![]() |
#1 | |
![]() Alıntı:
Bu ve bunun gibi sözlere karşılık cevabınız ne olurdu?
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla:
Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler. ( BAKARA/186) |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() İmzandaki 2. söz.
|
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Hakikat insanların teorilerle kabul ettiği, dayattığı kavramların özündeki gerçek hakikat değildir... Hakikat teorilerin gerçek olanına verilen isimdir... ! İnançların tehlikesini yüzünde hissedenler hakikatlerden korkanlardır... Dayattığı ve kabul etmediği lakin hissinden çıkaramadığını ! His olarak bedeninden atmaya çalışmanın adıdır... ! İnançlar bu manada tehlikeli değil ! Hissiz kalmış bedenine his ! Bedeninden atmak istediğine cezadır ! Konu HaArP tarafından (05-10-2011 Saat 22:11 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Kendi açısından doğru, hemde çok doğru bir söz söylemiş. Bakın, bunu söyleyen adam bir Türk değil. Bir Arap da değil. Bunu bir Alman söylüyor. Yani bir hristiyan söylüyor.
Allah korusun, bu filozofun yerinde olsaydım, müslümanlığı keşfedeceğim güne kadar, aynı sözü bende söylemek isterdim. Bu filozof da aslında aynen bunu yapmıştır. Dini sorgulamış, önce bu sözü söylemiş daha sonra da müslümanlığı (muhtemelen) keşfetmiş ve "İslam'ın önünde diz çökmeliydik." demiştir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
Müslüman olmusmu hocam.? yoksa bir tahminmi? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Benim bildiğim bu adam ateistlerin favori elemanı. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Söylediği pek çok söz dinlere ters düştüğü için, başkaları tarafından yapılan bir yakıştırmadır bu. Bir 'Tanrı' ya inandığını pek çok yerde dile getirmiştir. Onun inanmadığı başka bir şey.. Üstelik çirkin bir yakıştırma öyle olsa bile bize ne kime ne.. --- Konuya gelirsek, Niçe kolay anlaşılır biri değil. Yaşadıklarını çocukluğunu biraz bilirseniz, bir kaç kitabını okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.. Eşref abiye bende katılıyorum. Niçe kendi açısından çok doğru şeyler söylemiş.. Üstelik İslamiyeti öven, inanılası hakikat olarak görülebilecek en doğru inanç olduğunu söyleyen pek çok sözüde vardır ama görünmez nedense.. Anlatmak istediği şeyi koca satırın arasından tek bir cümle seçerek bu dur denilemeyecek kadar karmaşık bir adam.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() adam filozof yani asmis o acidan onu anlamak icin bizimde maddi ve manevi anlamda bazi noktalarda doyuma ulasmamiz gerekiyor..
yok sorgulamasina sorgularizda dinlerde bir yerden sonra sorgu, inkara kayabiliyor buda mazallah bizleri baska yollara saptirabiliyor.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |
|
|