AK Gençliğin Buluşma Noktası
Şiir Şairler, şiirler ve öz geçmişleri.

Stil
Seçenekler

Alt 11-21-2010, 22:31   #21
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
insan olmadiktan sonra hangi dine, irka, mezhebe bagli olsan farketmez.. ama benim icin dinim her zaman birinci siradadir buna dilim, irkim, soyum, sopum, anam, babam hersey dahil sonucta bizler "Anam, Babam sana feda olsun Ya Rasüllallah" diyerek bu dine, bu yola herseyimizi vermisiz..
kendi adima türklükten tek ama tek övünc kaynagim peygamberimizin övgüsüne mazhar olmamdir ve neslimin islam dinini dünyanin dört bir yana yaymasidir..
yoksa türk, kürt, ermeni, arap bunlar sadece teferruattir ama müslümanlik asla ama asla teferruat degil aksine varolus nedenimdir..
belki iyi bir insan olabilirim ama müslüman olmadiktan sonra iyi bir insan olmam hic birsey ifade etmiyor yani iyi insan olmami tamamlayacak en önemli unsur inancimdir!..
o acidan hala daha ayni noktadayim bir türkün farki yoktur acemden, araptan üstünlük yalnizca takvadadir!..
Yukarıda ki mesajımdan türklüğü övdüğümü vs.. nasıl çıkardın merak ediyorum dediklerine katılıyorum ama ilk cümlenle çelişmişsin.. Ülkemizde görüyoruz ne müslüman takılanlar var her haltı yiyorlar şimdi bir insan müslüman diyelim kaçak elektrik kullanıyor , vergisini vermiyor , askere gitmiyor diğer yandan hristiyan bi Türkiye Cumhuriyet'i vatandaşı saydıklarımı tam tersi şekilde uyguluyor şimdi 2 insanı yanyana koyduk diyelim sen hangisinin tarafını tutacaksın ben bunu kastediyorum..
Blur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-21-2010, 22:37   #22
Kullanıcı Adı
Mavera
aslinda ben celismiyorum, celisen müslümanligi tam olarak bilmeyenlerdir, nüfus kagidinda müslüman yazip dinden bihaber olanlardir..
evet her dinin, irkin, mezhebin iyisi ve kötüsü vardir ama biz olaya genel cercevede bakarsak din asla bir teferruat degil ana ögedir ama irk bir teferruattir cünkü bir kisi dinini degistirebilir, secebilir ama irk tamamen Allah vergisi bir durumdur o acidan irkinlla övünmek, böbürlenmek bana cok absürd geliyor..
kaldiki peygamber efendimiz veda hutbesinde irkciligi, kavimciligi ayaklar altina almistir o acidan olaya daha genis pencereden bakalim..
birde üstadim paylasimlarinizi, yorumlarinizi okuyorum sizde bir milliyetci hava seziyorum kisise bir soru sormak isterim size göre mhp ile ak parti arasindaki fark nedir neden mhp degilde ak parti?
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-21-2010, 22:42   #23
Kullanıcı Adı
EZEL
Liberal olmaktansa Milliyetçi olmak daha iyidir liberal olup yanar döner olacağıma milliyetçi olurum daha iyi .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-21-2010, 22:44   #24
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Liberal olmaktansa Milliyetçi olmak daha iyidir liberal olup yanar döner olacağıma milliyetçi olurum daha iyi .
ona liberal degil libos diyelim
Alt 11-21-2010, 22:44   #25
Kullanıcı Adı
Blur
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aslinda ben celismiyorum, celisen müslümanligi tam olarak bilmeyenlerdir, nüfus kagidinda müslüman yazip dinden bihaber olanlardir..
evet her dinin, irkin, mezhebin iyisi ve kötüsü vardir ama biz olaya genel cercevede bakarsak din asla bir teferruat degil ana ögedir ama irk bir teferruattir cünkü bir kisi dinini degistirebilir, secebilir ama irk tamamen Allah vergisi bir durumdur o acidan irkinlla övünmek, böbürlenmek bana cok absürd geliyor..
kaldiki peygamber efendimiz veda hutbesinde irkciligi, kavimciligi ayaklar altina almistir o acidan olaya daha genis pencereden bakalim..
birde üstadim paylasimlarinizi, yorumlarinizi okuyorum sizde bir milliyetci hava seziyorum kisise bir soru sormak isterim size göre mhp ile ak parti arasindaki fark nedir neden mhp degilde ak parti?
