AK Gençliğin Buluşma Noktası
Filistin Direnişi (Ak Parti Forum) Filistin hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



 
Stil
Seçenekler
 
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 07-16-2011, 21:45   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart 'Özgür Kudüs'ten UNESCO'ya Sert Tepki
UNESCO’nun internet sitesinde Kudüs’ün Siyonist işgal devletinin başkenti olarak gösterilmesine bir tepki de Özgür Kudüs Platformu’ndan geldi.



Platformu'un internet sitesinde yer alanr açıklamada, "UNESCO’nun internet sitesinde Kudüs`ün Siyonist işgal devletinin başkenti olarak gösterilmesi, Kudüs ile ilgili uluslararası kararlara ve anlaşmalara aykırıdır." vurgusu yapılarak, şöyle devam edildi: "Bu kararlardan birisi de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 20 Temmuz 2004’te aldığı 10/15 nolu karardır ki; bu karar, Kudüs`ün işgal altındaki Filistin toprakları olduğunu bildiren Lahey Adalet Mahkemesi’nin görüşüne dayanmaktadır.

UNESCO’nun bu yaklaşımı, başta Filistin Halkı olmak üzere, tüm İslam Âlemi’ne karşı yapılmış çirkin ve kabul edilemez bir hakaret ve saygısızlıktır. Böyle bir yaklaşımın Siyonistlerin Kudüs’ü Yahudileştirmeye hız verdiği bir döneme ve ayrıca başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin ilanı öncesine denk getirilmesi hayli düşündürücüdür. UNESCO’nun misyonuyla ilgisi olmayan bu müdahale ve saptırmanın siyonistlerin amaçlarına hizmet ettiği ve Kudüs’ün Yahudileştirilmesi projesine uluslararası alanda şimdiden meşruiyet zemini hazırlama gayreti olduğu açıktır. Siyonist emellere hizmet eden bu yaklaşım, uluslar arası kuruluş kimliği altında bazı kuruluşların gizli ajandalarını devreye sokma faaliyetidir.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO; misyonu ile mütenasip olarak Kudüs’te Yahudilerce tahrip edilen tarihi dokuya sahip çıkmayarak yıkım ve tahripleri durdurması gerekirken, Filistin’in başkenti Kudüs’ü, görev yetkisi ve de hiçbir bağlayıcılığı olmadığı halde Siyonist işgalcinin başkenti olarak sitesinde tanıtma cüretinde bulunması açıkça taraf tuttuğunun işaretidir.

UNESCO’nun tarafsız ve objektif davranması gerekirken keyfi düşüncelere göre hareket ederek böylesine siyasi kararlara imza atması, kurumun uluslar arası alanda güvenilirliğini kaybettiği anlamını doğuruyor. İslam dünyası ülkelerinin ise UNESCO’nun bu Siyonist tavrı karşısında tüm ilişkilerini bitirmesi, verilecek en doğru karar olacaktır.

Kudüs kentini Yahudileştirme planlarına ve bu projeyi destekleyenlere karşı, tüm Müslümanlar her platformda bu kabul edilemez girişimi kınamalıdırlar. Kudüs, bağımsız bir Filistin devletinin başkenti ve İslam Ümmeti’nin ortak malı ve onurudur. Siyonist emellere hizmet eden bu girişimi şiddetle ve nefretle kınıyor, tüm basın - yayın kuruluşlarını, STK’ları ve kurumları bu girişime karşı ortak tavır almaya ve UNESCO’yu her zeminde protesto etmeye davet ediyoruz.

(ÖZGÜR KUDÜS PLATFORMU)

 

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi