10-14-2010, 21:59 | #21 | |
Alıntı:
|
||
10-14-2010, 21:59 | #22 |
zorunlu olmalıdır ibaresi beni sıkıyor seçmeli daha iyidir.
|
|
10-14-2010, 22:08 | #23 |
murat zaten ironik olan noktada buradadir.. biz hep yasakdan, yasadan veryansin ederiz ama isimize gelen durumlarda zorunlulugu savunuruz..
o acidan din dersinin zorunlu olmasi dahil birseylerin zorunlu olmasina, yasalara dayandirilmasina karsiyim.. secmeli yapin, icerigini zenginlestirip cezbedici bir hale getirin, islevselligini arttirin ama zorla birseyleri ögretmek yanlistir.. kardesim bir okulda temel dersler nelerdir türkce, sosyal bilgiler, matematik, hayat bilgisi, vs bunlar disindakilerde bir ortak nokta olmayabilir mesela kimisi resime meraklidir, kimisi beden egitimine kimisi güvenlik dersi alir, kimisi el isi kimisi islam dersi ister, kimisi hristiyan.. avrupadaki sistemde böyedir ve catir catir isliyor ama biz askeri nizami okullarada yerlestirmisiz tekdüze insan tipi olusturmaya caisiyoruz buda bireyin gelecekde neye meyilli oldugunu ortaya cikaramiyor ve bazi bölümlerde yigilma olurken, bazi is kollarinda kalifiye eleman bulamiyoruz!.. ne alakasi var derseniz temel egitim ilkokuldan baslar yani atalarimizin dedigi gibi agac yas iken egiir.. benim gibi resim cizme özürlü her insan resmini cin ali seklinde cizen birine resim dersini zorunlu tutarsaniz benden iyi bir resim sevmeyen zat ortaya cikarabiirsiniz |
|
10-14-2010, 22:16 | #24 | |
Alıntı:
Sadece haber değil,kurslardan görüntülerde vardı.Kimileriyle konuştuda muhabir. Kimisi çevirmenlik için öğreniyor,kimisi iş alımında daha rahat olmak için. İşçi alımı sırasında amerikada arapça dilinede çok önem veriyorlarmış. Hbaeri duyunca baya şaşırdım Arapça,farsça vs. bunları tercih edenler ile,diğer dilleri tercih edenler arasında inanılmaz bir fark var. Arap ülkelerine çalışmaya gelende çok. |
||
10-14-2010, 22:18 | #25 | |
Alıntı:
|
||
10-14-2010, 22:20 | #26 |
Doğrudur olabilir
Asker dedin de,sanırım haberde senin dediğinle ilgili bilgide verildi. |
|
10-14-2010, 23:01 | #27 |
Arapça dersi seçmeli yabancı diller arasına alındı. Lisede okuyan zorunlu olsun diyen arkadaşlarımız öncülüğünü siz yapın Arapça dersi almaya başlayın tercihinizi Arapça dan yanı kullanın bakalım.
|
|
10-14-2010, 23:37 | #28 |
Ben de hep derdim ki 'Yahu neden ejdadımın anladığı dilli veya doğrudan kendilerini, ısmarlama fikirlere sahip isimlerin kitaplarından öğreniyorum? Neden arşivlere gidip de -özel bir eğitime ihtiyaç duymaksızın- doğrusuyla-yanlışıyla \ günahı-sevabıyla kendi başıma araştıramıyorum?'
|
|
10-15-2010, 18:08 | #29 |
|
|
10-15-2010, 18:15 | #30 |
Çok güzel bir düşünce. Seçmeli ders olarak Arapça dersi konulabilir. Fakat başımızda böyle bir muhalif böyle çağdaş insanlarımız (!) olduğu sürece bu fikir başka bir yüzyıla da ertelenir.
|
|
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|