03-20-2011, 13:54 | #1 |
Başörtülü Aday Yoksa Oy da Yok!.
Müslüman Kadınlar`dan Başbakan Tayyip Erdoğan`a Samimiyet Testi! Yıldız Ramazanoğlu, Sibel Eraslan, Hidayet Şefkatli Tuksal, Hilal Kaplan, Nihal Bengisu Karaca ve pek çok hanımın katılımıyla oluşturulan ve “Başörtülü Milletvekili İstiyoruz İnisiyatifi” adı altında bir araya gelen oluşum, yayımladıkları bildiride 12 Haziran seçimlerinde, siyasi partileri başörtülü kadınları üst sıralardan aday göstermeye çağırdı. KA.DER (Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği) Yönetim Kurulu’ndan Nil Mutluer, gazeteci Ceyda Karan, sanatçı Yasemin Göksu gibi isimlerin de destek verdiği inisiyatif, milletvekili Merve Kavakçı’ya başörtülü bir kadın olduğu için “had bildirilmesinin” üzerinden 12 yıl geçtiği hatırlatarak “Bu 12 yıl içinde başörtülü kadınlar, 28 Şubat darbesinin de etkisiyle, eğitim, çalışma ve seçilme haklarının ellerinden alındığı, kamusal alan ilan edilen tüm mekanlardan, hastane ve mahkemelerden bile dışlandıkları uzun, acı ve sıkıntılarla dolu bir dönem yaşadılar. 12 yıl sonra artık, 28 Şubat sürecinin ülke barışına ve demokratikleşme sürecine verdiği zarar ortadadır ve bu süreç geniş kesimler tarafından kınanmaktadır” dendi. Samimiyet testi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, diğer siyasi parti liderlerini de başörtülü adayları seçilebilecek sıralardan listelerde yer vermeye davet eden inisiyatif bildirilerini “Başörtülü kadınların aday adaylıklarını listelerin üst sıralarından adaylıklara çevirmeyen, temsiliyet haklarını talep etmek için bu seçim döneminde de beklemelerini salık veren tüm siyasi girişim ve partiler, bizlerin gözünde samimiyet ve itibarlarını kaybetmiş olacaklardır. Geçen seçim dönemlerinde, sivilleşme ve demokratikleşme konusundaki öncelikli hassasiyetimiz sebebiyle kayıtsız şartsız desteklediğimiz tüm siyasi partilere, bu seçim döneminde bir şart koşuyor ve uyarıyoruz: Başörtülü aday yoksa oy da yok!” sözleriyle bitirdi. “İnisiyatifi ele aldık diyen” kadınlar, yarın basın toplantısı gerçekleştirecek. İşte `Başörtülü Aday Yoksa Oy da Yok!` İnisiyatifi`nin internet adresi: http://basortuluadayyoksaoydayok.wordpress.com/
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-20-2011, 14:13 | #2 |
Vız gelir tırıs gider.
|
|
03-20-2011, 14:14 | #3 |
Destek vermek lazım müslümanlar birleşip partiyi tehdit edelim ama tabi güçlü bir birlik gerek 3-5 kişiyle olacak iş değil .
|
|
03-20-2011, 14:18 | #4 |
hilal kaplana uyus oluyorum ama haklı...
|
|
03-20-2011, 19:11 | #5 |
|
|
03-20-2011, 20:12 | #6 |
bunlarin baska isi yokmu...
bir Ak Partili olarak mecliste turbanli gormek istemiyorum... mumkunse kadin vekil gormek istemiyorum... cubukcunun egitim sistemimizin agzina nasil okudugu ortadadir. |
|
03-20-2011, 20:44 | #7 |
Ak Partiye zarar verme amacı taşıyan popülist bir yaklaşım. Madem samimiyet testi yapacaklar, önce kendi samimiyetlerini sorgulasınlar. Ayrıca dinimizde bayanların yönetici, devlet idarecisi olması uygun mudur? Bu soruya da bir cevap versinler.
|
|
03-20-2011, 20:48 | #8 |
Esref ustat diyor ya marka muslumanlari...
guzel bir ornek olabilirler... |
|
03-20-2011, 20:51 | #9 |
Aceleye ve fevri hareket etmeye gerek yok. Demokratik olgunluk yeşerdikce bu tarz sorunlar aşılacaktır. Hak denildiği vakit sadece bir kesimin hakkı diye yola cıkarsanız etkili olmaz sistemin beklentileri doldurulup özgürlük her kesim için olduğu sürece keyfilikten çıkacaktır.
|
|
03-20-2011, 20:52 | #10 |
Seni harcıyorlar Leyla…
Sen doktor olamazsın, çalışamazsın hastanede Avukat olamazsın , müvekkilin olmaz Sen, hep davalı, hep sanıksın Yaz kızım diyen bir hakimin bile yok senin Polis olamazsın , suçlusun, potansiyelsin Vali olamazsın, kaymakam olamazsın Memure olamazsın Değil mi ki başında örtü var Sen, nüfus dairesinde hizmetçi bile olamazsın Milli sporcu olamazsın Devlet sanatçısı asla İl başkanı olamazsın İlçe başkanı olamazsın Belediye başkanı olamazsın. Zaten biz mümin beyler Sana layık görmeyiz böyle yerleri Yerin apayrı bilirsin… Ki, üç çocuk da yeter sana… Sen asker olamazsın Leyla Öğretmen olamazsın, öğrencilerin olamaz Teroriste af çıkar, katile af çıkar Fahişeye af çıkar Pezevenge af çıkar Sana çıkmaz Sen okula giremezsin… Güzel sanatlarda okumayazsın Konservatuvara giremezsin Tapu kadastroyu seçemezsin Leyla Irak’ta bir milyon masumu katledenler Filistin’de binlerce bebek katilleri Meclise girer, uslu uslu dinlenir Ayakta alkışlanır da Sen girmeye kalkarsan Haddini bildirirler Leyla |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|