09-19-2007, 19:28 | #1 |
Nerde o eski ramazanlar diyenlerden misiniz?
Arkadaslar her ramazan geldiginde hep simdiki ramazanlarda tad,tuz kalmadi "nerde o eski ramazanlar" deriz..
degisen nedir arkadaslar ramazanlar mi degisti yoksa bizler mi? neydi o eski ramazanlari güzel yapan? samimiyet mi, insan iliskileri mi? teknolijinin ramazanlarin degismesinde faktörü nedir? yoksa sizler eski ramazanlari özlemeyenlerden misiniz? yoksa bizim ramazanlarimiz hep ayniydi, degisen birsey yok mu diyorsunuz? buyrun arkadaslar anlatin cocuklugunuzda ki ramazanlari, simdiki ramazanlari..bu manevi aydaki güzellikleri birbirimizle paylasalim, unuttuklarimizi animsayalim.. paylasimlarinizi bekliyorum dostlar..
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-19-2007, 19:29 | #2 |
eski ramazanları göremedim :
|
|
09-19-2007, 19:31 | #3 |
eski zamanlarım 15 yıl sonra bu zamanlar olcak heralde..
allah ömür verirse... dolayısıyla demeyenlerdenim.. |
|
09-19-2007, 19:38 | #4 |
ilk ben baslayim acikcasi ben kendi adima eski ramazanlari özlüyorum aslinda ben eskiyi, cocuklugumu özlüyorum..
ramazan geldigi zaman tatli bir telas baslardi evimizde önce evin alti, üstüne getirilir bir ramazan temizligi baslardi.. sonra baklavalar, ramazana özel el yapimi makarnalar, mantilar hazirlanirdi..her aksam ya birine iftara gidilir yada birileri iftar icin size gelirdi.. cesitlerin bol oldugu iftar sofralari..oruc tutuyoruz diya sahura kalkar gündüz kimse görmeden baklavalardan asirmakta hatirda kalanlar.. iftar vaktini dört gözle beklerdik, top atilincada sanki hic doymayacakmisiz gibi yemeklere yumulurduk.. tabiki bizden önceki ramazanlar dahada bir farkliydi büyüklerimiz hep anlatir, bizde dizlerinin dibinde dinlerdik bizden sonrakilerde farkli olacak.. biz bizden öncekilerin ramazanlari yasamak icin simdilerde "ramazan cadirlari"na akin eder olduk..bilmiyorum degisen nedir biz mi, zaman mi evet her ikiside degisiyor orasi kesin ama bazi seyler degismese olmuyor mu :-[ |
|
09-19-2007, 19:38 | #5 | |
Alıntı:
|
||
09-19-2007, 19:41 | #6 | ||
Alıntı:
benim eskiden kastım davulla uyandırılma yani ne bilim önceden hep beraber toplanılıp baklava filan açılıyomuş ne bilim işte ben onları hiç görmedim annemin anlattığı kadar biliyorum çok güzel zamanlarmış onu görmediğim içinde öslüyemiyorum |
|||
09-19-2007, 19:43 | #7 | ||
Alıntı:
|
|||
09-19-2007, 19:44 | #8 |
evet bizim oralarda hala daha davulla uyandirma var..davulcunun gelip bahsis istemesi, o bahsisi isterken söyledigi maniler hala daha kulaklarimda..
bu adet hala devam ediyor ben su anda bunlara tanik olamiyorum ama bazi adetler gitgide kayboluyor gibime geliyor :-[ :-[ |
|
09-19-2007, 19:46 | #9 | |
Alıntı:
|
||
09-19-2007, 19:48 | #10 |
benim icin Ramazan hep ayni gecti.
|
|
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|