![]() |
#10 |
![]() forumun yumusak karni yine tartisiliyor.. herkesin fikrine sonsuz saygim var herkes bir nedenle destekliyor ve karsi cikiyor..
ben ise olaya iki yönden bakmak istiyorum birincisi yurtdisinda hristiyan bir memlekette müslüman bir sahsiyet olarak yasadigim icin, müslüman olmayanlarin dine bakisini cok iyi analiz edebildigim icin, islam dininin nerdeyse terörizmle esdeger göründügünü bildigim icin diyalog calismalarini faydali buluyor ve gerekli oldugunu düsünüyorum.. ama iste benim bu noktada bir amam var oda müslümanlar arasi diyalog noktasinda cok ama cok eksigiz bunu bu konuda bile görebiliyoruz birbirimize karsi cok agir ithamlar, suclamalar, hakaretler edebiliyor kalp kirabiliyoruz.. o acidan önce ümmet arasinda bir uzlasi olmalidir, önce ümmetin birligi saglanmalidir yoksa biz birlik olmadiktan sonra, biz dirlik olmadiktan sonra hic birseyin faydasi yok.. önce islam neden terör dini olarak aniliyor bunu tespit edip, icimizdeki islam adina terörizm uygulayanlari dislamaliyiz.. bakiniz diyalog bir dinin diger dine tahakkümü degildir yada bir üstünlük mücadelesi degildir aksine daha yasanilabilir, daha önyargilardan uzak ve daha ortak paydada bulusulan bir dünya olusturmakdir.. sonucta müslüman olmayan milyarlarca insan var onlarin hepsini potansiyel düsman görmek yerine onlara dinimizi anlatmak daha evladir yoksa dislayarak, ötekelestirerek, uzak durarak oldugumuz yerde sayariz.. osmanli 800 yil dünyaya hükmederken hosgörüden taviz vermedi, kimsenin dinine karismadi, kimseyi zorla asimile etmedi evet belki bu yüzden bazi noktalarda kaybetti ama kazandiklarini saymakla bitiremeyiz eger bugün balkanlarda, afrikada, orta asyada müslüman varsa bunda osmanlinin hosgörüsüde asla yadsinamaz.. ben yabanci bir ülkede yasiyorum ve yasadigim ülkede kendi inanclarima göre hareket edebiliyorum, cocuguma islam dersi verebiliyor, onu islami okullara yollayabiliyorum, basörtülü olarak okula gidebiliyor, namazlarda izin alabiliyorum iste bu o "gavur" diye adlandirdigimiz insanlarin hosgörüsüdür ve bu hosgörüyü bana ülkemde "müslüman!" diye gecinenler göstermiyor.. |
|
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
diyalog, yalanı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|