04-29-2011, 12:42 | #21 | |
Alıntı:
İşte tamda bunu anlatmak istemiştim. Ben her iki taraflı düşünüyorum zaten. Devletin dini olmaz, tüm vatandaşlarına din ayrımı yapmadan yaklaşmalı, tüm kurumlarında dini inançları ve giyimleri konularında ayırım yapmadan yer vermeli. Bunun böyle olması gerekir. Bizde bunun böyle olmasını maalesef din üzerinden siyaset yapanlar engelliyor, bunu AKP de yapıyor. Diyorum ya GATA ya giremedim diyen Emine hanım için feryat figan olan Sn Başbakan Fransa'ya eşi kapalı diye eşsiz gelin denmesine neden ses çıkartmadı, türbanlı aday neden Antalya'dan 14. sırada aday gösteriliyor, neden çıkarlarına uymadığı zaman bağımsız adaya türbanlı diye karşı çıkıyorlar. İşte bunlar hep davalarında samimi olunmadığını, din sömürüsü yapıldığını düşündürüyor. |
||
04-29-2011, 13:20 | #22 | |
Alıntı:
Din üzerinden siyaset yapanlar , yıllardır kamusal alan söylemleri ile başörtülü insanlara ikinçi sınıf insan muamelesi yapanlar değilmidir. Laik sistemi koruma adına düşman üretmek için muhafazakar kesimin araçlarını tehdit olarak kullanmak değilmidir . Ben şunu anlamakta güçlük çekiyorum ortada sistemin mağdur ettiği insanların haklarını genişletmek için mücadele veren siyasi oluşum var biz bunlara karşı samimi olamıyoruz ama diğer tarafta korkuları ile demir parmaklar kuranların hislerini önemsiyoruz. Başbakanın Fransaya karşı ne yapmasını bekleyebilirdik kendisi ve halkı bundan rahatsız değilmdir ki sizce , bence muthiş derecede de rahatsız olmuş yapabileceği şeyleride yapmıştır. Başbakanımız başörtülü bir adayın mecliste olmasını istemezmi kesinlikle bizler kadar ister ama bu ülkede başörtü üzerinden rejim yıkımı üretenler için tamda seçim zamanı bu anlayış onların üzerinden nemalananlara fırsat doğmazmı eğer siyasi bir lider iseniz ülkenizdeki ideolojik tuzaklara karşı uyanık olmak gerekir. Bir kaç yıl önce başörtüsü düzenlemesi yüzünden katı ideolojik cevre bütün aygıtları ile devreye girerek siyasi alanın önünü kesmeye yeltenmedimi , dolayısı ile hem mağduriyeti gitermek için samimiyeti elden bırakmayacaksınız hemde fitne ve kargaşa için bekleyenlerin tuzaklarına düşmeden bu işi zaman ile çözeceksiniz. |
||
Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir) | |
|
|