09-08-2010, 00:14 | #1 |
Kadir Çöpdemir: "Vicdanı Olan, Anayasa'ya 'Evet' Der"
Kadir Çöpdemir: "Vicdanı olan, Anayasa'ya 'Evet' der"
Oyuncu, televizyoncu, radyocu Kadir Çöpdemir, yeni Anayasa’ya referandumda 'Evet' diyeceğini söyledi. Çöpdemir, çağdaş dünyanın gereğinin Sivil Anayasa olduğunu ve anayasa paketinin çağdaş normları içerdiği belirterek, “Vicdanı ve insafı olan, Anayasa'ya 'Evet' der.” dedi. Klasgazete.com'a konuşan ünlü showman Kadir Çöpdemir, çağdaş ve sivil Anayasa istediği için 12 Eylül’deki referandumda yeni Anayasa’ya 'Evet' diyeceğini açıkladı. Türkiye’deki gelişmelere Avrupa Birliği perspektifinden baktığını ifade eden Çöpdemir, “Zorla, zulümle dikte ettirilmiş Militarist Anayasa’dan Sivil Anayasa’ya geçmek gerekir. Bu nedenle yeni Anayasa’ya 'Evet' diyeceğim.” dedi. Darbecilerle Yüzleşilsin Anayasa paketinde yer alan 12 Eylül Darbesi'ni yapanlara yargı yolunun açılmasının olumlu ve önemli bir adım olduğunu belirten Kadir Çöpdemir, “Darbecilere yargı yolu açılması fevkalade güzel olur. Dünyada halk artık darbe yapanlar ve darbecilerle yüzleşti. Örneğin İspanya ve Portekiz. Bizde de Kenan Evren ve hayatta kalan diğer darbeciler yargılansınlar ve ceza alsınlar. Darbeci ve cuntacı zihniyet ellerini bu ülkeden çeksin. Sivil iradeler ülkeyi yönetsin” şeklinde konuştu. Çağdaş Anayasa’ya 'Evet' Yeni Anayasa’daki askerin sivil yargıya tabii olması ve vatandaşın Anayasa Mahkemesi’ne başvurması, memurlara toplu sözleşme hakkı gelmesinin önemli gelişmeler olduğunu ifade eden Çöpdemir, tek isteğinin çağdaş dünya ülkelerindeki anayasa normları ne ise ülkesinde de onun olmasını istediğini söyledi. Yeni Anayasa çağdaş olduğu için 'Evet' oyunda karar aldığına dikkat çeken Çöpdemir, “Vicdanı, insafı olan referandumda Anayasa’ya 'Evet' der. 'Hayır' diyenlerin vicdanı da insafı da yok” dedi. Time Turk 27.08.2010
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-08-2010, 00:16 | #2 |
sayın Çöpdemir'in düşüncelerini son zamanlarda öğrenmeye başladım..tebrik ediyorum..
|
|
09-08-2010, 00:21 | #3 |
Cihannur kardeşim sayende bu ülkede tanımadığımız kimse kalmadı neyse bu haberleri görmek iyi geliyor.. Kadir Çöpdemir de doğruyu demiş demişte bakalım bunların çevreleride çapları kadar olacak mı
|
|
09-08-2010, 00:27 | #4 |
Suat Kılıç sanatçıların halk üzerinde yarattığı etki üzerine sorulan bir soruya yanıtı Tarık Akanı geçmişte çok severdim filmlerini çok severim. Lakin referandumdaki görüşlerine katılmam mümkün değil.
Türk halkı siyaseti futbol u sanatı magazini birbirinden ayırabilecek kadar zeki En fanatik Tarkan hayranı bayanlar dahi söz konusu siyaset olunca kendi düşüncelerine göre hareket ederler |
|
09-08-2010, 00:30 | #5 | |
Alıntı:
|
||
09-08-2010, 00:32 | #6 | |
Alıntı:
|
||
09-08-2010, 00:40 | #7 | |
Alıntı:
Konu Cihannur tarafından (06-27-2011 Saat 12:54 ) değiştirilmiştir.. |