AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-06-2010, 21:50   #11
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
Ukbâ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yani islami devrim yapacakmıyız biz Muratım.. Eğer böyle bir niyet varsa sistem sahiplerinin korkuları boşa değil o halde

Ak parti yöneticilerinin islamı baz alarak dönüşüm yaptıklarını sanmıyorum. Evrensel ve insan hakları dikkate alarak insani dönüşümler yapması demokrasinin bir gereği , ama siz demokrasiyi bir araç olarak kullanıp bunu sonu şerri hükümler diyorsanız. Bence bunun gerçekleşmesi mümkün değildir . İnsanlarımıza şerri hükümler ileyönetilen huzur dolu bir ülke kıstası gösteremediğimiz sürece hep zarar gören islami kesim olur. Şimdilik demokratik cercevede bireysel haklar sonuna kadar kullanılsın bizler için yeterli.
benim kastım şeriat değil, İsrail devletinin Müslüman ülke halklarının isteklerine ipotek koymasının, bazı ülkelerde değişen sistemler dolayısıyla zora gireceğini belirtmek istedim. İsrail bugün Mısır'da istediği gibi top koşturuyor. mısıra Gazze sınırını kapat diyor sınır kapanıyor. Gazzeye düzenleden saldırıda mısır hamasa yükleniyor. aynı durum birçok arap ülkesinde de geçerli. bu ülkelerde Araplar kendi ideolojilerinin parlamentoya yeteri kadar yansımadığından muzdaripler..

mısırda rejim değişikliği şeriatı getirmez. islam hukukundan bazı kaideleri gelip anayasaya yerleştirirler en fazla. rejim değişikliği İsrail'in alanını daraltır. hamas olsun hizbullah olsun türkiye iran ve suriye'ye ek olarak mısırda değişen rejim İsraili zora sokabilir. bu ülkelerin İslami bir anlayışla yönetilip/yönetilmediğinden ziyade İsrailin bölgede rahat olup/olamayacağını belirtmek istedim.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)