10-02-2010, 17:06 | #91 |
Andy-Ar'ın Referandum Sonrası Yapmış Olduğu Anket
Andy-Ar'ın son anketinde; AK Parti % 44,1, CHP % 25,3, MHP % 10,3, Saadet Partisi % 5,8, BDP % 5,7, Diğer partiler %8,8 oranında oya sahip görünüyor. AK Parti, 2011 Genel Seçiminde 3 puan Saadet Partisi'nden 3 puan da diğer partilerden alsa aşağıdaki tablodaki gibi bir sonucun çıkması pekâlâ mümkündür: AK Parti: % 50,1 CHP: % 25,3 MHP: % 10,3 BDP: % 5,7 Saadet Partisi ve Numan Kurtulmuş'un partisi: % 2,8 Diğer partiler: % 5,8 |
|
10-02-2010, 17:14 | #92 | |
Alıntı:
|
||
10-02-2010, 19:53 | #93 |
bu cevap beni hiç tatmin etmedi...
|
|
10-02-2010, 20:05 | #94 |
|
|
10-02-2010, 21:05 | #95 |
Soru şu: SP'den ayrılan Kurtulmuş, bize "ikinci bir AK Parti" tecrübesini mi yaşatacak, yoksa 19. yüzyıldan bu yana süren İslami akımı, siyasi, ahlaki, toplumsal ve uluslararası doğru bir zemine mi oturtacak?
Kurtulmuş'un SP içinde siyasete devam etme imkânı kalmadığına göre, önünde iki seçenek var: İlki, birçoklarının içinden geçtiği üzere, arkadaşlarıyla birlikte AK Parti'ye ilhak etmesi ve R. Tayyip Erdoğan'dan sonra parti liderliği yarışının en kuvvetli adayları arasında yer alması. Hemen belirteyim, Kurtulmuş, böyle bir tercihte bulunacak olursa, muhtemel diğer adaylarla mukayese edildiğinde şansı hayli yüksektir. Ancak bu, R. Tayyip Erdoğan'ın "başkanlık modeli"ni sisteme sokmayıp cumhurbaşkanı olması durumunda mümkün olabilir, dolayısıyla Kurtulmuş'un geleceği açısından risklidir de. Diğeri, Kurtulmuş'un yeni bir parti kurmasıdır. Pekiyi, yeni bir partinin şansı nedir? AK Parti'yi iki dönemdir iktidara getiren asli motivasyon İslamcı düşünce ve Milli Görüş çizgisini real politika ve pragmatizmle buluşturan formüldür. Küresel kapitalizmle ilişkiler ve liberal politikalar iktidar olmanın bedeli olarak ihtimal hesaplarına dahil edildi. Yeni bir siyasi partiye alan açan veya zaruri ihtiyaç haline getiren faktör de budur. Dolayısıyla Kurtulmuş, yeni bir parti kuracaksa "niçin AK Parti'den daha iyi ve niçin farklı olduğunu" açık çizgilerle ortaya koyması lazım. Partisi AK Parti'yi ve kendisi R. Tayyip Erdoğan'ı tekrar edecekse, AK Parti'ye iltihak etmesi daha akıllıca olur, yeni parti kurmasına gerek yok; zaten seçmen de ona gitmez Ali Bulaç |
|
10-02-2010, 21:29 | #96 |
Ali bulaç güzel açıklamış.Teşekkürler.
Referandum öncesi ankette %41.9 çıkmış yani %42 çıkmış. Sonrasında ise %44.1 çıkmış. Arada %2'lik bir fark var. Ben bunun seçimlere kadar %3-4 civarı olabileceğini düşünüyorum. Özellikle Mhp'nin izlemiş olduğu çizgi tabandan kısmen farklı ve buda ak parti lehine sonuçlar doğurdu.Böyle giderse devamda eder. Normal bir 8 aylık zaman diliminde bu kadar puan oynaması pek mümkün gözükmese de referandum gibi önemli bir olayı yaşadık.Bu önemli olaydan ötürü %10'luk hatta daha fazlası bir oy oranı oynaması ihtimal dahilindedir.Çünkü halkın geleceği açısından çok önemliydi.Bundan dolayı oy değişiklikleri yaşanması normaldir. |
|
10-02-2010, 21:50 | #97 | |
Alıntı:
|
||
10-02-2010, 21:58 | #98 |
Numan Kurtulmuş'un kuracağı siyasi partinin pek fazla oy alamayacağını ve başarısız olacağını tahmin ediyorum.
__________________ Evet yazarda buna yakın bir şey söylüyor. Ak partinin vizyonundan çok daha geniş bir yol cizebilirse yeni parti tutunabilir. Milli görüş çizgisinden pek dışa kaydıramassa yapısını bir anlam ifade etmez yeni partisi. Ak partiden çok daha iyi olmak zor olduğu için ak partinin içinde hizmet etse çok daha iyi olur |
|
10-02-2010, 22:03 | #99 | |
Alıntı:
bu rehavete sebep olabilir... Ak parti henüz tam anlamıyla bir taban yakalayamamıştır... Recep Tayyip Erdoğan ismi Ak Parti isminin çok önündedir... Eğer partileri kategorize edip savunduğu kaynağa göre değerlendireceksek çok büyük yanlışa düşeriz... Hiç kimse bize mecliste bir tane merkez,merkez sağ bir tane millyietçi bir tane solcu parti olacağının garantisini veremez... En basitinden 95 genel seçimlerine bakarsak haklılığım ortaya çıkacaktır... Anap,dyp ve refah aynı anda mecliste yer almışlardır... |
||
10-02-2010, 22:20 | #100 | |
Alıntı:
AK Parti'nin tam anlamıyla bir taban yakalayamadığı tesbitinize katılmıyorum. Muhafakâr Demokrat ve Toplumsal Merkez partisi olan AK Parti'nin % 40 civarında oyunun, merkezde ve merkez sağda yer alan vatandaşlarımızın ve dindar vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak oluşturduğu bir toplumsal kesimde kemikleşmekte olduğunu düşünüyorum. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|