AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-30-2010, 03:12   #1
Kullanıcı Adı
merve
Standart Müslümanlarla saf tutup namaz kıldı
ABD'de yaşayan Müslümanların bu yıl 25.sini düzenlediği 'Müslüman Günü Yürüyüşü', tam bir dinler buluşmasına sahne oldu.




New York'ta gerçekleştirilen yürüyüş, Madison Caddesi'nin 23'üncü ve 38'inci sokakları arasına serilen brandalar üzerinde kılınan öğle namazıyla başladı. Müslümanlarla saf tutarak namaz kılanlar arasında Yahudi din adamı Michael Weisser da vardı. "Hepimiz aynı Allah'a ibadet ediyoruz." diyen Weisser, yürüyüşe katılış sebebini şu sözlerle anlattı: "Herkes farklı ibadet şekilleriyle aynı Allah'a karşı sorumlu. Daha önce birçok kez camide bulundum ve birçok Müslüman arkadaşım var. İmam Ali, benim sinagogumda konuşmuştu ben de onun camisinde. Ayrıca Müslümanların ibadet şekillerini seviyorum."

Namaz sırasında aileleri ile yürüyüşe gelen çocuklar da ilginç görüntüler oluşturdu. Yol boyunca tekbirler getirerek yürüyen Müslümanlar, ellerinde Amerikan bayraklarını taşıdı. Müslüman Polis Birliği üyelerinin üniformalarıyla katıldığı etkinlik, 23. caddede kurulu çadırlarda servis edilen yemekler ve cadde üzerine kurulu sahnedeki şovlarla son buldu.

ZAMAN

 

merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi