AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Anketimiz: İLGİSİZLİK hastalığımızın kaynağı nedir?
Mahalle baskısı, sürü psikolojisi ile çevreye uyum sağlamaktan. 0 0%
Yabancı ve yerli medya organlarının beyinlerimizi yıkaması. 3 27.27%
İstiklal Mahkemeleri dönemindeki psikolojik hareketin sonucları. 0 0%
Sekuler, hedonistik, Batıya özenmenin sonuçları. 0 0%
İslamı tam olarak yaşayamamamızdan, İman eksikliğinden. 5 45.45%
Bunların dışındaki farklı sebeplerden. 0 0%
İlgisiz değiliz. 3 27.27%
Katılımcı sayısı: 11. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Alt 04-29-2011, 04:26   #1
Kullanıcı Adı
Seyyah
Exclamation İLGİSİZLİK hastalığımızın sebebi nedir?
...

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Filistinde gözümüzün önünde yıllardır katliam gerçekleşiyor sadece izliyoruz gördüğümüzde tepki vermiyoruz artık,
Tarihimizin bilinmeyen yönlerinide yeni yeni öğreniyoruz ama sanki rutin birşeymiş gibi ilgi göstermiyoruz?
Dünyada Müslümanlar öldürülüyor, aralarına fitne sokuluyor birbirine kırdırılıyor
biz sadece izliyoruz, korkmuyoruz, endişenemiyoruz..
Artık üzülmüyoruz...
Peki sizce nedir bu ilgisizliğimizin sebepleri?
Sizce üzerimizde nasıl bir oyun oynandı?
Bilinçaltı telkinler bizim reflekslerimizi nasıl köreltti?
Kanunlar, mahalle baskıları bizi ne hale getirdi?
Nedir bu ilgisizliğin sebebi yani nedir bizim aklımızdaki bu uyusukluk, sosyolojik yorumdan çok özeleştiri kıvamında yorumlar yapalım.

Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-29-2011, 09:56   #2
Kullanıcı Adı
Eşref
İstiklal mahkemesinden daha da öte, Kutluk Bilge Kül Kağan'ın Köktürk devletine yaptığı darbe ve Kapagan'nın Bayirku tarafından öldürülmesi de seçenekler arasına konulabilirdi. Sessiz kaldığımız ilk darbe ve suikasttir.

Ben Filistin konusunda sessiz kaldığımızı düşünmüyorum. Ama bu konuda yalnızız. Yoksa başbakanımız açık açık buna tepkisini koydu. İsrail'e dur dedi. Lakin durmadılar. Bu noktadan sonra yapılması gereken savaştır. İsrail'i vurmaktır.

Bölgeden biraz uzağız. Gücümüz de bir yere kadar. Bölgedeki Müslüman ülkelerin birlik olamaması, bazı çıkar ilişkileri, maalesef bu üzüntüleri yaşamamıza sebep oluyor. Onlarla beraber ortak hareket edilse, sorun çözülür.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2011, 10:57   #3
Kullanıcı Adı
Ukbâ
His dünyamız asrın getirdiği her şey karşısında mutlaka hasara uğramıştır. İman noktasındaki zaafiyetlerimiz bir müslüman kardeşimizin kanı akarken iştahımızdan bizi etmiyorsa burda büyük bir noksanlığın olduğunu bilmeliyiz. Olaylar sürekli bütün cıplaklığı ile afişe ediliyor ve sıradanlaşıyor aynı orandaki sıradanlaşma maalesef bizlerin iç dünyasında da zühür ediyor. Birey olarak buğz etmenin dua etmenin dışında pek yapılabilecek şeylerin olmadığını düşünsekte devlet reflekslerini şekillendiren bizlerin seçtiğimiz insanlar üzerindeki politik tavırlar ile işi küresel boyutlara taşımak mağduriyetleri kan ve göz yaşlarını farklı yöntemler ile durdurmak boynumuzun borçu , hükümetimiz Türkiyemiz bugün dünya insanlığını harekete gecirebilecek çok büyük fonksiyona sahip değil ama sivil hareketler politik tavırlarımız ile günden güne müslümanların kanını emen zihniyetleri afişe ederek onları insanlık karşısında geri adım atmaya zorlayacaktır.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2011, 10:59   #4
Kullanıcı Adı
HaArP
Süleyman Peygamberin zamanında yasak ettiği ve toprak altına gödürdüğü Mescid-i Aksa'nın Altından Alınan 'Büyük Hazine' yani büyülü Kitapları elinde tutan İlluminati'nin Şeytandan aldığı emirleri Dünya'ya fitne fesat saçmasından kaynaklanmaktadır... ! İnsanları bölmek, parçalamak, Dininden uzaklaştırmak hatta İnsanlığını şeytanın hoşnut olacağı hale getirmek ve Rabbimin yolunun üstünde Müslümanları engellemesidir !

Sistemler, Eğitimler, Bankalar, Sekülerizm, İlim... Biz uyumuşuz ! Onlar Sistemin başına geçmiş biz uyanamıyalım biz göremiyelim, biz çözemiyelim uğraşırken biz nerelerdeyiz

Fitnenin Kökü Şeytan kökün devamı bizim Müslümanlığımızın zayıflığıdır...!

Şeytanın hilesi zayıftır biliriz... Aslında bilmiyoruz... Müslümanız diyoruz... Aslında hakiki müslümanlık nedir bilmiyoruz zannediyorum...
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2011, 19:56   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
Konu Türkiye devletinin ortadoğuya diplomatik tepkileri değil,

Konuda değindiğim gibi;

Alıntı:
Seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sosyolojik yorumdan çok özeleştiri kıvamında yorumlar yapalım.

demiştim, ben bireysel olarak tepkisizliğimizden bahsediyordum şu videoda daha iyi anlarsınız.

YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İstiklal mahkemesinden daha da öte, Kutluk Bilge Kül Kağan'ın Köktürk devletine yaptığı darbe ve Kapagan'nın Bayirku tarafından öldürülmesi de seçenekler arasına konulabilirdi. Sessiz kaldığımız ilk darbe ve suikasttir.
Hayırdır hemşehrim, İstiklal Mahkemelerinidemi savunacaksın?
Gıg çıkardı diye yarım milyon vatan evladını katleden İstiklal Mahkemerinin yargısız infazların yapıldığı sindirme projesinin böyle bir ankette seçenekler arasında olması garip mi geldi?
Alt 04-29-2011, 19:58   #6
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:
HaArP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Süleyman Peygamberin zamanında yasak ettiği ve toprak altına gödürdüğü Mescid-i Aksa'nın Altından Alınan 'Büyük Hazine' yani büyülü Kitapları elinde tutan İlluminati'nin Şeytandan aldığı emirleri Dünya'ya fitne fesat saçmasından kaynaklanmaktadır... ! İnsanları bölmek, parçalamak, Dininden uzaklaştırmak hatta İnsanlığını şeytanın hoşnut olacağı hale getirmek ve Rabbimin yolunun üstünde Müslümanları engellemesidir !

Sistemler, Eğitimler, Bankalar, Sekülerizm, İlim... Biz uyumuşuz ! Onlar Sistemin başına geçmiş biz uyanamıyalım biz göremiyelim, biz çözemiyelim uğraşırken biz nerelerdeyiz

Fitnenin Kökü Şeytan kökün devamı bizim Müslümanlığımızın zayıflığıdır...!

Şeytanın hilesi zayıftır biliriz... Aslında bilmiyoruz... Müslümanız diyoruz... Aslında hakiki müslümanlık nedir bilmiyoruz zannediyorum...

EyvAllah üstâdım aslında tam olarak bundan bahsediyordum lakin sadece Türkiye olarak algılandı heralde.
Alt 04-29-2011, 20:49   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Hayırdır hemşehrim, İstiklal Mahkemelerinidemi savunacaksın?
Gıg çıkardı diye yarım milyon vatan evladını katleden İstiklal Mahkemerinin yargısız infazların yapıldığı sindirme projesinin böyle bir ankette seçenekler arasında olması garip mi geldi?
Hemşehrim açık söyleyeyim bence bu seçenek konuyla alakasız olmuş. O mahkemeleri eleştireceksek, başka konuda eleştirelim. Daha güzel olmaz mı? Bunu mahkemeyi savunmak için söylemiyorum.

