![]() |
#11 |
![]() Nietzche'nin Müslümanlığı keşfetmiş olması muhtemeldir. Zira onun karşı çıktığı hristiyanlıktır. Şu sözünden bunu rahatlıkla anlayabiliriz;
"Eğer İslâm, Hıristiyanlığı küçük ve hakir görüyor idiyse, böyle görmekte bin kez haklıydı: Çünkü İslâm, insanı yüceltir ama putlaştırmaz... " http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?i=8447&y=YusufKaplan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() NIETZSCHE kensi dünyasında söylediklerinde haklıdır ve çok büyük bir aydındır...
ama bizim dünyamızda haklılığı ancak ve ancak çıraklıkdır... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
![]() Alıntı:
ama İslamiyet üzerine sözlerini hiç duymamıştım.hatta şimdi nette de aradım ama bulamadım. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
![]() Alıntı:
Bir tanesinde daha vardı İslamiyete ilişkin sözler ama hatırlayamadım şuan.. "Eğer islamiyet, hristiyanlığı küçümsüyorsa, bunu yapmakla binlerce kez haklıdır. Çünkü müslümanlık, insana değer verir... Hristiyanlık, eski kültürün mirasını bizden çaldı. Sonra da bizi, İslam kültürünün mirasından yoksun bıraktı." (Deccal / Nietzche) Hatta Niçe nin kitaplarında bahsettiği olmak istediği 'form' olan 'üstün insan' kavramıyla Mevlana'nın tanımladığı İnsan-ı Kamil kavramını aynı kefeye koyan da çoktur.. Kısaca Niçenin dinlerle değil Hrıstiyanlıkla ve Hrıstiyanlıktaki 'Tanrı' kavramıyla ilgili sorunları vardır.. Bu açıdan söylediği sözleri ateistler kendilerine mâl ederler.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
![]() İnandığı gibi konuşmuş , vahyin süslemediği et parcasının inanc kademesi kendi ekseni kadardır.
Aslında birde inandığınını gölgeleyenler var , asıl inanması gerektiği gibi değil de heva heveslerinin doğrultusundan bidatları inancdan sayarak yıllardır inandığını düşünenlere karşı böyle bir cümle kurmuş olsaydı bir yönü ile haklıda olabilirdi. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
![]() yaşadığı ortam ve halkının inandığı bozuk inançlar çerçevesinden bakarsak doğru söylemiş kanaatindeyim...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
![]() biz izimlerin her turlusune karşıyız.
biz Turizm E de karşıyız ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir) | |
|
|