![]() |
#31 | |
![]() Alıntı:
Peki atıyorum ya 1000 yıl sonra ne olacak? Ben söyleyeyim, Amerikan diye bir ırk var olmuş olacak. Nasıl ki bundan binlerce yıl önce Kürt yoktu, Türk yoktu, sadece insan vardı, sadece Adem oğulları vardı, sonradan bir yerde toplanıp milleti, ırk denen kavramı oluşturduk, Amerikalılarda Amerika'da toplanıp belli bir zaman sonra Amerikan ırkını kuracaklar. Kim Hz. Adem'in Türk, Kürt, Çerkez olduğunu iddia edebilir? Millet kavramı önemlidir ama bu kavramı kutsallaştırmamak, hak ettiğinden daha fazla değer vermemek gerekir. Millet kavramı benim için sadece bir etikettir. Benim ait olduğum coğrafyayı gösteren bir etiket. Türkiye demek anadolu demek, Türk ise anadolu insanı demektir. Bundan ötesini ben bilmem. Bu nedenle ne Türklükle ne de Türkiye ile bir sorunum var. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
![]() Aynı konular tekrar tekrar aynı şeyler savunuluyor.
Empati yapılmıyor ve sonuç=Klasik bir fasit dairesi. En sevmediğim örneklerden biri. Amerika Yani bu örnek ile Türkiye'nin ne alakası var. Amerikan diye bir ırk yok ki. Osmanlı Irkı olmadığı gibi. Sadece devletin adı. Devletin Adı da etnik bir noktaya vurgu yapmadığı için sorun yok. Neden İnsanlara Türk Türk Türk dedirtmeye çalışıyor. Derdimiz ne! Bırakalım Kim ne Millettense O'yum desin. Neden bu FAŞİZM.Neden Bu Dayatma Aşkı. Bazen düşünüyorum. Acaba Faşist liderler göre göre bizimde mi kanımıza girdiler. Pekala Olabilir... Çocuklara Neden Ne Mutlu Türküm dedirtiyor.Neden Varlığım bu Millete armağan olsun dedirtiyoruz. O Kurban mı? Yoksa Bizim kölemiz mi? Bırakalım görüşünü hangi millete varlığını feda etmek istiyorsa eder. Anlamak pek mümkün değil. Onu geçtim aynı dertlerden muzdarip olduklarımız dava kardeşlerimizin faşist düşünceleri savunması benim aklıma zerre kadar yatmıyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
![]() Alıntı:
Osmanlı Devleti o kadar sene hüküm sürdü. Osmanlı diye bir ırk oluştu mu? Ben duymadım okumadım görmedim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
![]() Hüdaverdi reyiz sen türkmüsün kesin eminmisin türk olduğundan harbi öz saf bozkurtmusun
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#35 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
#36 | |
![]() Alıntı:
ortalıkta amerikan diye bir ırk olmadığı için bir afrikalı zencide bir ingiliz beyazda bulunduğu bölgenin adıyla kendisini özdeşleştirebiliyor...Ben amerikalıyım diyebiliyor... işte forumda bu kadar kürt var... sorarım kendilerine... osmanlıda yaşıyor olsalardı ne mutlu osmanlıyım diyene sözünden rahatsız olurlarmıydı... |
||
![]() |
![]() |
#37 |
![]() Ve Eşref abi bir sözüne katılıyorum.
Anadolu milleti olarak kim öldüyse ondan olduk. Hrant öldü hrant öldük. Ermeni olduk.Yahudi olduk.Oldukta olduk. Bence bu sözler çok gereksiz ve içi boş sözlerdi. Ve travmaların bir sonucuydu. Ve merak ediyorum.Bülent Ersoy ölünce Cemil İpekçi ölünce bizim kahramanlar ne olacak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
![]() Alıntı:
Osmanlı demek çözüm olsaydı, dünyaya ırkçılık yayıldıktan sonra bundan belkide en fazla etkilenen ülke Osmanlı olmazdı. Konu Gönülden tarafından (09-03-2015 Saat 23:39 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
![]() Eğer mesele hrant dink ise bu devlet o hakkı nasıl ödeyecek bilmiyorum...
peygamberimiz zımmilere zulmedenlerle ilgili hükmü vermiştir... |
|
![]() |
![]() |
#40 |
![]() burada yine türk, kürt almis basini gidiyor.. neden bu kavramlara bu kadar takiliyoruz anlamakta zorlaniyorum..
türk veya kürt olmak kimsenin elinde olan birsey degildir bu Allah vergisi bir durumdur bu nedenle türklük veya kürtlük bir üstünlük göstergesi asla ama asla olamaz.. birakin herkes kendini nasil hissediyorsa, nasil ifade edebiliyorsa öyle takilsin birilerine zorla türksün yada türk milletisin demekten vazgecelim.. tamam anladim birlik, dirlik olmazsa millet kavraminin ici bosatilmis olur ama millet olacagiz diye bazi sinirlari zorlamamiz gerekiyor.. bende kendimi trabzonlu bir kürt daha dogrusu kürdün dönüs görmüsü olarak görüyorum varmi ötesi.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|