AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-29-2011, 13:34   #1
Kullanıcı Adı
muzaffergulen
Standart Sayın Hüseyin Çelik'e Hatırlatma
Sayın Çelik, geçtiğimiz günlerde bedelli konusunda kendisine soru sorulması üzerine "Ne seçimden önce, ne seçimden sonra bedelli yok" diyerek bedelli askerlik konusundaki düşüncelerini açıklamışlardır. İnsanları bedelli askerlik beklentisine sokan kısa bir kronoliji sunmak istiyorum:

-2002 genel seçimleri öncesi bedelli askerlik AK Parti’nin vaatleri içerisindeydi. Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, 2003 yılındaki bir röportajında, “Bedelli askerlik bizim seçim beyannamemizde var, bu bizim halkımıza verdiğimiz bir sözümüzdür. En geç sonbaharda (2003 yılının sonbaharı) bu konunun meclise geleceğini düşünüyorum” demişti.

-Sayın Başbakanımız önce bedelli bekleyenlerden askerlik şubesine dilekçe vermelerini istemişti. Erdoğan, başka bir açıklamasınra ise bedelli konusuna Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay ile görüştükten sonra şartlar uygunsa bakılabileceğini söylemişti. Başbakan Erdoğan, "Bu raporlar bir gelsin, ona göre bakacağız. Genelkurmay'a bedelli askerliğe neden karşı çıktıklarını da soracağız. Sonuçta karar vereceğiz" demişti. (Bedelli askerlik umuduyla askerlik şubelerine başvuranlar yaka paça askere gönderildi)

-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ise 8 Ekim'de "Ben prensip olarak askerlik süresinin bu kadar uzun olmasına karşıyım. Biz uzunda eşitliği değil, belki kısada eşitliği konuşabiliriz. Ama bunların hepsi tasavvurlarımızda olan şeydir. Hükümetin kararı yok” demişti.
Arınç, başka bir açıklamasında "Ama ben imkan ve fırsat olduğu takdirde bedelli askerliğin doğru olduğuna inanıyorum" demişti.

-Başmüzakereci Egemen Bağış, Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada bedelli askerlik seçeneğinin mutlaka hayata geçirilmesini istemişti. Egemen Bağış, "Bedelli askerlik olması gerektiğine inanıyorum. İlk aşamada bedelli olmalı ama uzun vadede tamamen profesyonel bir orduya geçmeliyiz düşüncesindeyim" ifadelerini kullanmıştı.

-Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise şunları söylemişti:
"Genelkurmay Başkanımız konuya olumlu yaklaşmamıştı.Sayın Arınç da benim takip ettiğim kadarıyla, yeni Genelkurmay Başkanımız belki farklı bir değerlendirme yapar umuduyla böyle bir açıklama yaptı diye biliyorum.Ama eğer gerçekten şartlar uygun olursa,silahlı kuvvetlerimizin asker sayısıyla ilgili birtakım endişeler varsa onları da karşılayacak şekilde bir bedelli askerlik çıkarılması kamuoyunun beklentilerine cevap olur diye düşünüyorum. Böyle bir kanunun çıkarılmasını doğrusu sevinçle karşılarım."

-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise 26 Ağustos'ta yaptığı bir açıklamada "Bedelliye ihtiyaç varsa gündeme gelir" demiş ve eklemişti: "Bedelli askerlik çıkarsa ekonomiye katkısı büyük olur."

-Genel Başkan yardımcımız Hüseyin Çelik, 30 Eylül'de yaptığı açıklamada tek tip askerlik uygulamasının hakkaniyete aykırı olduğunu söylemişti.
Çelik şöyle demişti: "Bir doktora yapmış kişi ile ilkokul mezununa aynı süre askerlik yaptırmak doğru gelmiyor. Dışarıda işi gücü olan, uzun süreler işinden ayrı kalması sakıncalar yaratan eğitimli kişilere, sabit ve uzun süreli askerlik pek haklı olmayabilir. Ama biz her tür teklife açığız. Mesela, bedelli askerlik ve profesyonel askerlik olabilir.

Merak ediyorum, 30 Eylülden bu güne kadar ne değişti ki, sayın Çelik 360 derecelik bir dönüş sergiledi

muzaffergulen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)