AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-16-2011, 00:10   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Thumbs up Sendai'de bir tek İHH kaldı
Sendai'de bir tek İHH kaldı

İHH İnsani Yardım Vakfı Acil Yardım Ekibinden Abdullah Caimoğlu, depremden en çok etkilenen bölge olan Sendai’nin şimdi de radyasyonun pençesinde kıvrandığını bildirdi.

TİMETURK

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 5 kişilik acil yardım ekibi Japonya’nın Sendai kentinde çalışmalarını sürdürüyor. Ekipte bulunan Abdullah Camioğlu, Sendai’nin adeta hayalet bir şehre döndüğünü belirtti.

Depremden en çok etkilenen bölge olan Sendai’nin şimdi de radyasyonun pençesinde kıvrandığını anlatan Camioğlu, bölgede radyasyon seviyesinin her geçen saat yükseldiğini, Çernobil’e 1 seviye kaldığını kaydetti.

Camioğlu, “Radyasyon seviyesi 6’ya yükseldi. İkinci bir Çernobil vakası yaşanmak üzere. İnsanlar Sendai’yi terk edip güneye kaçıyor. Bir kısmı da yükseklere çıkıyor. Sendai’de bütün yakıt istasyonları kapalı. Benzin bulamıyoruz. Biz de bu geceyi burada geçirmek zorundayız. Bugün 800 kişiye yemek dağıtımında bulunduk” dedi.

Sendai’de insanların çok çaresiz olduğunu anlatan Abdullah Camioğlu, “Burada ne hükümet var, ne de askerler. Uluslararası hiçbir yardım kuruluşu yok.

İnsanlar kendi kaderlerine terkedilmiş durumda. Japonya’da böyle bir çaresizliğe şahit olmayı hiç beklemezdik. Yiyecek, içecek yok. Teknoloji devi Japonya her anlamda yokluklar ülkesi oldu.

İnsanlar bir kaşık pirinci, bir kuru ekmeği bulamaz oldu. Deprem, tsunami ve radyasyon sızıntısı Japonya halkını perişan etti” dedi.

Camioğlu, Tokyo’dan gelecek 3 kamyonluk yardım malzemesini dağıttıktan sonra Sendai’den çıkacaklarını kaydetti. Camioğlu, Sendai’deki tek yardım kuruluşunun İHH olduğunu ifade etti.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)