11-26-2010, 15:03 | #1 |
Filistin Direnişinden 'Füze Kalkanı' Mesajı '
Filistin'deki İslami Cihad Hareketinin Liderlerinden Muhammed El-Hindi Habertaraf sitesine konuştu.
Kendisine sorulan 'Füze Kalkanı' sorularına verdiği cevaplar Erdoğan hükümetine olan inançlarının sarsılmadığını gösterdi. İşte röportajın ilgili kısmı: NATO zirvesi füze kalkanının Türk topraklarına yerleştirilmesini kararlaştırdı ve Türkiye de bunu onayladı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz? Ben hac mevsimi nedeniyle çok fazla takip edemedim fakat haberi duydum. Türkiye, Avrupa Birliği'ne girmek istiyor. Bu, Erdoğan'ın savaşı. Hedefinin Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne sokmak olduğunu ilan etti. NATO olayı ise daha farklı bir olay. Türkiye NATO'nun kurucu üyesi ve uzun süredir NATO'da. Biz, "Bu bir yön değişikliğidir" demek istemiyoruz. Türkiye'nin NATO'yla ilişkileri ve Avrupa Birliği'ne girmek istemesi, bu Erdoğan Hükümeti'nin ilan edilmiş hedefi. Yön değişikliği değil. Yön değişikliği İsrail ile oldu. Anlaşmaları iptal etti. Ortak tatbikatları iptal etti. İsrail, tatbikatları Yunanistan'la yapmak zorunda kaldı. Karşılığında İsrail de bazı şeyleri iptal etti. Bu gerilim, devam ediyor. Şu ana kadar İsrail ile ilişkilerde herhangi bir geri adım yok. Hatta herhangi bir Türk hükümeti geri adım atmak istese, bu noktadan geri adım atması zor. Bu nedenle, bu çizgiden herhangi bir sapma olduğunu görmedik. Fakat NATO ve Avrupa ile ilişkiler konusunda ise kimse herhangi bir değişiklik olduğundan bahsetmiyor. Türkiye'de de hükümet olsun, muhalefet olsun, herkes bu yönde yürüyor. Bu nedenle, bu mesele üzerinde çok durmuyoruz. Türkiye'de İslamcılar içerisinde, Filistin davasını ve hükümeti destekleyenler içerisinde bile hükümeti eleştirenler var. "Bu füze kalkanı İsrail'i korumak için" diyorlar. Biz Türkiye'nin bunu yapacağını sanmıyoruz. Bu süreç adım adım inşa ediliyor. Bu çatışmada ne yapmasını gerektiğini en iyi tayin edecek olan Türk Hükümeti'dir. Bedavadan savaşlar açmak istemiyor. Evet; insanlar Türk halkının Filistin'de cihad ediyor görmek istiyorlar. Fakat bugün buna imkan var mı? Bu nedenle biz çok büyük ümitler yaymak istemiyoruz ki sürece zarar verecek tepkiler olmasın. Ortada bir savaş olduğunu ve savaşın büyük olduğunu biliyoruz. Türkiye sadece Erdoğan'dan ibaret değil. Başörtüsü meselesinde bile hâlâ mücadele devam ediyorken kurucusu olduğu NATO'dan ayrılması nasıl mümkün olabilir?! islamigündem
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|