09-14-2010, 13:54 | #11 | |
Alıntı:
Benim bildiğim bazı üniversitelerde mevcut. Hatta değişen rektörler sonrasında bu yöndeki taleplere karşılık veriliyor. ,İlginç tarafı ünüversitede böyle bir alan için yetkili arkadaşlar esnaf abilerden yardım alıyorlar. Devlette inançlı inancsız insan olur diye inancsızların hakkına girmemek için böyle bir yöntemi kullandıklarını biliyorum. |
||
09-15-2010, 21:19 | #12 |
tamamen dekanla alakalı bir durum...
dekanımız 2 sene önce değişti. en başta kabin yaptırdı sonra güzel bir mescid yaptırdı.. allah razı olsun... ama olmayan hatta kapalı arkadaşlarımızın açacak kabini bile olmayan çok üniversite var... rektörlerin yavaş yavaş değişerek buna çözüm getirileceğine inanıyorum... başörtüsüde çok yakında halolcak inşallah |
|
09-15-2010, 21:28 | #13 |
Evet namaz ibadetini yerine getirenler sıkıntı yaşıyorlardı ama dönemimizde bundan pek bahsedemeyiz.Anlatan büyüklerimiz var namaz kıldığı için adlarının alındığını psikolojik baskı uygulandığını.Ama şimdi bu tür durumlar nadir çıkar.Değişen Rektörlerle üniversiteler daha iyi bir konuma geldi.Tabi ki aksaklık olan izin verilmeyen üniversiteler hala mevcut fakat genel itibariyle bu tür sorunlar yok ediliyor.Liselerde resmi olarak mescit bulunmasa da gayri resmi yollarla ufakta olsa bir yerler ibadete ayrılıyor.inşaALLAH en kısa sürede bu tür sorunlar tamamıyla halledilir.Fakat hiç bir durum öğrencinin kaza etmesine sebebiyet vermez/vermemeli.Hiç bir yer yoksa üstündeki ceketi çıkarıp yere atıp kıbleye yönelip gayet tabi namazını kılabilir.
|
|
09-15-2010, 21:34 | #14 |
Kütahya Dumlupınar Üniversitesindede camii var...
MErkez kampüsün içerisinde... Ama ezan yasak... |
|
09-15-2010, 21:43 | #15 |
|
|
09-15-2010, 22:41 | #16 |
büyük ve köklü üniversitelerde mescit yada mini bir cami bulunuyor.. genelde yeni üniversitelerde yok
|
|
09-15-2010, 23:58 | #17 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|