03-07-2011, 21:58 | #21 |
kesinlikle bi daha ki seçimler beklenmeli bu görüş korkaklıktan değil bence ülkeyi düşünmekten kaynaklanıyo olabilir sadece müslüman bi ülkede ne yazıkki böyle bir anket yapma gereği duyuyoruz ama şu an herşey biraz olsun durulmuşken böyle bi hadise ortaya çıkarılmamalı
|
|
03-08-2011, 00:39 | #22 |
''Bu benim Hakkım şu anda istiyorum..., Hemen istiyorum..., Şimdi istiyorum... ! (Malcolm X)
|
|
03-08-2011, 00:56 | #23 | |
Alıntı:
önünde huhuki engel yok... kamuoyu engeli yok... yüzde 40 karşıysa yüzde 60 razı demokrasi çoğulculuk demektir çoğunluğun dediği olur... |
||
03-08-2011, 15:43 | #24 |
Başörtülü vekillerin olması her Ak partili kardeşlerimiz kadar bir çok vatandaşımız için büyük anlam ifade eder. Şimdi ve öncesi içinde insan hakkı olan başörtü üzerindeki kirli ellerin kalkmasını ister .
Şimdi böyle bir karar için zemin uygunmudur dersek bir çok arkdaşımız hayır diyebileceği gibi evet uygundur diyenlerde olacaktır. Ne uygundur diyerek buna göre düzenleme isteyene nede zaman için beklenilmesi gerek diyene karşı uygunsuz tavır içinde olmamız gerekir. Her iki arzunun da samimi olduğunu bilmemiz lazım. Bana kalırsa darbe geleneğinin tortuları ile uğraştığımız şu zamanda topyekün temizlik yapılmadan böyle bir adımın atılması uygun olmayacaktır. Zaten partimizin uzmanları bu arzuları dikkate alarak hareket ediyordur gerekli hassasiyetleri taşıyarak analizlerini yapıyordur. Uygun zemin bulunmuş olsa idi şimdiden böyle bir profili siyasete sürmüş olurlardı. İnşaAllah en kısa sürede bu vahşet son bulacaktır. Akıncı kardeş demokrasi coğunluğun dediğinin olduğu yönetim tarzı değil. Coğunluğun baskılarına rağmen azınlığın haklarının korunma sanatıdır. |
|
03-08-2011, 16:24 | #25 | |
Alıntı:
En kısa tabiriyle “Halkın İktidarı” demek. Yunanca “Demos”(Halk) ve “Kratos” (İktidar) sözcüklerinden oluşan Demokrasi halkın iktidarı anlamına geliyor. Bu Anlamda yorum yapmış olmalı... Eski Yunanlılar, çağdaşları doğu despotluklarına karşı kendi yönetimlerine bu adı vermişler. Onlara göre Demokrasi olabilmesi için kanunların herkes için aynı olması (İsonomia) site işlerine katılmada ve siyasal iktidara katılmada eşitlik (İsegoria ve İsokratia) olması gerekir. Sizde acizane bu manada anlam yüklediniz... Lakin Akıncı kardeşi haklı görmek icab eder ki ''İsonomia'' sonradan eklenen bir bakış açısıdır... Hoş günümüzde 'Isonomia' 'Demos'dan daha önemli bir görevdedir... Akıncı Kardeşimizi 'Doğu Despotluğu' ve 'Isegoria ve İsokratia' kavramlarını Eski yunanlılardan geldiğini hissetmiş olmalı ki o bölümleri dahil etmemiş ! Acizane bencede haklı ! Konu HaArP tarafından (03-08-2011 Saat 16:34 ) değiştirilmiştir.. |
||
03-08-2011, 17:19 | #26 |
Demokrasi denilen yönetim tarzı güçlü olanın dayatıları ile süslenirse demokrasinin içi boşaltılmış demektir.
Harp hocam mesela halkımız coğunluk olarak farklı bir yönetim tarzı ile yönetilmek isterse bunu demokrasinin kendilerine verdiği imkanları kullanabilirmi. Evrensel normlar ile bezenmiş demokrasi kavramının içinde farklı ideolojiyi tesis etmek istersek demokrasinin evrensel dürtüleri buna müsade edebilirmi. |
|
03-08-2011, 17:36 | #27 |
Bana görede daha zamanı var bu işin..Ama sonunda hayırlısı ile gerçekleşir inşallah...
|
|
03-08-2011, 17:45 | #28 | |
Alıntı:
Kısaca adam haklı beyler desenizde olurdu |
||
03-08-2011, 17:49 | #29 | |
Alıntı:
ben bunu söyleyen birisinin peşinden gidiyorum... egemenlik kayıtsız şarstız milletindir diyenlerde var... yani ne tarafından tutarsan tut çoğulculuktur önemli olan... eğer ak parti başörtülü vekil koyarsa ve halk ak partiye yüzde 48 oy verirse çoğunluk buna karşı çıkmıyor demektir ve demokrasi için yeterlidir... |
||
03-08-2011, 18:12 | #30 | |
Alıntı:
|
||
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|