AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 09-27-2007, 10:01   #1
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Standart Ecevit Hatırası! - Tunahan Bozkurt ( AKtunaHAN ) - 27.09.2007
“Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Bülent Ecevit, Beyaz Saray’da Clinton’un konuğuydu. Görüşmede Türk-Amerikan ilişkileri konuşuldu.”
Ecevit’in başbakanlığı döneminde ABD Başkanı Clinton’u ziyaret ettiği sürmanşetlerden veriliyor ve yukarıdaki başlığın hemen yanında da Clinton’un “ayak ayaküstünde”, Ecevit’in de Clinton’un karşısında emir almayı bekleyen er edasıyla “iki elini birbirine bağlamış ayakta duran” fotoğrafı okuyucularla paylaşılıyordu.
Clinton, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’na ABD ordusunda bir asker ya da ABD parlamentosunda bir senatörmüş gibi davranıyordu besbelli. Clinton gayet rahat bir ifade içindeyken, Ecevit, “karnesinde bir sürü kırıkla babasının karşısında boyun büken yaramaz çocuklar gibi” eğmiş boynunu önüne, bağlamış ellerini de, “emme basma tulumba” görevini ifa ediyordu. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan atmış milyon insanın temsilcisi konumundaki Ecevit, bu ram tutumlarının başbakanı olduğu ülkenin insanları için nasıl da acı verici bir durum olduğunun hiç de farkında değildi. Bunu gören ( evet gören, göremeyenler o zaman da vardı elbet ) herkes, “biz bu hallere düşecek adam mıydık!”lar mırıldanıyordu içerden, taa içerden ( bu tür serzenişlerin dışa yansıtılması pek yadsınır bir durumdu o zamanlar, ne derdi kartel adama sonra, maazallah! ).

“Başbakan Erdoğan’ın Bush ile yaptığı görüşmede sergilediği rahat tavır, dikkatlerden kaçmadı…”

Evet, bir başbakanın başbakan gibi davranması dikkat çeken bir tavırdı “post-Ecevitist” bir dönemde. Nasıl olmazdı ki! Sen çık, yıllarca lokmayı ağzına kadar getiren sahibinin (!) karşısında ayak ayaküstüne at, olacak iş miydi?
Öyle güzel olacak bir işti ki hem de, sonrasında Başbakan’ımız ( gerçek anlamda başımız ve bakanımız ) Avrupalı liderlerle çekilen hatıra fotoğrafında herkesin yerini simgeleyen ülke bayraklarının yer aldığı zeminden, “bayrağa saygısızlık” gerekçesiyle Türk bayrağını kaldırarak, Avrupalılara medeniyet, milliyetçilik, bağımsızlık dersi verecekti. Sarkozy ile yapacağı görüşmede Sarkozy’nin “istemiyorum ben senin AB üyeliğini” diyen ukala tavırlarına, “ben de senin NATO üyeliğini istemiyorum efendi!” diyerek karşılık verecekti ve tüm dünyanın alışmış olduğu Türkiye görüntüsünü yerle bir edecekti. Tüm partiye aşılanmış olan “ biz bağımsız bir devletiz ve kendi görüşlerimiz, kendi duruşumuz var!” düşüncesine binaen AB’nin “Güney Kıbrıs’ı tanımazsanız olmaz!” yaklaşımına, hali hazırda Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’ün “tanımıyoruz, olmazsa olmaz, görüşmeler burada bitmiştir, hadi eyvallah!” diyerek masaya yumruğunu koymasını tüm dünya hayretle izleyecekti. Ve artık dünya – el mahkum bir biçimde – “Türkiye’nin tek başına varlığından” haberdar olacaktı…
İşte bu kadar önemli bir liderin çizdiği görüntü, insanlar üzerinde bıraktığı izlenim. Bunları Ecevit’i eleştirmek için değil, farkımızın fark edilmesindeki sebeplerden bir tanesini ortaya koymak maksadıyla dile getiriyorum. Yoksa bu dünyadan elini eteğini çekmiş bir insanla uğraşacak değilim, kaldı ki henüz insanlar üzerine salyalarını akıtmaktan hicap duymayan onca yüreksiz varken bunu hiç yapmam…
Not: Yazıda geçmiş zaman ekinin kullanılması, yazının Ecevit sözcüğü ile başlamasından kaynaklanan ve tamamen doğaçlama gelişen bir durumdur, şükürler olsun.

