AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 09-22-2007, 22:31   #21
Kullanıcı Adı
mavera,
Standart Turan-Türk birliği
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
MemleketiM Nickli Üyeden Alıntı
Turancılık hayalden öte değildir. Bu ülke topraklarında yaşayan farklı ırktaki insanlara hakaret olur. O yüzden birliğe ve kardeşliğe halel getirmemek lazım.
acizler için imkansız, korkaklar için müthiş olan şeyler, Kahramanlar için idealdir

TÜRK MİLLETİ YETERİNCE KAHRAMANDIR.

Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

inşallah bir gün hep birlikte farkına varırız...
kardesim slogan atmak yerine ici dolu öneri, elestiri ve fikirlerini yazsan nasil olur...bizde biliyoruz kahraman irk oldugumuzu ama olay sadece kahramanlikla ve damarlarda dolasan kanla bitmiyor, icraatte gerekiyor ;)
Alt 09-22-2007, 22:41   #22
Kullanıcı Adı
loneliness
Türk Birliği imkansız gibi bir şey bende isterdim Türk Birliği kurulmasını...Ama iş sadece bizle bitmiyor orada bağımsızlığını kazanmış türk devletleri var...Türk devletleri yıllarca sovyet rejimi altında yaşadılar Rusların Türk devletleri üzerinde bizden daha fazla etkisi var.. Hem coğrafik olarak hemde Ekonomik olarak..Biz ne kadar istesekte ekonomik olarak onları yanımıza çekemeyiz.. Coğrafik koşullar zaten imkan vermiyor...

Ortada git gide büyüyen çin var o da bu bölgenin lideri... Türk devletleri ile sürekli enerji anlaşmaları yapıyor..Rusya Çin Bazı türk dev. askeri tatbikatlar yapılıyor.. Nato ya karşı...Yani oradaki devletler sıradan devletler değil...Kimseye kolay kolay yar etmezler...

Bunlarıda düşünün....
Alt 09-22-2007, 22:47   #23
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
loneliness güzel açıklamış ama ona bir ekte ben yapayım...

Şu anda Kazakistan ve diğer Orta Asya Türk devletlerinde halkın yüzde 95'i Rusça konuşuyor!

Bunun haricinde Sovyetler döneminde Sosyalizmin getirdiği eşitlik kavramı sayesinde bütün Sovyetler halkının fakir kalması ve aynı statüde olması oradaki halk gruplarını birbirine çok yaklaştırdı ve bugün bir Rus bizden çok daha yakın geliyor onlara!

Eğer kurulacak olsaydı en mükemmel zaman Sovyetler'in dağıldığı 80 lerin sonu ve 90 ların başı olurdu.
O zamanda Turgut Özal uğraştı ama zehirlendi...

Ben tüm kalbimle böyle bir birliği isterim ve güvenirim ama olması pek mümkün değil gibi...
Alt 09-22-2007, 23:08   #24
Kullanıcı Adı
maviinsan
Bölge halkının önemli bir çoğunluğu Rusça'yı konuşur.Ama bu oranın %95 olduğunu sanmıyorum Ancak en çok KAzakistan'da Rusça konuşuluyor
maviinsan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-22-2007, 23:09   #25
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Ben bunu TRT1 in belgeselinde duymuştum...Yüzde 95 demişti ama yinede yanlıştır belki bilmiyorum...
Alt 09-22-2007, 23:11   #26
Kullanıcı Adı
loneliness
Alıntı:
TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
Ben bunu TRT1 in belgeselinde duymuştum...Yüzde 95 demişti ama yinede yanlıştır belki bilmiyorum...
Ana dillerinin yanında Rusçayı da konuşabilen kesim bu... Rusça bu ülkelerde anayasal dildir arkadaşlar... Öğretilir yani...
Alt 09-22-2007, 23:13   #27
Kullanıcı Adı
Orhu_N_utu_Kuran
Alıntı:
mavera, Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Orhu_N_utu_Kuran Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
MemleketiM Nickli Üyeden Alıntı
Turancılık hayalden öte değildir. Bu ülke topraklarında yaşayan farklı ırktaki insanlara hakaret olur. O yüzden birliğe ve kardeşliğe halel getirmemek lazım.
acizler için imkansız, korkaklar için müthiş olan şeyler, Kahramanlar için idealdir

TÜRK MİLLETİ YETERİNCE KAHRAMANDIR.

Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

inşallah bir gün hep birlikte farkına varırız...
kardesim slogan atmak yerine ici dolu öneri, elestiri ve fikirlerini yazsan nasil olur...bizde biliyoruz kahraman irk oldugumuzu ama olay sadece kahramanlikla ve damarlarda dolasan kanla bitmiyor, icraatte gerekiyor ;)
kardeşim bunlar içiboş sloganlar değildir.

bizi biz yapan,milli benliğimizi bize hatırlatan,aziz ceddimizin bize kulağımıza küpe olsun diye bıraktıkları öğütlerdir.küçümsememek gerekir.

bence turanı kurmak için yapmamız gereken şey,ilk başta işimizin en iyisi olmaktır.herkes kendi işini yaparsa ve en iyi şekilde yaparsa TURAN zaten kendiliğinden kurulacaktır.zaten en büyük sorunumuz herkesin kendi işini bırakıp başkasının işine karışmasıdır.mesela yök kendi asli görevini bırakıp siyasi parti gibi çalışıyor.işin diğer boyutu ülkemizin siyasetçilerinin elindedir.birde bu davaya gönülvermiş siyasi yapının iktidar olması şarttır.
Orhu_N_utu_Kuran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2007, 02:45   #28
Kullanıcı Adı
R.T.E.
Alıntı:
loneliness güzel açıklamış ama ona bir ekte ben yapayım...

Şu anda Kazakistan ve diğer Orta Asya Türk devletlerinde halkın yüzde 95'i Rusça konuşuyor!

Bunun haricinde Sovyetler döneminde Sosyalizmin getirdiği eşitlik kavramı sayesinde bütün Sovyetler halkının fakir kalması ve aynı statüde olması oradaki halk gruplarını birbirine çok yaklaştırdı ve bugün bir Rus bizden çok daha yakın geliyor onlara!

Eğer kurulacak olsaydı en mükemmel zaman Sovyetler'in dağıldığı 80 lerin sonu ve 90 ların başı olurdu.
O zamanda Turgut Özal uğraştı ama zehirlendi...

Ben tüm kalbimle böyle bir birliği isterim ve güvenirim ama olması pek mümkün değil gibi...
turan türkçe konuşan türkleri hedefler o açıdan turan aslında tüm türk devletlerini kapsamaz.
ortada dinsel bir mesele de var.
bakıyorum diğer konularda "vatan millet sakarya"
bu konuda türk birliğine karşı
bazı arkadaşlar var hayret...
R.T.E. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-23-2007, 02:47   #29
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Kardeş benden alıntı yaptığın yazının son cümlesine bakarsan eğer Türk Birliğini ne kadar istediğimi görürsün ama bazı gerçekler olduğu için oluşamayabilir yazdım...

Yanlış anlamaya gerek yok yani;)
Alt 09-23-2007, 02:49   #30
Kullanıcı Adı
R.T.E.
Alıntı:
Kardeş benden alıntı yaptığın yazının son cümlesine bakarsan eğer Türk Birliğini ne kadar istediğimi görürsün ama bazı gerçekler olduğu için oluşamayabilir yazdım...

Yanlış anlamaya gerek yok yani;)
sözüm sana değil senden önce yazanlar varda.
diğer konularda bana muhalefet oluyorlar.
R.T.E. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)