![]() |
#21 |
![]() Bodoslama girmişiz gene..Aynı şeyleri tekrar yazalım madem..
Kürtçe de resmi dil arasına alınabilir. Ama devletin dili Türkçe olmalıdır..Böylesi daha saplıklı daha gerçekçi. Meclis çalışmaları TÜRKÇE olmalı.Orayı provake etmenin anlamı yok. Anadilin konuşulacağı alanları medeni ülkeler düzenlemiş. Osmanlıda bir tane arapça yada farsça yada ermenice ferman bulamazsınız. Çünkü Osmanlıda çok dilli olmasına rağmen devletinin dili Türkçe idi.. Çok da heyheylenmeye heyecanlanmaya gerek yok. Kürtçe bir kimlik mücadelesinin sembolü olduğu için daha hassaslar. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Bu ayrıcalığı isteyenin kimliğine bakarım öncelikle. Eğer sade, vatanına bağlı bir Kürt kardeşimiz böyle bir istekte bulunsa bunu yanlış anlamam. Ama bunu, geçmişi ve bugünü terör vari oluşumlarla ilişki içerisinde geçen bir insan isterse art niyet ararım.
Kürtçenin gerek günlük konuşma dilinde gerek eğitim alanında gerekse halk nezdinde konuşulmasından yanayım ama resmi dil olması söz konusu bile olmamalıdır. Zira bunu uygulamaya koyanların asıl niyetleri bellidir, meclisteki dil hareketlenmeleriyle halk nezdinde bir takım amaçlara yöneleceklerdir. Bugün Kürtçe konuşulur,yarın farklı batı ve doğu dilleri, öteki gün etnik çatışmalar...Bunlar Mecliste Türkçe-Kürtçe rekabetine çevirip, halk içinde de bunu çatışma ürünü olarak ortaya koymaya çalışacaklardır. Bunu okuyabilmek zor değil. İcraate değil, icraati uygulamak isteyeni biliyor ve yargılıyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
![]() okadar lafımı? bende o kişinin Türkiyede yaşıyanların herkes TÜrktür lafına dedim.. sizin bütün yazdıklarınızı eğer genel demiş olsaydınız anlardım ama eğer benim o sözüme dediyseniz gereksiz bir savunmaydı. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() bu arkadasimizda almanyada yasiyor ama pek almana benzemiyor yani türkce konusuyor!..
yok türk vatandasi dese anlayacagimda türk gibi bir genelleme cok absürd kacmis!.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
![]() Ben kürt asıllıyım dedim...ben kürdüm...köyüme gittiğimde kürtçe konuşuluyor..
Benim aile büyüklerimde türkçe bilmeyen var fakat ben ırkçı bir söylemde bulunmadım...bulumamda... ama türkiyede yaşayan herkes türkse....almanyada ikamet eden biride almandır.( bu üyenin deyimiyle) ve bu ülkedeki hiç birşeye müdahale edemez..ister bu onun tercihi isterse zorunlu kaldığı bişey olsun.... fakat kürt türk sorunu derse ve kendi çapında bişeyleri gevelemek isterse gerçek sorundan bahsetsin ve ırkçılık yapmasın... sonrada kalkıp bana kürdü türkü zazası çerkezi demeyin. samimiyetse bu kişinin alttan alttan belkide kendi deyimiyle insancıl yaklaşımına olmalı. biz kürt sorununu iliklerine kadar yaşayanlarız. ben 11 yaşına kadar evimde kürtçe konuşulduğunu hatıramam..neden? neden bu ülkede yaşıyoruz diye dayatma altınamı girmeliyiz? sıft pkk kürt adını kullanıyor diye onları bu amaçlarınamı kavuşturmalıyız? ki bence kürt türk sorunu yoktur... sadece ırkçılık sorunu vardır...buda kişisel bir proplemdir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
![]() Alıntı:
Kürtçe konuşmanın mecliste, meclis dışında değil. Başka amaçla kürtçe konuşuluyor T.B.M.M de Rasmi dil türkçe ise mecliste türkçe konuşacaksın. Mecliste doğru, dürüst olacaksın. Konuşmanın ucunu bir taraflara çekmeyeceksin. Konu münih tarafından (02-24-2011 Saat 00:00 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
![]() Alıntı:
2.si kimse burda mecliste kürtçe konuşulsun demiyor yada ben böyle birşey demiyorum fakat kürtçenin konuşulmamasını düşündüğümden değil. ordaki herkesin ve türkiyenin çoğunluğunun anlamadığından. 3.sü ben burda pkk yı savunmuyorum...ermeni asıllı birileri ile pkk yı bir etmek ne sizin haddinize düşer nede benim. son olarak gerçek Türk vatandaşı ( bu denli savunan) ismini münih koymaz ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|