![]() |
#1 |
![]() Seyhan'dan Suriye'ye yardım eli uzandı
Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin organizasyonuyla Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan bin Türkmen'e gıda yardımında bulundu. Yardımının dağıtıldığı akşam bin kişinin katıldığı bir iftar yemeği verildi. ![]() ZEYNEP ASAR / ADANA Adana Seyhan Belediyesi üyesi olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) organizasyonuyla Suriye'nin Halep şehrinde yaşayan Türkmenlere gıda yardımında bulundu. Gıda yardımının dağıtıldığı gün Halep Şehir Parkı'nda bin kişinin katıldığı iftar yemeği verildi. Seyhan Belediye Meclisi'nde alınan karar gereğince gerçekleştirilen yardım gezisi heyeti Seyhan Belediyesi önünden Suriye'ye hareket etti. Seyhan Belediyesi'nin sağladığı bin kolilik gıda yardımı ile bazı ilçe belediyelerinin hazırladığı kırtasiye yardımları AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Kozan, İmamoğlu, Feke ilçeleriyle Sofulu Belde Belediye Başkanı ve belediye meclis üyelerinden oluşan bir heyetle birlikte Suriye'ye götürüldü. Hafta sonu gerçekleştirilen geziye Suriye yetkilileri büyük önem verdi. Halep Valisi Abdulkadir Cezmeti ve Halep Belediye Başkanı Dr. Maan Chibliy'in yakından ilgilendiği heyete gezi boyunca Türkiye Halep Başkonsolosu Ali Kemal Aydın eşlik etti. İLK DURAK TÜRKİYE BAŞKONSOLOSLUĞU TDBB'nin yardım kampanyası çerçevesinde Suriye'ye ulaşan heyetin ilk durağı Türkiye'nin Halep Başkonsolosluğu oldu. Başkonsolos Ali Kemal Aydın, Türk heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aydın, "Belediyelerimizin bu tip yardım organizasyonları Türkiye ile Suriye arasında başlayan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin daha da artmasına yol açacaktır" dedi. Türk heyetinin Suriye'deki ikinci durağı Halep Belediyesi oldu. Belediye Başkanı Dr. Maan Chibliy aralarında milletvekili ve belediye başkanlarıyla belediye meclis üyelerinin olduğu heyeti makamında kabul etti. Halep Belediye Başkanı Chibliy, Suriye Devlet Başkanı Beşir Esad ile Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ikili görüşmeleriyle gelişen ilişkilerin yerel yönetimler arasındaki bu tarz yardımlaşmalarla artmasından duyduğu sevinci dile getirdi. HALEP'TE TARİH GEZİSİ TDBB ekibi ertesi gün Halep şehrinin tarihi mekânlarını gezdi. Halep Kalesi ile başlayan gezi çerçevesinde şehrin tarihi ve turistik bölgeleri Halep Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Abdullah Akış'ın rehberliğinde görüldü. Geziye katılan Milletvekili Ali Küçükaydın, yardıma destek veren belediye başkanlarına teşekkür etti. "BİZ DE GELECEĞİZ" Halep Belediye Başkanı Dr. Maan Chibliy de teşekkür konuşmasında, "Türk Dünyası Belediyeler Birliği büyük bir jest yaparak ihtiyaç sahibi Halep halkına gıda ve kırtasiye yardımı yapmıştır. Bugün burada yaklaşık bin kişilik iftar yemeği verilmiştir. Bu iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin bir göstergesidir. Tabi bizler bunun karşılığında önümüzdeki sene inşallah birbirimizle konuşup ve anlaşarak bir Türk ilinde benzer bir etkinlik yapmayı düşünüyoruz. İnşallah ilişkiler daha da ilerleyecektir. Temennimiz bu doğrultuda" dedi.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|