![]() |
#1 |
![]() ![]() Reşat Nuri Erol Millî Görüş 8 Ne Komünizm, ne Kapitalizm ADİL DÜZEN Bu köşe ekonomi köşesi. Sadece 'ekonomi' üzerinde durmak, yazmak, okumak ve değerlendirmeler yapmak hem size hem bana çoğu zaman sıkıcı gelebilir ama yapacak bir şey yok; 'ekonomi' hayatın dört temel gerçeğinden biri. Diğerleri 'ilim, din ve siyaset/yönetim'. Bu dörtlü olmadan hayat olmuyor, bu dörtlü olmadan dünya dönmüyor! Hele hele bu dörtlü arasında ahenk, uyum, denge ve adalet yoksa hiç dönmüyor! Bunlardan herhangi biri olmadan diğeri veya diğerleri olmaz, olamaz; olmuyor... İlimsiz din olmaz... Dinsiz ekonomi olmaz... Ekonomisiz siyaset/yönetim olmaz... "İLİM" en başta olmak üzere hepsinin rehberi olmadan hiç olmaz! Nitekim olmuyor, olmuyor; olamıyor... *** KOMÜNİZM 20'inci yüzyılda 'din'siz bir dünya hayatını döndürmeye çabaladı; başaramadı, yok olup gitti! Yok olup gitmesine gitti ama insanlığa çok ağır bir bedel ödetti. Komünist rejimleri idame ettirmek için yetmiş yılda kırk milyondan fazla insanın katledildiği rakamlarla ifade ediliyorsa; sadece bu bile çok ağır bir bedel değil midir? Dinsiz komünizm diktatoryasının nasıl bir zulüm çarkı olduğunu, bir zamanlar komünizmle yönetilen bir ülkede (Yugoslavya) doğmuş biri olarak çok iyi biliyorum. Ben o komünist ülkede yaşadığım yıllarda çocuktum ama annem ve babam hayatta; zaman zaman bir araya geldiğimizde hâlâ yaşadıkları komünizm zulmü yıllarından hâtıralar anlatırlar... Komünizmden kaçanlar... Bu topraklarda yani Türkiye'de yaşayan ve herhangi bir Balkan veya Kafkasya ülkesindeki komünizm zulmünden kaçarcasına hicret etmek zorunda kalmış milyonlarca aile var. Akrabalarınız, arkadaşlarınız, komşularınız, tanıdıklarınız... *** KAPİTALİZM ise herkesin malumu! Son cümlemi yazdıktan sonra neden ünlem (!) işareti koyduğum garibinize gidebilir ama gitmesin! Çünkü gerçekten garip bir ülkede ve dünyanın garip bir döneminde yaşıyoruz! Türkiye sekiz yıldan beri Muhafazakârlarca (!) -faiz meşrulaştırılarak, zina kanunlaştırılarak- kapitalistçe yönetiliyor!!! Kapitalizmin 'vahşi' ve de 'vampir' olduğunu söyleyen 'yeni birileri' de onları taklit etmeye yelteniyor!!! Kapitalizm komünizm öncesinde de vardı, hâlâ var! Kapitalizm kötüydü ki komünizmi doğurdu ama komünizm yıkılıp gitti; kapitalizm hâlâ ayakta!!! Kapitalizm kötü ama çağımız dünyası ve Türkiye hâlâ kapitalizm zulmü ile yönetiliyor! Kapitalizm insanlığı krizden krize sürüklüyor ama kapitalizmden vazgeçen yok! Kapitalizmin sebebiyet verdiği her türlü zulümleri her biriniz bizzat yaşamakta olduğunuz için sizlere kapitalizmi anlatmak abes geliyor; siz kapitalizmi çok iyi biliyorsunuz! *** Komünizm dedik... Kapitalizm dedik... Kötülüklerini yazdık... "ADİL DÜZEN" dememiz gerekiyordu... "ADİL EKONOMİK DÜZEN" dememiz gerekiyordu... Onları da dedik... Bu arada dersimizi de çalıştık; hâlâ çalışıyoruz... Yani; Komünizm ve Kapitalizmin alternatifini getirmemiz gerekiyordu... "MİLLÎ GÖRÜŞ" Hareketi, 41 yıllık mücadelesinde işte bunu gerçekleştirmeyi başardı. Komünizm ve Kapitalizmin alternatifini getirdi: "ADİL DÜZEN". Nitekim, bundan önce yazılan dördüncü ve beşinci yazılarımda önemli hatırlatmalar yaptım. Bana göre o yazılarda geçen vurucu ve çarpıcı cümle şuydu: 'Ne Komünizm, Ne Kapitalizm; ADİL DÜZEN'. Bu cümleyi ve sloganı söyledik ve yazdık. Erbakan'ın Genel Başkan olduğu gün dediği gibi; artık 'KONUŞMA' değil, söyleme değil, yazma değil, 'KURMA' zamanı, yapma zamanı, uygulama zamanı; "ADİL DÜZEN"i kurma zamanı! 'Ne Komünizm, Ne Kapitalizm; ADİL DÜZEN'...
![]() Konu Mavera tarafından (12-06-2010 Saat 12:32 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|