09-17-2010, 17:17 | #1 |
Menderes, Özal ve Erdoğan'ın İsimleri İlelebet Milletimizin Kalbinde Yer Alacak
'Menderes, Özal ve Erdoğan'ın isimleri ilelebet milletimizin kalbinde yer alacak'
Eski Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, ''Menderes, Özal ve Recep Tayyip Erdoğan'ın isimleri ilelebet milletimizin kalbinde yer alacaktır.'' dedi. Aydın Menderes, babası Adnan Menderes ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin yıl dönümü dolayısıyla Topkapı'daki Anıtmezar'da düzenlenen tören öncesinde eşiyle birlikte annesi Berin Menderes'in mezarını ziyaret ederek dua etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adnan Menderes'in mozolesine çelenk koymasıyla başlayan törende konuşan Aydın Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve babası Adnan Menderes'i saygı ve rahmetle andığını söyledi. Menderes, 49 yıldır yaşanan sürecin bir film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini ifade ederek, bu zamana kadar yaşananların boşa gitmemiş olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Bu 49 yıla rağmen 3 merhuma gösterilen ilginin, yapılan hizmetlerin boşa gitmediğini ve ebediyen saygı gördüğünü gösterdiğini, bundan da büyük bir bahtiyarlık duyduğunu belirten Menderes, ''Bir evladın babasını kaybetme acısını kolay kolay hiçbir şey telafi edemez. Ona gösterilen bu bağlılığı, onun öbür dünyasının da aydınlık olduğunu gösteren bir işaret olarak yorumluyorum. 49 yıl önce radyoda babamın idam haberini işittiğim andan itibaren bu inanç içerisindeyim. Şu İstanbul'un ve Türk Milleti'nin sinesinden nasıl bir tablo oluştu, herkes görüyor ve bu tablo dünya durdukça milletin hafızasında kalacaktır.'' şeklinde konuştu. Aydın Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan ile Adnan Menderes'in 3 büyük vatanperver olduklarını ifade ederek, hepsine Allah'tan rahmet dilediğini söyledi. 3 merhumun naaşlarının İmralı'dan alıp Anıtmezar'a taşınmasını sağlayan Turgut Özal'a da Allah'tan rahmet dilediğini ifade eden Aydın Menderes, şunları kaydetti: ''Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin muhterem Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da 3 merhumu ziyaret ederek dua etti, Fatiha okudu. İşte bu 3 isim, yani Menderes, Özal ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın isimleri ilelebet milletimizin kalbinde yer alacaktır. Bundan hiç tereddüt etmiyorum. Rahmetli babam, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan unutulmayan bir sevdadır. Bunun için Cenab-ı Hakka şükrediyorum. Onların hatıralarını bugüne kadar ayakta tutan aziz milletimize en içten şükranlarımı sunuyorum. Başbakan ve arkadaşlarının iktidarı daim olsun diyorum. 49 yıl sonra bunu görebilmiş olduğum için çok mutluyum.'' Törene; Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aydın Menderes, törenin ardından Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyetle birlikte Turgut Özal'ın da mezarını ziyaret ederek dua okudu. Kaynak Zaman 17.09.2010
Konu Cihannur tarafından (05-14-2013 Saat 16:32 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|