|
![]() |
#1 |
![]() Gül'e 'Yılın Devlet Adamı Ödülü'
![]() İngiliz Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, "2010 Chatham House" ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verdi. Dünyada uluslarası ilşkilerin geliştirilmesine en fazla katkıda bulunan devlet adamına verilen ödülü, Cumhurbaşkanı Gül’e İngiltere Kraliçesi 2’inci Elizabeth takdim etti. Dünyanın en fazla ve en aktif düşünce kuruluşlarına sahip ikinci ülkesi konumundaki İngiltere’de diğer adı "Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü" olan Chatham House’ın oldukça etkin bir role sahip. Chatham House, yayınladığı aylık ve yıllık raporlarla dünya siyasetine de yön veren aktörlerden birisi... Ödülü geçen yıl Da Silva almıştı İşte bu önemli kuruluş bu yılki ödülünü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e verme kararı aldı. Ödül, dünyada uluslarası ilşkilerin geliştirilmesine en fazla katkıda bulunan devlet adamına veriliyor. Ödül geçen yıl Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva’ya verilmişti. Tören salonuna ilk olarak Gül geldi Londra’daki Kraliyet Balo Salonu’ndaki törene ilk olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geldi. Ardından Kraliçe 2’inci Elizabeth salona girdi. Önemli konuklar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Kraliçe 2’inci Elizabeth’e takdim edildi. İki lider Chattam House ziyaretçi defterini imzaladılar. Ardından davetliler Cumhurbaşkanı Gül ve Kraliçe Elizabeth’le fotoğraf çektirdiler. Ödülü kraliçe takdim etti Ve bu anlamlı ödülü Cumhurbaşkanı Gül’e İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth takdim etti. Cumhubaşkanı Gül, ödülü Türkiye ve Türk halkı adına aldığını söyledi. kaynak : http://www.8sutun.com/Gule-Yilin-Dev...ulu_93714.html
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|