![]() |
#1 |
![]() Romeika - Lazca -Türkçe Karşılaştırmalı Küçük Sözlük Pontusca Lazca Türkçe Ksero xomula kuru Puli kinçi kuş Vrad kudeli kuyruk Sahtar tuta kül Kocino mčita kırmızı Konto mkule kısa Tsupad lazuti mısır Çeri lukuna mum Puceka so nerede Opohe solen nereden Apo pu sonuri nereli Holi xuri öfke Hamuçera kandğu çilek Vudo xoci öküz Oflan o3ude raf Prosomo peri renk Vake izmoce rüya Mali toma saç Oksid cumori sirke Mavro uça siyah Kremid kroni soğan Sturaç keti sopa Nero 3kari su Ğlici mja süt Hten o3xoci tarak Horaf ona tarla Kosara kotume tavuk İdro upi ter Spor tasi tohum Homa leta toprak Alas cumu tuz Trağodiya birapa türkü Alevra pkveri un Makri gunze uzun Stafil urzeni üzüm Hasımo ğura vefat Şurizo ostvinu ıslık çalmak Katuro opsu işemek Sparağome oşkurnu korkmak Lalo oğarğalu konuşmak Pezo osteru oynamak Ğapo oropu sevmek Ğnorizo oçinu tanımak Plano oçopu tutmak Cimume onciru uyumak Fisağo obaru üflemek Ntono geçamu vurmak Kolizo ogzu yakmak Zo oskidu yaşamak Plino onaxu yıkamak Ağtinetera hentepeşi onların Ağro mtkuri yabani Antra komoli eş, erkek Atsatsalo teteli çıplak Afayistos mşkorineri aç, yememiş Vari monka ağır Vuka xeşguri avuç Vrağmeno şu ıslak Ğoy ...şantişi üvey Ğomato opşa dolu Ğonato burguli diz Demeno koreli bağlı Eyentune divu oldu Eida txa keçi Ekrifta tkobaşa gizli, gizlilik Epiye idu gitti Erthe moxtu geldi İso mtini doğru Matsutal limxana eğrelti otu Karid nezi ceviz Klapsimo bgara ağlama To podar kuçxe ayak To mel topuri bal To opsar çxomi balık To lihtri şka bel To maşer xami bıçak To cerato kra boynuz Aporos pati kötü Aspro kçe beyaz Aplitos leboni kirli Mikros çuta küçük Mavahos xvala yalnız Emena çkimi benim Esena skani senin Temas çkuni bizim Tesas tkvani sizin Tatinetera mutepeşi onların Tatunu muşi onun Tinos mişi kimin Ts’ine mi ren kimdir Nto mu ne Eda mot niçin Edante muşeni neden Ela moxti gel Ame idi git Eğo lepo bzirom görüyorum Eğo troğo bimxor yiyorum Ğrafo oçaru yazmak Eho miğun benim var Na eho miğutas bende olsun İha miğutu benim vardı İme ma...bore ben’im Na ime borta olayım Emone borti idim Ha inome bortane olacağım Ğapo porom seviyorum Eğapena poromti seviyordum Psema m3udi yalan Vreksimo mçima yağmur Yeros badi yaşlı erkek Ğreya kçini yaşlı kadın Fayeto gyari yemek Yengi ağani yeni Ofid 3i3ila yılan Yok var yok Dromo gza yol Astereyo kvazali sol Kalandar 3anağani ocak Kunduro-küçükayı kundura şubat Mart mirkani mart April igrika nisan Mayıs pukrinoba mayıs Kirez buloba haziran Çuruk x3ala temmuz Ağustos maryaşina ağustos İstavrit staroşina eylül Koçayı gimua ekim Üzümayı 3ilva kasım Sığırkoyan xristina aralık Arpazo oxo3onu anlamak Voyzo ouru bağırmak Tero o3komilu bakmak Permeno oçu beklemek Ksero oçkinu bilmek Çirono oçodinu bitirmek Threfizo ordu büyütmek Lalo ocoxinu çağırmak Kopanizo obaxu dövmek Akuğo ognu duymak Vizano o3u emmek Pağo oxtimu