Ama eğer gerçekten, "Filistin'e sessiz kalmamızın sebebi, 100 sene önce kurulan İstiklal Mahkemelerinin psikolojik hareketidir" diyebilen varsa, onların inancını da ayakta alkışlıyorum(!)

Görmediğimiz İstiklal mahkemelerinin yaşattığı psikoloji ile bugün Filistin'den elini çekenler, demek ki asr-ı saadette yaşasalarmış, Müslümanlara yapılan o emsali görülmemiş işkenceleri görüp herhalde ya yahudi ya da putperest olurlarmış.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-29-2011, 22:00   #8
Kullanıcı Adı
Seyyah
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hemşehrim açık söyleyeyim bence bu seçenek konuyla alakasız olmuş. O mahkemeleri eleştireceksek, başka konuda eleştirelim. Daha güzel olmaz mı? Bunu mahkemeyi savunmak için söylemiyorum.

Ama eğer gerçekten, "Filistin'e sessiz kalmamızın sebebi, 100 sene önce kurulan İstiklal Mahkemelerinin psikolojik hareketidir" diyebilen varsa, onların inancını da ayakta alkışlıyorum(!)

Görmediğimiz İstiklal mahkemelerinin yaşattığı psikoloji ile bugün Filistin'den elini çekenler, demek ki asr-ı saadette yaşasalarmış, Müslümanlara yapılan o emsali görülmemiş işkenceleri görüp herhalde ya yahudi ya da putperest olurlarmış.

Alıntı:
...

Filistinde gözümüzün önünde yıllardır katliam gerçekleşiyor sadece izliyoruz gördüğümüzde tepki vermiyoruz artık,
Tarihimizin bilinmeyen yönlerinide yeni yeni öğreniyoruz ama sanki rutin birşeymiş gibi ilgi göstermiyoruz?
Dünyada Müslümanlar öldürülüyor, aralarına fitne sokuluyor birbirine kırdırılıyor
biz sadece izliyoruz, korkmuyoruz, endişenemiyoruz..
Artık üzülmüyoruz...
Peki sizce nedir bu ilgisizliğimizin sebepleri?
Sizce üzerimizde nasıl bir oyun oynandı?
Bilinçaltı telkinler bizim reflekslerimizi nasıl köreltti?
Kanunlar, mahalle baskıları bizi ne hale getirdi?
Nedir bu ilgisizliğin sebebi yani nedir bizim aklımızdaki bu uyusukluk, sosyolojik yorumdan çok özeleştiri kıvamında yorumlar yapalım.

Ben konuyu Filistine endekslemedim üstadım farkındaysan,
2. olarak paylaştığım videoyuda izlersen sadece filistinden bahsetmediğimi görürsün.
İstiklal Mahkemelerinin bu ankette yer alma sebebini bir süre sonra paylaşacağım konuda izah edeceğim.

Ama İstiklal Mahkemeleri konusundaki hassasiyetin garibime gitti, çok M.Kemal politiklarını savunan kişi ile tartıştım lakin cumhuriyet mahkemelerinin bir kara leke olduğunu onlar bile söylerdi neyse vardır bir bildiğin o meseleyi ayrı bir konuda detaylıca tartışacağız inşAllah.

Konu Seyyah tarafından (04-29-2011 Saat 22:03 ) değiştirilmiştir..
Alt 04-29-2011, 22:37   #9
Kullanıcı Adı
onurcan
ilgisizliğin sebebi,
eğitim eksikliğinde,
sevgi eksikliğinden,
iman eksikliğinden..
onurcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-30-2011, 02:08   #10
Kullanıcı Adı
HaArP
Alıntı:
Bu Mesele ile doğrudan alakalandırmak yanlış ve anlaşılması kolay olmaz... Dolaylıdır... !

İsrail'in kurulabilmesi iöin seküler bir Türkiyeye ihtiyaç vardı ! Onu sağladılar... ! Dolaylı kısmı ise bu anafikrin detaylarındandır... !
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)