![]() |
#1 |
![]() Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeterli zamanı olmadığı gerekçesiyle İsrail Cumhurbaşkanı Shimon Peres'le görüşmedi.
Peres'le görüşmeyi kabul etmeyen Peres'in İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüştüğü bildirildi. Bu durum İsrail diplomasisini sıkıntıya sokarken İsrail'den "Tel Aviv, Peres ile Gül arasında bir görüşmenin gerçekleşmesini istememişti" açıklaması geldi. İsrail kaynaklarına göre Gül'ün Peres'le görüşmeye yanaşmaması, Özgürlük Filosu'na düzenlenen saldırıyla patlak veren iki ülke arasındaki krizin derinleşmesine yol açacak. Gül, Amerika programında Peres ile bir görüşme olmadığını açıklayarak "Doğrusu benim programım uymuyor zaten. Bu söylediğiniz şey basında da gördüm, Clinton Global Initiative'de bir davet var, birçok kişilere, bana da ona da dolayısıyla ben oraya gitmeyeceğim" diye konuştu. Ahmedinejad'la görüşeceğini açıklayan Gül'ün, insanlık için yola çıkanların kanını döken bir devletin başkanıyla görüşmeyeceğini söylediği belirtildi. Birleşmiş Milletler 65. Genel Kurulu Genel görüşmeleri vesilesiyle ABD'nin New York kentinde bulunan Gül, BM Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan tarafından onurlarına verilen akşam yemeğine katıldı. Yemeğe Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon da iştirak etti. İslamigundem.com
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|