![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
Ancak Ahmet Kaya çok çekti ve sonunda "43" yaşında memleket hasretiyle yaşamını yitirdi. Bu durumda kalkıp bizde Ahmet Kaya'ya haksızlık yapamayız. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
![]() Alıntı:
![]() Madem bu ahmet kaya vatanını milletini bu kadar çok seviyordu neden hiç Türkiye lehine bir şarkı yazmadı neden Türk ile Kürt'ü hiç aynı şarkı içerisinde kullanmadı ? Neden sürekli şiddet çağrıştıran sözler kullanıyor bu adam şarkılarında.. Neden bu adamın konserlerinde sürekli sarı kırmızı yeşil bayraklar açılıyordu neden biji kürdistan serok apo sloganları atılıyordu ? Bu adamın konserleri neden hep bi siyasi organizasyon gibi insanlara servis ediliyordu.. Ee..Hem teröre, hem bölücülüğe, hem de PKK’ya karşı olacaksınız, ondan sonra da çıkıp PKK’nın başı-bebek katili Apo hayranlığını açıkça dile getiren, Kürtçülük yapıp PKK’ya yalakalık yapan, Kürdistan haritası önünde Apo türküleri söyleyen haini allayıp-pullayıp millete sanatçı diye yutturmaya çalışacaksınız.. Bekliyorum cevaplarını. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Alıntı:
Nedenmi farklı düşünüyoruz ? Ahmet Kaya eğer geçmişte PKK bayrakları ve Öcalan Posterleri önünde konser vermeseydi ,konserlerinde " Vallahi Apoyu özledik " gibi kaldırlıamıyacak sözleri söylemeseydi Ülkenin terör yüzünden kutuplaştığı milletin bir kısmının birbirine yine terör yüzünden önyargı ile baktığı bir dönemde meydan okurcasına , posta koyarcasına , siz kimsiniz dercesine bir uslüple bir sorunu çözmekten çok farklı bir portre çizmesi daha sonra yurt dışında belli bir zaman sonra hem ticari kaygı hemde belki pişmanlık belki ülkesine özlem nedeniyle bir çok söyleminden çark etmesi veya ben asla onu kastetmedim gibi açıklamalar yapması samimiyetten malasef uzak geliyor .. Arkadaşlar Ahmet Kayanın açıklamlarında neyi kastetttiğini bilemeyiz Türk halkının % 99'u Ahmet Kayanın açıklamalarından rahatsız olmuştur Ahmet Kaya doğruda bizmi yanlış algıladık lütfen beyler olaylara bizim yerimize kendinizi koyun bir öyle bakın lütfen .. Bu ülkede o kadar kürt asıllı kardeşimiz şarkıcılık yaptı hepimiz onları idol saydık sevdik başımıza taç yaptık o sanatçılar o zamanda bu zamanda bunu daha yumuşak bir dille gündeme getirselerdi sabretselerdi bunun için gerçek manada lobi yapıp gündemde tutsalardı hiç kimse kırılmadan bu sorun uygun zamanda hallolurdu .. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||||||||
![]() Öncelikle apo'yu özledim demesi ve kürdistan bayrağı önünde konser verip dağları yeşerteceğiz tek milli kimlik bağımsız kürdistan gibi laflar kullanmasını nasıl açıklayacaksın merak ediyorum..