gitmek Lepo oziru görmek Percepağo oyonu götürmek Pentiko mtugi fare Fasulya lobia fasulye Leftokar txiri fındık Fito nergi fidan Zorkad mskveri geyik Urano 3a gök Kamis porça gömlek Kolo mundi kıç Mat toli göz İmera dğa gün İlo mjora güneş Okseya 3ipuri gürgen Angur şuka hıyar Petino mamuli horoz Filer du3xu ıhlamur Leğno mçipe ince Litar toxi ip Onema coxo isim İyneka oxorca kadın Harti kartali kağıt Paşi mçxu kalın Ema di3xiri kan Şon tviri kar Mirmika dumçku karınca Mular cori katır Stomeç masari kazık Kata katu kedi Farfara parpali kelebek Stud ili kemik Patsi bozo kız Ceras buli kiraz Proğato çxuri koyun Karvon noşkeri kömür Şkilo coğori köpek İfira xinci köprü Liko mgeri kurt Liğo m3ika az Osimera handğa bugün Liğora mani çabuk Ğalä tamo yavaş Omorfos mskva güzel Kalos kayi iyi Krios ini soğuk Hlios çxvapa sıcak İ trapezunta tamtra trabzon To dont kibiri diş To şer xe el İ petra kva taş İ porta nekna kapı To stoma pici ağız İ adelfi da kız kardeş To astro muru3xi yıldız O anthropos koçi insan Horiyo opute köy O micekas cumadi amca İ adelfes dalepe kız kardeşler Ta astra muru3xepe yıldızlar İ anthropi koçepe insanlar Ta horia oputepe köyler İ zoi skidala hayat İ pşi şuri can, ruh O loğos tkvala söz, demeç O theos ğormoti tanrı O vrakos ixi rüzgar To pehnid osteru oyun O adelfos cuma erkek kardeş O neos ağnemordale genç O vrosakas mjvabu kurbağa O tembelis bunduri tembel İ kardia guri kalp, yürek İ nife nusa gelin To melesid butkuci arı Emis çku biz Esis tkva siz Atin, ata mutepe onlar Ayets heşo öyle Haye haşo böyle Alo çkva başka Oson nako ne kadar Pios mi kim Atoson heko o kadar Ena arti bir Dio juri iki Triya sumi üç Tesera otxo dört Ce do ve Omo steri gibi Ya şeni için Site ...şi ...ken Enta ti de, da Me te ile Aso ...şen ...dan Athios u...li ...sız eci hek orada edaha hak burada eksimereya gale dışarıda makra mendra uzakta sima xolos yakında apes doloxe içeride ecapis kapulas arkada anefara jin yukarı panceka 3ale aşağı har ha3i şimdi istera ..şkule sonra etote hemindoras o zaman opse ğoman dün pos muço nasıl pola dido çok trote imxort yiyorsunuz ğlosa nena dil oti uci kulak yenâ pimpili sakal trano didi büyük oluyo mteli bütün kalomana nandidi büyükanne threfima rdala büyüme zo skindina hayvan kastana çuburi kestane nihta lumci akşam vradi seri gece imero çumani sabah dentr ca ağaç apsomo daçxuri ateş arko tuti ayı star dika buğday thepeko mkyapu çakal çaruş kalamani çarık frahti ğoberi çit ğardel bere çocuk u va değil hamelete mskibu değirmen thalasa zuğa deniz yurevo makvande dilenci katsımpalo koma duman kozmos kiana dünya koşkin on3oru elek milo uşkuri elma koçimpilo omuri erik eliğora ordo erken paleyo mcveşi eski ğaydaro guruni eşek kreyas xor3i et ospit oxori ev empro 3oxle evvel
![]() Konu Erhan KARACA tarafından (05-30-2011 Saat 06:43 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |