09-22-2007, 22:31 | #21 | ||
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
|||
09-22-2007, 22:41 | #22 |
Turan-Türk birliği
Türk Birliği imkansız gibi bir şey bende isterdim Türk Birliği kurulmasını...Ama iş sadece bizle bitmiyor orada bağımsızlığını kazanmış türk devletleri var...Türk devletleri yıllarca sovyet rejimi altında yaşadılar Rusların Türk devletleri üzerinde bizden daha fazla etkisi var.. Hem coğrafik olarak hemde Ekonomik olarak..Biz ne kadar istesekte ekonomik olarak onları yanımıza çekemeyiz.. Coğrafik koşullar zaten imkan vermiyor...
Ortada git gide büyüyen çin var o da bu bölgenin lideri... Türk devletleri ile sürekli enerji anlaşmaları yapıyor..Rusya Çin Bazı türk dev. askeri tatbikatlar yapılıyor.. Nato ya karşı...Yani oradaki devletler sıradan devletler değil...Kimseye kolay kolay yar etmezler... Bunlarıda düşünün.... |
|
09-22-2007, 22:47 | #23 |
Turan-Türk birliği
loneliness güzel açıklamış ama ona bir ekte ben yapayım...
Şu anda Kazakistan ve diğer Orta Asya Türk devletlerinde halkın yüzde 95'i Rusça konuşuyor! Bunun haricinde Sovyetler döneminde Sosyalizmin getirdiği eşitlik kavramı sayesinde bütün Sovyetler halkının fakir kalması ve aynı statüde olması oradaki halk gruplarını birbirine çok yaklaştırdı ve bugün bir Rus bizden çok daha yakın geliyor onlara! Eğer kurulacak olsaydı en mükemmel zaman Sovyetler'in dağıldığı 80 lerin sonu ve 90 ların başı olurdu. O zamanda Turgut Özal uğraştı ama zehirlendi... Ben tüm kalbimle böyle bir birliği isterim ve güvenirim ama olması pek mümkün değil gibi... |
|
09-22-2007, 23:08 | #24 |
Turan-Türk birliği
Bölge halkının önemli bir çoğunluğu Rusça'yı konuşur.Ama bu oranın %95 olduğunu sanmıyorum Ancak en çok KAzakistan'da Rusça konuşuluyor
|
|
09-22-2007, 23:09 | #25 |
Turan-Türk birliği
Ben bunu TRT1 in belgeselinde duymuştum...Yüzde 95 demişti ama yinede yanlıştır belki bilmiyorum...
|
|
09-22-2007, 23:11 | #26 | |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
||
09-22-2007, 23:13 | #27 | |||
Turan-Türk birliği
Alıntı:
bizi biz yapan,milli benliğimizi bize hatırlatan,aziz ceddimizin bize kulağımıza küpe olsun diye bıraktıkları öğütlerdir.küçümsememek gerekir. bence turanı kurmak için yapmamız gereken şey,ilk başta işimizin en iyisi olmaktır.herkes kendi işini yaparsa ve en iyi şekilde yaparsa TURAN zaten kendiliğinden kurulacaktır.zaten en büyük sorunumuz herkesin kendi işini bırakıp başkasının işine karışmasıdır.mesela yök kendi asli görevini bırakıp siyasi parti gibi çalışıyor.işin diğer boyutu ülkemizin siyasetçilerinin elindedir.birde bu davaya gönülvermiş siyasi yapının iktidar olması şarttır. |
||||
09-23-2007, 02:45 | #28 | |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
ortada dinsel bir mesele de var. bakıyorum diğer konularda "vatan millet sakarya" bu konuda türk birliğine karşı bazı arkadaşlar var hayret... |
||
09-23-2007, 02:47 | #29 |
Turan-Türk birliği
Kardeş benden alıntı yaptığın yazının son cümlesine bakarsan eğer Türk Birliğini ne kadar istediğimi görürsün ama bazı gerçekler olduğu için oluşamayabilir yazdım...
Yanlış anlamaya gerek yok yani;) |
|
09-23-2007, 02:49 | #30 | |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
diğer konularda bana muhalefet oluyorlar. |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|