![]() Öcelikle bu fotoğrafın fotomontaj olduğunu belirtmek isterim. Bunu mahkeme de tespit etti. Buna inanmazsan sana daha fazla açıklık getirebilirim. Madem bu ahmet kaya vatanını milletini bu kadar çok seviyordu neden hiç Türkiye lehine bir şarkı yazmadı neden Türk ile Kürt'ü hiç aynı şarkı içerisinde kullanmadı ? Neden sürekli şiddet çağrıştıran sözler kullanıyor bu adam şarkılarında.. Buyur kardeşim. Ey Torunlar... Sanmayın... Ey torunlar Bize sordunuz mu biz kimleriz Alevi Sünni Kürt Türk Kardeşçe yatan elleriz Sanmayın ki yeryuzunde kalanlarımız düşman olacak Sanmayın ki bu vatan için ölen bizler ayrı ayrı Toprak olacak Bizler bu topraklar için şimdi burdayız Sanmayın ki birer faniyiz Acıdayız kordayız Sizler böyle davrandıkça Bizler burda zordayız Kavga devam ederse Bir gün yine ordayız Bir gün sizde gelip buradan bir görseniz Ülkeyi dört bir koldan sevgiyle örtseniz Bizler işte o zaman huzur ile uyuruz Bunları her kesim ile paylaşır dururum Şarapneller patlarken gözlerimin önünde Ayrım yoktur ülkemin yarınında dününde Vatan için seve seve canımızı verdikte Kahrolan yine biziz halimizi gördükçe Sanmayın ki rahat uyuruz bu kavgalar sürdükçe İstemem mezarda ne bir anıt ne bir taş Sizler birlikte olun vatan için hemi kardeş Neden böyle ağlarız bilirmisiniz mezarda Sizleri böyle gördükçe yaralarımız azarda Yine destanlar yazarız yattığımız mezarda Alevi Sunni nedir Nereden çıktı bu kavga Sevmesini bilseniz inan biter bu dava Vatanıma zarardır puslu ürkek bu hava Bizler yine birliğiz Barışta hem savaşta Kopartmak istiyorlar sizi bu yarışta Kürt Türk Alevi Sunni Bu ütopyada bu mezarlar seçilmez Birlik olup haykırdık Bütün dünya duysun diye Cesetlerimiz geçilir de Çanakkale geçilmez Bizler birlikte öldük Sizler neden kavgada O gün birlik tohumları ektik Bu gün neden biçilmez Sizler Birlik oldukça Çanakkale'ler değil Edirne'den Ardahan'a Ülkemin bir karış toprağı geçilmez... Ahmet KAYA...
http://www.youtube.com/watch?v=W9_FrSMw_18 Neden bu adamın konserlerinde sürekli sarı kırmızı yeşil bayraklar açılıyordu neden biji kürdistan serok apo sloganları atılıyordu ? Bu adamın konserleri neden hep bi siyasi organizasyon gibi insanlara servis ediliyordu.. Ee..Hem teröre, hem bölücülüğe, hem de PKK�a karşı olacaksınız, ondan sonra da çıkıp PKK�ın başı-bebek katili Apo hayranlığını açıkça dile getiren, Kürtçülük yapıp PKK�a yalakalık yapan, Kürdistan haritası önünde Apo türküleri söyleyen haini allayıp-pullayıp millete sanatçı diye yutturmaya çalışacaksınız.. Bekliyorum cevaplarını. Bu adam tek bir kitlenin taraftarı değildi. O yüzden konserlerine PKK'lısından tut Ülkücüsüne kadar herkes giderdi. İstersen zafer ve ülkücü işaretleri yapan konser izleyicilerinin videosunu da göstereyim. Konserde birileri Apo, PKK bayrağı açıyorsa bunda Ahmet Kaya'nın ne suçu var? Ahmet Kaya kimseye karşı değildi. Sadece bu ülkenin birlik ve bütünlüğünden yanaydı. Konserlerinde defalarca, üstüne basa basa bu ülkenin birlik ve bütünlüğünden söz etti. Bunu izlersen belki ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. İzlemeden geçmemeni tavsiye ederim.
