evet' diyerek acı çekenlerin yanında, cuntanın karsısında yer alıyorum. Bizim ülkücülüğümüzü tartmak kimsenin haddi değildir.

Eski ANAP'lı Bakan Vehbi Dinçerler: Referandum, Türkiye'nin önünde büyük bir fırsat. Eğer 100 oyum olsaydı 100'ü de 'evet' olurdu. Rahmetli Turgut Özal yasasa o da 'evet' derdi.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral: Türkiye'nin hızına ayak uyduracak bir anayasa için ‘evet' diyeceğiz.

Memur-Sen Başkanı Ahmet Gündogdu: Görevimiz, 12 Eylül'de 'evet' demekle bitmeyecek. 13 Eylül'de yeni anayasa için yine meydanlarda olacağız

Agaoglu Şirketler Grubu Başkanı Ali Agaoglu: Daha özgür ve istikrarlı bir Türkiye için referandumu fırsat olarak görüyorum. Ben işadamıyım, particiliğim yok. Oyum 'evet' olacak.

Fethullah Gülen: Paketin içinde milletimizin istikbali için çok önemli maddeler var; değişiklik paketi bu yönüyle desteklenmeli ve 'evet' oyları böyle bir niyetle verilmelidir.

Sezen Aksu: Eksikliklerine rağmen 'evet' diyeceğim. Uzlaşmayla hazırlanacak, kapsamlı ve özgürlükçü anayasa nihai seklini alana kadar da 'evet' demeye devam edeceğim.

Teoman: Anayasa paketi demokrasi adına ileri bir hamle. Bence su anda yapılması gereken; eksiklik olsa da elimizde olan paketi desteklemek.

İbrahim Tatlıses: Teknoloji ve hayat değişti ama Türkiye hâlâ aynı kanunlarla yönetiliyor. Tahtaları yenileyelim, çivileri değiştirelim, yeni anayasaya'evet'diyelim.

Orhan Gencebay: Çocuklarımıza daha demokrat, daha çağdaş bir hukuk sistemi bırakıp bırakmayacağımızı oylayacağız. Bu fırsat kullanılmalı diye düşünüyorum.

Ahmet Özhan: Ben bunu, Türkiye'nin önünün açılması için gereken bir atılım olarak değerlendiriyorum. Bu değişikliği CHP de yapsaydı yine ‘evet' derdim.

Yeşim Salkım: Referandumda ‘evet' oyu vereceğim. Çünkü bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Herkesin hayrına olacak şeyler varsa anayasa da değişebilmelidir.

Mehmet Ali Birand: Hemen her konuda gerilememize neden olan askerî darbeler döneminin kapandığı mesajını yollayamazsam, kendi kendime ihanet etmiş sayarım. Bu nedenle oyum 'evet' olacak.

Hakan Şükür: Anayasa oylamasının partiler üstü olduğunu düşünüyorum. DGM'de yaşadıklarım, inancım, araştırmalarım ve mantığım, benim 'evet' kararımda etkili oldu.

VE DAHA BİRÇOK ÜNLÜ, SANATÇI, SİYASETÇİ VS..

HAYIR TARAFI İSE;

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk: Zincirbozan'a giren bir siyasetçi bugün referanduma 'hayır' diyorsa bunun bir anlamı var.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: MHP, milletimizin önceliklerine ve taleplerine cevap vermeyen ve dışarıdan sipariş edilen anayasa değişikliklerine hayır oyu verecektir.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Atatürk cumhuriyetini yeniden kurmak için, AKP'ye de anayasasına da hayır. Mührü hayır'a vur.

Abdullah Öcalan: Boykota karsı çıkanlar bu cesareti nereden alıyorlar? Fakat bizimkiler de çok rahat. Herkes çok kendini beğenmiş, her seyi bildiklerini zannediyorlar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Herkesi, demokrasimizi tehdit eden çoğunluk diktatörlüğü eğilimine karsı referandumda "hayır" oyu vermeye çağırıyorum.

YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu: Bu paketin ardında başka bir amaç ve gizli bir plan var.

HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek: Değişikliğin siviller tarafından yapılması tek başına öngörülen düzenlemelere haklılık ve meşruluk kazandırmaz.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Aysel Çelikel: Bu hareketin altında özel bir siyasi amacın olduğunu düşünüyorum.

Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Tansel Çölaşan: Elde kalan son kalesiniz, onların söylediklerine bakmayın. Tümüne birden ‘hayır' deyin.

Kamer Genç: Hükümetin icraatlarından memnun değilim, bu sebeple oyum ‘hayır'. Referandumda ‘evet' çıkması durumunda yargı siyasallaşacak.

Müjdat Gezen: Oy kullanacak kişilerin milyonda biri bile neye 'evet' deyeceğini biliyorsa ben bileklerimi keserim. Ben bilmediğim bir konuda suç ortağı olmam demektir

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş: 'Evet' diyecek STK'ların kararının Diyarbakır halkının genel görüsü gibi yansıtılması ahlaksızlıktır.

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)