AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 06-29-2011, 13:55   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Zeytinburnu-Der Miraç Kandilinde Açılışını Yaptı.

Peygamber Mekteplerinden Bir Mektep Açıldı

Sayıları hızla artan hayır derneklerine bir yenisi daha ekledi. Kısa adı Zeytinburnu-der olan (Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Zeytinburnun`da hizmete açıldı.

İSTANBUL - Merkez Zeytinburnu ilçesinde kısa adı Zeytinburnu-Der olan Zeytinburnu İlim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hem açılışı, hem de Miraç gecesini ihya etmek amacıyla bir Mevlit programı düzenledi.

Saat 20.30`da dernek binasında gerçekleşen programa halk yoğun bir ilgi gösterdi. Abdurrahman Yıldız`ın okuduğu mevlitten sonra yemekler yenildi. Ali Haydar hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra bir konuşma yapan Zeytinburnu-der Başkanı Naif Damar, Zeytinburnu-Der`in açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Daha sonra Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Resulullah`ın Miraç`a çıkışı ve orada gördüğü olağanüstü olayların anlatıldığı bir konuşma yaptı. Göktaş hoca konuşmasında, namazın farz kılınması ve namazın önemi üzerinde durularak, katılımcılardan bu geceyi ibadet ve bol bol dua ve istiğfarla geçirmeleri gerektiğini dile getirdi.

Miracın gerçekleşmesinden önceki Mekke`deki Müslümanların yaşadığı sıkıntılara değinen Mehmet Göktaş, Peygamberimizin Miraca çıkmadan önce Mekkeli müşriklerin Müslümanlara her türlü işkenceyi yaptığını, boykot uyguladıklarını, ardından Peygamberimizin amcası ve eşi Hz Hatice`nin vefat ettiğini belirtti. Tüm bunlardan sonra peygamberimizin Taif`e gittiğini ancak burada da taşlandığını anlattı. Peygamberimizin Taif`te karşılaştığı tavırdan dolayı çok üzüldüğünü, bu sıkıntılardan sonra bir şeylerin olması gerektiğini söyleyen Göktaş hoca, Miraç peygambere(as) Allah`ın bir ikramı bir izzeti, ona bir desteği ve onu motive etmesidir. İşte Miracın böyle bir mana alemi, böyle bir sıkıntı döneminde gerçekleştiğini ifade etti.

Yoğun katılımın gözlendiği program, AbdurrahmanYıldız`ın yaptığı dua ve ardından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile son buldu. Mahsum Altun - İLKHA

zeytinburnuder.org

Konu Ammar tarafından (06-29-2011 Saat 15:06 ) değiştirilmiştir..
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-29-2011, 13:57   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Yemekli fotoyu kaldıralım akıncı görürse krize girer
Alt 06-29-2011, 14:01   #3
Kullanıcı Adı
Ammar
girsin bende girdim. ben yetişemedim zaten :D
Alt 06-29-2011, 15:26   #4
Kullanıcı Adı
İntifada
Allah sayılarını arttırsın...

Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yemekli fotoyu kaldıralım akıncı görürse krize girer

he la bi dahaki dernek açılışından haberimiz olsunda molla erkenden tencereyle gideyim
Alt 06-29-2011, 15:32   #5
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Böyle yemek veriliyorsa add derneğine bile giderim
İnsanın canı çekiyor valla.
Bulgur,yoğurt,kebab sanırım oradakiler ?
Alt 06-29-2011, 15:34   #6
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
la başka türlü nasıl sempatizan toplayacak bunlar
valla tencereyi alıp gitmek lazım doldur molla diye
Alt 06-29-2011, 15:35   #7
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Doğru söyle hacı kurabiye pasta limonata yemek içmek için yalçın başkan gibi düğün düğün dolaşıyor musun ?
Alt 06-29-2011, 15:37   #8
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Doğru söyle hacı kurabiye pasta limonata yemek içmek için yalçın başkan gibi düğün düğün dolaşıyor musun ?
yok hacı kütahyada çok salon yok olanlarda beni mimledi daha almıyorlar kapıdan
Alt 06-29-2011, 16:04   #9
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah sayılarını arttırsın...

he la bi dahaki dernek açılışından haberimiz olsunda molla erkenden tencereyle gideyim
tamam inş. kütahyada açılınca haber ederim. istersen kova ile gel

Alıntı:
inasnın canı çekiyor tabi çekmez mi ? iftar yemeği verilmiş. ben 21:30 gibi gittim içeride gidemedim. biraz rahatsızdım. onun için yemekler nedir bilmiyorum. arkadaşlara sormak hiç aklıma gelmedi.
Alt 06-29-2011, 16:21   #10
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
grevs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

inasnın canı çekiyor tabi çekmez mi ? iftar yemeği verilmiş. ben 21:30 gibi gittim içeride gidemedim. biraz rahatsızdım. onun için yemekler nedir bilmiyorum. arkadaşlara sormak hiç aklıma gelmedi.

bana diyeydin ben gitseydim

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)