http://www.youtube.com/watch?v=OFn38QoNO2Q Son olarak; İnanıyorum ki senin gibi milliyetçi bir insan eğer Ahmet Kaya'nın yerinde olsaydı, o haksızlıklara uğrasaydı çoktan dağa çıkardı herhalde. Ahmet Kaya o şarkıyı söylediği vakit karşısında onu sahipleyen büyük bir kitle vardı. O kitle en çok Kürt milliyetçilerinden oluşuyordu. Büyük haksızlıklara uğramıştı, dışlanmıştı, karalanıyordu. Ruh hali çok kötüydü. Hassasiyetleri o anda kim ne kadar düşünebilir ki? Yinede Ahmet Kaya herkesin sanatçısıydı ve ona göre şarkılarını söylerdi. Abdullah Öcalan o zamanlar sık sık barıştan yana olduğunu dile getiriyordu. Ahmet Kaya o Abdullah Öcalan'ı kastederek barışı isteyen Abdullah Öcalan'ı kastederek o şarkıyı söylemiştir. Mahkeme, Ahmet Kaya'ya o şarkıyı söyledi diye dava açtı. Peki mahkemenin sonucunu biliyor musun? Mahkeme Ahmet Kaya'yı hem bu konuda hem diğer tüm konularda berat etti. Bu videoyu da seyredersen konuya daha objektif yaklaşabilirsin. Beklediğin cevapları alabilirsin. Ama kesinlikle seyretmeni isterim. Hem yukarıdaki fotoğrafın fotomontaj olduğu anlatılıyor hem Abdullah Öcalan'la ilgili o şarkı niçin söylendiğinin cevabı var.
http://www.youtube.com/watch?v=zh_4k0W2s0I Eğer Ahmet Kaya sağlam bir insan olmasaydı Başbakan Erdoğan onu defalarca anmazdı. Ahmet Kaya'ya ve meseleye daha geniş bir açıdan bakmanı tavsiye ederim. Saygı ve sevgiyle... |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() Benim için sahnede böğürüp duran bir ahmet kaya'dan , dışarda bağırarak patates soğan satan bir vatandaşın sesi milyon kere daha değerlidir.
neden iyidir Çünkü onlar ekmeğini patates soğandan çıkarmaktadır.Sesleri belki çirkin çıkabilir ama ekmek parası için ter dökmektedirler. Kimseye zararları yoktur. Ne hikmetse Soluğu, yıllarca ırkcılık yapıp Afrikalıların canına ot tıkayan (faşist )Fransada alıp yandaşlarına yalakalık yapan ve sonunda ölen Ahmet kaya'dan çok daha iyidirler. Sağ gösterip sol vuran. Kepçeyle alıp ,çay kaşığıyla veren Saman altından su yürüten ne derseniz deyin sapına kadar pkk sempatizanı olan, bu adamı bize yutturamazsınız. Selam olsun tüm patates soğan satan kardeşlerimize. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
![]() Arkadaşlar artık bu konuyu bu forumda tartışmak çok sıkıcı gelmeye başladı bana ve eminim birçok arkadaşımıza da. Konunun başlığı başka, içerik bambaşka. Yok efendim Ahmet Kaya şöyle bir adammış, böyle bir adammış diye.
Kimse kimseyi sevmek, dinlemek, baş tacı etmek zorunda değil. Böyle bir zorunluluk olmadığı için her defasında rahmetli Ahmet Kaya hakkında olumlu olumsuz cümleler sarfetmek niye? Başlıkta ''Ahmet Kaya hakkında ne düşünüyorsunuz?'' gibi bir soru mu soruldu size? Sorulmadığına göre o zaman neden her açılan Ahmet Kaya konusunda görüşlerinizi dile getiriyorsunuz? Dile getirmekle kalmayıp hakarete varan cümleler kurmaya devam ediyorsunuz? Sizin özgürlük anlayışınız bu mu?! Düşüncelerinize aykırı davranan yahut tersini düşünen insanlara saygısızca davranmak mı?! Bundan böyle Ahmet Kaya ile alakalı açılan başlıklarda sizlerden rica ediyorum konuyu saptırıp sağa sola çekmek yerine, beğeniyorsanız bunu dile getirin, beğenmiyorsanız konuya yorum yapmayın! Bırakın düşünceleriniz sizde kalsın. Sizin düşüncelerinizi merak eden olursa da onlara özel olarak gidip anlatırsınız istediğiniz yerde istediğiniz zaman düşüncelerinizi! Ama bu forumda artık bu konuyu tartışmayı bırakın! Konu ALmi´ tarafından (11-15-2010 Saat 16:33 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() Öncelikle adamın uğradığı haksızlıklar beni ilgilendirmiyor Asi_isyankar arkadaşım..
Bu ülkede bir sürü insan haksızlığa uğradı bir sürü zümre , 28 Şubat sürecinde dindarların üzerine gidilmedi mi ? Neler yapıldı kalkıpta birisi dediğin gibi bi tepki verdi mi ? Hadi tüzel olarak incelemeyelim kişilere inelim 12 Eylül zamanı işkence göre Ülkücü'ler örneğin Muhsin Yazıcıoğlu adamın çektiği işkencenin 10/1 ' ini çekmişmidir o ezilen dediğin insanlar hangisi vatanına karşı cephe almıştır.. Özgürlükten kasıt gerekirse bölücü başının propogandasını , sempatizanlığını yapmaksa yemişim öyle özgürlüğü ben.. Abdullah Öcalan demişsin barış istiyor bu adam barış istese ne olur kaç köyümüzü yaktı bu adam kaç insanımızı öldürdü katil bu adam Türkiye'ye yakın tarihte en büyük zararı veren it.. Bu adam şimdi kalkıp değiştim dese ben artık Türkiye'yi çok seviyorum dese bunu kucaklarmısın sen yada Türkiye kucaklar mı bu adamı.. Ahmet kaya'nın şarkıları iyidir güzeldir buna kimse bişey demez bende lise dönemlerinde çok sevdiğimde o bir kaç şarkıyı saatlerce dinlerdim peş peşe fakat gel gör ki bu şarkılarda bile hatırladığım sözler yani ne bileyim şiddet içerikliydi yani ben bu adamın samimi olduğuna inanmıyorum.. Bu adamda Türkiye'nin önüne atılmış bi yemdi belkide bi kuklaydı kullanıldı oda diğerleri gibi rafa kaldırıldı.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
![]() Alıntı:
Forumda her konu böyle oluyor. A şahısla ilgili konu açılır.A şahsı karanlamaya başlar. Konuyla alakalı olsa amenna.Fakat konu A'da başlıyorsa Z'de bitiyor. Ayıptır! Fasit dairelerinden ibaret kalıyoruz! Biz söyleyince zaten Hazımsız,Eleştiriye tahammülsüz oluyoruz. Artık onu dillendirmektende vazgeçtik. Siz dile getirmişsiniz tekrar tekrar bin kere ALLAH razı olsun diyorum ablam. Yeter artık yani bu forumdaki üyelerin en küçüğü 17 yaşında yani Hepsi yaşını başını almış insanlar. Bunu idrak edemeyecek kimse yok bence. Belki birileri çıkıp Akıl yaşta değil baştadır diyecek ama Aklı başa yaş Getirir. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
![]() Alıntı:
Konu EZEL tarafından (11-15-2010 Saat 20:02 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() Muhammed kardeşim inşallah artık herkes biraz daha dikkat eder burada ne yazdığına..
İnsan yazmak için yazmadığı , kendini devamlı olarak tekrar etmediği , farklı görüşlere kulak tıkamadığı zaman ; ancak o şekilde varolan sorunların giderilmesine yardımcı olabilir. Aksi takdirde inatla düşüncelerini dar kalıplara sokup, bildiklerinden bir adım ileri gitmemek için direten insanların varlığı ise çözümsüzlüğün, karmaşıklığın daha da artmasına sebep olur. Bu yüzden bence kendi düşüncelerimizi benimsemeyen insanlara tahammül edebilme sorununu aşarsak, bence birçok sorun da ortadan rahatlıkla kalkar.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|