07-17-2011, 22:17 | #21 |
Sigara içen birini görünce içimden:
O dumanı benim soludugum havaya katman kul hakkıdır.Benim havamı kirletmeye hakkın yok. Diyorum. |
|
07-17-2011, 23:59 | #22 |
tiryaki olmayan yeni başlayan için haram tiryaki için mekruh deyip bitirelim...
|
|
07-18-2011, 02:16 | #23 | |
Alıntı:
Bugün, sigaranin haram olduguna dair bir cok alim ittifak halindedir. Istisnalar elbette var... Bu durum bundan 30-40 yil öncesinde böyle degildi. Mekruh diyenler cogunlukta, haram diyenler azinliktaydi. Bugün ise tablo tersine döndü. Haram diyenler ( hangi kesimden olursa olsun ) ezici cogunlukta. Bu ilmi bir meseledir. Ilmi meselelerde alimin fetvasi gecerlidir. Icenin inisiyatifi diye bir sey olmasa gerekir. Ben haramdir veya mekruhtur demem...bunu demeye ehliyetim yoktur. Ben alimin fetvasina itibar ederim. Haliyle bu kadar degisIk kesimden ulemanin haram diye ittifak ettikleri bir fetvayida tartismam. Mekruh diyen alimede saygi duyarim...lakin mekruh olsa bile akibeti icin özellikle Alpaslan hocayi dinlemeyi tavsiye ederim. Bizler KESIN haramdir demekten aciziz...diyenlere uyalim derim. |
||
07-18-2011, 02:21 | #24 |
|
|
07-18-2011, 02:25 | #25 |
Sana yardım edebilirim sabah 8 ile akşam 5 arasında en az 2 paket içen biri olarak. ALLAH'a şükür 4 aydır ben sigarayı bıraktım ohbe dünya varmış diyesim var
|
|
07-18-2011, 02:28 | #26 |
Sigara haram nargile sevap cigara cennetlik.
|
|
07-18-2011, 02:30 | #27 |
|
|
07-18-2011, 02:31 | #28 |
Buraya yazacağınız hçbir yorum sonrası bu konuda tatmin olacağımı sanmam. Benim tatmin olup olmamam sizin umrunuzda bile olmayabilir. Fakat düşüncemin değişmeyeceğini belirtmem açısından böyle bir yorum yapmak zorundaydım. Tatmin olmam. Çünkü her konuda Kur'an-ı Kerimi ya da Hadisi şerifi kıstas alırım. Birçok kişinin yaptığı ve yapması gerektiği gibi.
Her cümlenizden sonra (sadece siz değil birçok kişi) bu konuda lafa ''bence'' diye başlar. Bence diye başlayan ya da şu kadar alim bunu kabul etmiş, bu kadar alim reddetmiş diyerek hiçkimse bir konuya kesin bir hüküm veremez. Biz sabaha kadar tartışsak da. Önümüzde duran bariz bir gerçek var. Kimi alimler mekruh kimi alimler helal kimi alimler de haram görmüş sigarayı. Alimlerin tamamı bu konuda görüş birliği yapsa, o zaman belki bir nebzede olsa dediğinize katılır, o alimlerin tamamının dile getirdiği görüşe hak verebilirdim. Fakat henüz alimler arasında bile görüş farklılığına yol açmış bir konu hakkında ''net'' bir fikir beyan etmem. Yukarıda da dediğim gibi edenlerin söyledikleri ile de pek ilgilenmem. Siz sigaranın haram olduğunu kabul edip o şekide mutlu oluyorsanız o halde istediğinizi yapabilirsiniz Benim düşüncem bu |
|
07-18-2011, 02:40 | #29 |
Güzel bir cevap olmuş usta eline sağlık.
|
|
07-18-2011, 02:43 | #30 |
Hemen üstüme alınayım.Sağol
Sigara üzerine yazılmış acayip bir yazı var baya hoş Sevgili sigara. Şimdi sana karşı açık ve net konuşacağım. Seninle olan dostluğumuz ne kadar süreye dayanıyor; hatırlamıyorum. Ama seninle tanıştığım ilk günü çok iyi hatırlıyorum. Geçmişte sana karşı duyduğum önyargıyı bilirsin. Zaman diyorum, ne değişik bir kavram; değil mi? Ne diyordum ben, evet, o gün. Mutsuzluktan ziyade ne yorgundum o gün. Sabahın ilk saatleriydi belki; ama ben çok yorgundum. Aynı yerlerde yürüyüp durdum, etrafımda bana bakan insanları göremiyordum; daha doğrusu umurumda değillerdi, bilirsin, insanlar hiç umurumda olamazdı isteseler de. Ne yapacağımı bilemeden mesaj attım birkaç kişiye, geldiler. Seni de getirdiler. Teşekkür ederim, o gün hayat kurtardığın için. Şimdi bakıyorum da, yalnız hissettiğimde hep sen vardın. Sinirlenip etrafımdaki herkesi kendimden uzaklaştırdığımda sen vardın. Onun için ağladığımda sen vardın. Düşüncelere dalıp etrafımı unuttuğumda sen vardın. Ah, hep kötülerden bahsettim değil mi? Hayır, hayır. İyilerde de vardın. Mutluluklarımda sen vardın, dost kahkalarında sen vardın. Ama en sevdiğimi sen zaten biliyorsun; birkaç damla süt ve bolca kahveden ibaret olan bardağımın yanında hep sen vardın. Beni herkesten iyi tanıman ne senin, ne de benim ekstra bir çabamla oluştu aslında. Gerçekten, isteyerek olmadı. Ama şimdi düşünüyorum da; hep öldürür derler senin için, halt etmişler, sen aslında hayat kurtardın. Herkes gidiyor ya hani, senin hiç gitmeyeceğini biliyorum. Belki bu da büyük bir etkendir. Bilemiyorum yani, öyledir. Daha fazla söylemek istediğim bir şey yok. Erken elveda diyenlerden olduğumdan hep, bana ne yaptığın pek de umurumda değil hani. Kötüsün falan da, gerektiği kadar da mutlu ediyorsun. Gerisi zaten teferruat. Az Sütlü Şekersiz |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|