![]() |
#1 |
![]() Sayın Ak Partiye gönül vermiş kardeşlerim.Size bir sorum olacak.SİZCE OKULLARDA MESCİT OLMASI YASALARA UYGUN MU?DEĞİL Mİ? Ben bu konuyu bir arkadaşımla tartıştımda sizin de görüşlerinizi almak istedim...sizce ;
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Olsa bir dert olmasa bir dert..
Neticede iki türlü de Uğur Dündar'ın diline düşüyorsun ya da böyle bir potansiyel var gibi sanki: ) Şimdi olmasa çocuklar çatıda, bacada, sıra üzerinede vs. kılıyor haliyle haber oluyor. Mescid olsa, mescidde kılsalar ora için de ayrı bir tantana yapılıyor. İşin esprisi tabi bu. O bu haberi bu şekilde haber yapan kişilerin habercilik adı altında sergiledikleri düşmanlık.. Olmalı mı e olmalı tabi. Yani çocukcaaz namazını eda etmek istiyorsa ve sen bunun için koca okulunda küçük bir mescit ayarlasan suç mu. Biz de bu çığırtkan medya oldukça, mescit suç alanı!, oraya da gidenler de suçlu! muamalesine maruz kalıyor malesef. Onların her dediğine kulak asarsak zaten bir arpa boyu yol alınmaz! Özetle pek tabi olmalı.. Konu Feride tarafından (01-09-2011 Saat 21:40 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() bence en dogal hakdir ama malesef bizim ülkemizde din ve egitim sanki zit kutuplarmis gibi yansitiliyor aslinda ikisi birbini tamamlayan olgulardir ki efendimiz "ilim cinde de olsun aliniz" diyerek hem uhrevi hemde dünyevi ilmi kastetmistir..
o halde egitimini alan birinin bunun yani sira dini vecibelerini yapmasindan dogal birsey yoktur ki bana göre müzik, beden ve resim derslerinden daha cok önemli ve bireyin gelisimine katkisi olacak bir durumdur.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() yanii ölünce sana matematikten kaç aldın kimya sınavın nasıl geçti bunları demiyecekler namaz kıldınmı diyecekler ama bunlar hala neyin peşindeler
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() olabilir...
bale ve piyano kursları nasıl varsa mescitte olması lazım... o yüzden tam destek... |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
buda yanlis kardesim sonucta matematik, fizik, kimya da lazim olan bilimlerdir zaten peygambermizin cindede olsa alin diye buyurdugu ilim de dünyevi ilimlerde vardir.. o acidan matematik, kimya ve benzeri bilim dallarini gözardi ederek sadece dinim bana yeter demek yanlis ki bu yüzden su anda islam ülkeleri cok geridedir.. sonucta islam akil dinidir ve gecmisimizde bir cok alanda bir cok islam bilgini yetismistir ve coguda ilhamini Mucizlerin en büyügü Kurani Kerimden almistir.. Bir insan hem namazini kilacak hemde doktor olup tedavisini yapacak birisi hem orucunu tutacak hemde ögretmen olup islama ve vatana hayirli nesiller yetistirecek ;) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() çok düz bir düşünce bence.peygamber efendimiz arkadaşında dediğ gibi "ilim çinde olsa dahi edinilmelidir" demiş,bize bu laftan sonra düşen okuyup ilim sahibi olmaktır.cahilin imanı bilgenin ilminden değerlidir görüşüni savunmanın bir alemi yok bence beceri 2sini birden güzel şekilde yerine getirmektir.
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() gelişmiş ülkelerde kilsesiz kamu kuruluşu göremezsiniz.
kışlalarda avrupada mini kilise mevcuttur. hatta kanun ile emredilmiştir. bizde birisi çıkıp dinden imandan bahsettiğinde hemen "irtica" paranoyasını kopartırlar. başka ülkelerde neden "laiklik" tehlikeye girmiyor kilise ve ibadethane olunca ? bence olmalı. mesela şuradan biliyorum liseye giderken bir edebiyat hocamız vardı namaz kılardı okulda yer olmadığı için kütüphanenin yerine bir karton serer orada kılmaya çalışırdı adamcağız. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Elbette doğru.. Bazı kesimler bundan oldukça rahatsız ama kimin umrunda..
Nasıl olsa biz alıştık din düşmanlığı yapan insanların varlığına.. Hepsi birgün teker teker ya bu takındıkları tavırdan dolayı cezalarını çekecekler burda ya da ahirette ya da yaptıklarının yanlış olduğunun farkına varacaklar.. Bu da artık içlerindeki iman sevgisinin boyutunun ne kadar olduğu ile alakalı.. Şuan Müslüman bir ülke diye nitelendirdiğimiz ülkemizde hala mescid olmayan okulların varolması bile çok büyük bir hata.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|