Övünme meselesini bence yanlış yorumlamışsın tarihimle övünüyorum ben tarihimi övüyorum yüceltiyorum yani şöyle örnek vermeye çalışacak olursak mesela Osmanlı imparatorluğu savaşa giderken Türk milleti türk milleti diye gidiyordu değil mi ? Sizce Osmanlı imparatorluğu'da ırkçılık yapmışmıdır ? Milliyetçi bi görüşe sahip olduğum doğrudur fakat bu AK Partiyi seçmeme engel değildir bana soracak olursan şu an siyaset arenasındaki en milliyetçi parti akpartidir çünkü atp'sinden tut mhp'sine bbp'sine kadar hiç bir partide liderde ben icraat göremiyorum.. Eğer milliyetçi ve maneviyatçı cepheyi birleştirip ayakta tutabilecek bir insan olursa her zaman arkasında olmaya hazırım fakat bunu yapabilecek tek insan malesef aramızda değil.. Senin ve benim milliyetçilik çizgimiz çok farklı sanırım örneğin hocaefendi benim için günümüzün en büyük Türk milliyetçilerindendir çünkü şu anda bile ülkemizde milliyetçi takılanların %1'ini bile yapamacağı şeyler yapmıştır ve yapmaktadır ben icraata bakarım lafa değil .
Alt 11-21-2010, 22:47   #26
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
Blur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Övünme meselesini bence yanlış yorumlamışsın tarihimle övünüyorum ben tarihimi övüyorum yüceltiyorum yani şöyle örnek vermeye çalışacak olursak mesela Osmanlı imparatorluğu savaşa giderken Türk milleti türk milleti diye gidiyordu değil mi ? Sizce Osmanlı imparatorluğu'da ırkçılık yapmışmıdır ? Milliyetçi bi görüşe sahip olduğum doğrudur fakat bu AK Partiyi seçmeme engel değildir bana soracak olursan şu an siyaset arenasındaki en milliyetçi parti akpartidir çünkü atp'sinden tut mhp'sine bbp'sine kadar hiç bir partide liderde ben icraat göremiyorum.. Eğer milliyetçi ve maneviyatçı cepheyi birleştirip ayakta tutabilecek bir insan olursa her zaman arkasında olmaya hazırım fakat bunu yapabilecek tek insan malesef aramızda değil.. Senin ve benim milliyetçilik çizgimiz çok farklı sanırım örneğin hocaefendi benim için günümüzün en büyük Türk milliyetçilerindendir çünkü şu anda bile ülkemizde milliyetçi takılanların %1'ini bile yapamacağı şeyler yapmıştır ve yapmaktadır ben icraata bakarım lafa değil .
Bunu yapabilecek tek insanı merak ettim ?
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-21-2010, 22:49   #27
Kullanıcı Adı
Mavera
üstadim bak ne güzel diyorsun "türk milleti" diyor yani millet kavramini öne cikariyor bu paylasimda ise "türk" irki öne cikiyor, var ikisi arasindaki farki sen söyle..
bir noktada hemfikiriz partimiz tam anlamiyla maneviyatcidir yani birileri gibi sözde milliyetcilik yapmiyor gerek türki devletlere verdigi önemle gerek tarihimize sahip cikmasiyla gereksede osmanliyi andiran cikislariyla tam anlamiyla iyi bir örnek vermektedir..
bir noktada daha ayni fikirdeyiz türk okullari, türkce olimpiyatlari tam anlamiyla dilimizin, kültürümüzün tanitimi acisindan cok önemlidir bu acidan hocaefendi gerek bahceli, gerekse partisinden daha cok türkiyeye, türklüge,türkceye sahip cikiyor..
ayri oldugumuz nokta ise türküm diyenin mutlu olurken, birilerinin mutsuz olmasidir güzel kardesim ;)
Alt 11-21-2010, 22:50   #28
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu yapabilecek tek insanı merak ettim ?
muhsin yazicioglu..
Alt 11-21-2010, 22:58   #29
Kullanıcı Adı
Blur
Kardeşim ben kimseye Türk'üm de yada deme demiyorum zaten bunu bu ülkede kimsenin demeye hakkı yok fakat kabul edilsede edilmesede bu devlet Türk kökenli bir devlet.. Sen kürd'üm de çerkezimde arabım de dilini konuş ama bayrağıma saygı göster , ülkeni benim gibi sev ben sana neden kucak açmayayım demek istediğim buydu.. İşte senin yorum farkın çıkıyor şurada ortaya hocaefendinin Türkçe öğretmeside bir nevi Türk'lüğe hizmettir bana göre çünkü daha adını bile bilmediğimiz ülkelerde istiklal marşımız okunuyor bunlar çok gurur verici şeyler
Alt 11-21-2010, 23:01   #30
Kullanıcı Adı
Mavera
hocam o zaman bana senin perspektifinden "ne mutlu türküm diyene" sözünü acarmisin acaba burada vurgulanmak istenen millet kavramimi yoksa orada "ne mutlu türküm dogana" denilmiyor dolayisiyla bir irkcilik yok yaklasiminami katiliyorsunuz..
yine ayni cerceveden baktigimiz zaman bu ülkede yasayanlar bu sözü söylerken hangi hislere dayanarak söylemelidir..

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)