Saygılarımla,
Tunahan Bozkurt

Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-27-2007, 11:42   #2
Kullanıcı Adı
Hasan ERBEK
BAĞIMSIZLIK,DEMOKRASİ,MİLLET VE VATANSEVERLİK ADIMIZDA YOK BELKİ AMA ÖZÜMÜZDE VAR.ADIMIZIN ÖNÜNE KOYUP YATMAKTANSA; KOYMADAN GEREKTİĞİ YERDE DİLE GETİRİP SÖYLEMEKTİR.BİZİ DİĞER GÖRÜŞ VE MİSYONLARDAN FARKLI KILAN UNSURLARDAN BİRİDE BUDUR BELKİ.
(UMARIM HERYERDE VATANI SATIYORLAR DİYE BAĞIRANLARDA OKUR BU YAZIYI)
TEŞEKKÜRLER TUNAHAN BEY.
Hasan ERBEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2007, 11:45   #3
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
İlgin için teşekkürler üstadım...

Onlar okusa ne fark edecek ki..Onlar için önemli olan isimlerdir,içeriklerin hiç bir önemi yoktur...
Alt 09-27-2007, 12:39   #4
Kullanıcı Adı
Meftun

iki resim arasındaki sonsuz farkı bulun...
yazın çok güzel olmuş tunahan elerine sağlık ;)
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2007, 12:46   #5
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Teşekkürler Saliha, sana da teşekkürler..

Bu iki kareyi eklemen çok iyi olmuş...

Clinton-Ecevit ( baba-oğul )
Erdoğan-Sarkozy ( iki farklı ülkenin liderleri )
Alt 09-27-2007, 13:10   #6
Kullanıcı Adı
nuh
yazı harika olmuş abi cidden başbakan üslübuyla karizmasıyla diğer liderlerin üstünde bi çizgide hatta geçen senelerde dünyanın en iyi lideri yarışmasında birinci çıkmıştı, yalnız birşey demeden edemeyeceğim, özellikle rahmetli ecevit konusunda yanlışları doğruları ona ama ben rahmetliyi çok seviyorum bilmem nedendir halada çözemedim. sanki masumdu gibi oturuşunda değil halk karşısında duruşundan allah rahmet eylesin
Alt 09-27-2007, 13:11   #7
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Alıntı:
nuh Nickli Üyeden Alıntı
yazı harika olmuş abi cidden başbakan üslübuyla karizmasıyla diğer liderlerin üstünde bi çizgide hatta geçen senelerde dünyanın en iyi lideri yarışmasında birinci çıkmıştı, yalnız birşey demeden edemeyeceğim, özellikle rahmetli ecevit konusunda yanlışları doğruları ona ama ben rahmetliyi çok seviyorum bilmem nedendir halada çözemedim. sanki masumdu gibi oturuşunda değil halk karşısında duruşundan allah rahmet eylesin

Ecevit,kendi aslına sadık kalsaydı,senin dediğin gibiydi bence de...Ama malesef maşalık yaptı sadece...
Alt 09-27-2007, 13:20   #8
Kullanıcı Adı
nuh
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
nuh Nickli Üyeden Alıntı

Ecevit,kendi aslına sadık kalsaydı,senin dediğin gibiydi bence de...Ama malesef maşalık yaptı sadece...
abi allah bilir haklıda olabilirsiniz ama ölü adamın hakkında fazla konuşmak istemiyorum. yinede bugünkü mahalefetten bin kat iyiydi tekrar allah ramhet eylesin
Alt 09-27-2007, 15:29   #9
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Eline Sağlık Hocam .Başbakanımızın LİDERLİK GENİNDE VAR.
Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-27-2007, 15:37   #10
Kullanıcı Adı
vuslat_19
eline emeğine sağlık tuna çok güzel bi yazı olmuş
ALLAHa şükürler olsun başbakanım kimsenin karşında eğilip bükülecek hiç bir şey yapmadı
vuslat_19 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)