07-09-2011, 15:51 | #31 |
yavuzum nerdesin la?
görüşemedikte dün akşam özledim la seni |
|
07-09-2011, 15:51 | #32 |
Kelebek filmi ne ki, Avatardan bahsediyosan İranlı bir sanatcı, Kadiri Şeyh'ini canlandırmıştı bu sahnede benimde hoşuma gitti, hep cüppelere bürünmek istemişimdir.
|
|
07-09-2011, 15:53 | #33 |
|
|
07-09-2011, 15:55 | #34 | |
Alıntı:
sakin ol Gavs hazretleri |
||
07-09-2011, 16:13 | #35 |
|
|
07-10-2011, 14:30 | #36 |
Mustazaf Der Cizre Şubesi çocuklara yönelik namaz semineri düzenledi.
Namaz ve abdestin uygulamalı olarak anlatıldığı seminerde çocuklara namazın anlatıldığı CD ve seccade hediye edildi. ŞIRNAK - İlçede yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle halkın teveccühünü kazanan Mustazaflar ile Dayanışma Derneği (Mustazaf Der) Cizre şubesi, dernek binasındaki konferans salonunda düzenlediği namaz semineri saat 17.00`de yapıldı. 7-10 yaşları arasındaki çocukların katıldığı seminer, Orhan Kalkan hoca`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından mikrofonu alan ilçe alimlerinden Mesut Hoca, çocuklara namaz kılmanın önemi ve kazandırdıkları ile namaz kılmamanın ahirete getirdiği sıkıntıları ve cezayı anlattı. Namazın müminin miracı olduğunu belirten Mesut Hoca, İslam`da 5 şarttan birinin namaz olduğunu, çocukların anladığı dilde örnekler vererek anlattı. Abdest ve namaz uygulamalı olarak anlatıldı Program Şafii mezhebine göre uygulamalı abdest ve namaz konulu sinevizyon gösterimiyle devam etti. Seminer sonrası katılımcı çocuklara seccade Şafii mezhebine göre uygulamalı abdest ve namaz kılma şekillerini anlatan görsel CD hediye edildi. "Amacımız çocuklara namaz bilinci kazandırmak" Programın amacı hakkında bilgi veren dernek yönetim kurulu başkan yardımcısı Abdulaziz Bayram, bu gibi programlarla peygamber efendimizin; `Çocuklarınız 7 yaşına geldiğinde onlara namazı öğretin ve kıldırın` hadisi ışığında çocuklara namazın önemini anlatarak, namaz bilinci kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Geçen yıl da bu tür çalışmaları olduğunu hatırlatan Bayram, "Faydası ve muvaffakiyeti Allah`tan bekleriz. Biz dernek olarak çocuklarımıza bu tür etkinliklerle Allah`a nasıl kul olunacağını, kulluğun gereği olan ibadetlerden namazın önemini bir nebze de anlatabilmişsek ne mutlu bize, gerek seccade, gerek CD yapımında emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Programa yüzlerce çocuğun katılması elbette bizi sevindirdi." diye konuştu. Tahirhan Osal - İLKHA |
|
07-10-2011, 18:55 | #37 |
Eskiden ''hizbullah'' denilince etrafımdakilerin bana anlattıkları olaylar sebebiyle, pkk dan bir farkı olmayan, masum olan ya da olmayan herkesi katleden, radikal kararlar alıp bunu uygulayan ve buna uymak istemeyenleri de gözü kapalı reddedip, o kişi ya da kişilere çeşitli işkenceler yapıp, kendilerinin kabul ettiklerini zorla kabul ettirmeye çalışan bir grup aklıma gelirdi.
Şu yukarıda yazdıklarım arasında aslında yanlış bir şey yok. Zamanında ''hizbullah'' adı altında bu tür şeyler yaşanmış. Dolayısıyla insanların gözü korkmuş ''hizbullah''ın adı geçince. Bu sebeplerden ben de hiç sıcak bakmazdım mustazaf der'e ya da diğer adıyla hizbullaha. Fakat son zamanlarda yaptıkları birçok güzel organizasyonlarla, açıklamalarla, pkk ya karşı inatla dik durmalarıyla ; zamanında kendini başkalarına ya yanlış ifade ettiğini ya da yaptıkları yanlışlardan dönüp kendini yeniden arındırmış bir hizbullahın varolduğunu düşünüyorum artık. Çok bilgim yok kendileri hakkında ama gözlemlediklerim bunlar. Yani ; herkesin korkuyla bakmasına gerek olmadığını, aksine başta devletin sonra da tüm Müslümanların kendilerinin yanında yer alıp, birlikte bu pkk illeti ile baş etmeleri gerektiğini düşünüyorum artık. Onlar gibi cesur insanlar bu ülkeye lazım. Pkk lıların istediği gibi herkesi tehdit etmesine, ellerini kollarını sallayıp yürümesine, yaşamasına izin veren devlet ; Mustazaf der'e de aynı seyi yapmalı. Rahat bırakmalı, her ufak şeyde tutuklamalar olmamalı. Hazır -özellikle de- doğu ve g.doğuda bunlardan korkan , çekinen bir Pkk var önümüzde, o halde devlet bu durumu kendi lehine, ülke lehine çevirip, yanında olmalı hizbullahın. |
|
07-10-2011, 19:30 | #38 |
Hay Allah razı olsun abim büyük bir bilgi açığımı giderecek bir konu olmuş, açandan da vesile olandan da Allah razı olsun, İnşallah geniş bir zamanda bu konuyu etraflıca inceleyeceğim. Selam ve dua ile...
|
|
07-11-2011, 01:37 | #39 | |
Alıntı:
inş. kardeşim. |
||
07-21-2011, 01:26 | #40 |
beslendiği şahsiyetler.
BEDIÜZZAMAN SAID NURSI İMAM-I AZAM EBU HANIFE İMAM-I ŞAFİİ HASAN EL-BENNA ŞEYH İZZETTIN KASSAM MEVDUDI ŞEYH ŞAMIL ŞEHID SEYYID KUTUB ŞEYH AHMED YASIN İMAM HUMEYNİ Kardeşim yazıyı okumadım hakkını helal et ama şu isimleri gördükten pek yorum yapmaya gerek duymuyorum |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|