![]() |
#1 |
![]() Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlamasıyla ilgili olarak, uygulamayı yürürlüğe koyan siyasiler ile birlikte halen devam ediyor olmasından sorumlu tutulan Başbakan Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
![]() Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunun sahibi Adem Çevik adlı bir vatandaş. Çevik dilekçesinde, 22 Temmuz 1999 tarihinde yürürlüğü konulan düzenleme ile Kur'an eğitimine 12 yaş sınırlaması getirildiğini hatırlatarak, bunun bir suç olduğunu; AK Parti iktidarının yasağı kaldırmayarak suça iştirak ettiğini savundu. Adem Çevik dilekçesinde dönemin siyasileri olarak gösterdiği MHP milletvekilleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz ile Devlet İhale Kanunu'nu 19 defa değiştirdiği halde Kur'an yasağını 9 yıldır kaldırmayarak suça iştirak ettiğini savunduğu AK Parti milletvekilleri ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yasağı uygulatan Diyanet yetkililerinin cezalandırılmalarını istedi. Çevik dilekçesinde şöyle dedi: "Şüphelilerin 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatması sonucu çıkarılan Kur'an Yasağı sebebiyle çocuklarım Kur'anı öğrenemedi. Hukuka, anayasaya ve insan haklarına aykırı olarak Kur'an-ı Yasak Kitap haline getiren hükmü kanunlaştıranlar-kanunu uygulayanlar ve kanunu yürürlükten kaldırmayanlar halkı kin nefret ve düşmanlığa sevkten, kaostan, ayrımcılıktan, kutsal değerlere hakaretten, inanca hakaretten ve aşağılamadan, müslimanları rencide etmekten ve insanlığa karşı suçlardan, anayasayı ihlalden, anayasal düzeni değiştirmekten, 28 Şubat Darbesi'nden, TCK115, 257.271. TCK77, TCK125 TCK216-218 ve inandığım Kur'an'a ve inancıma hakaretten cezalandırılmalıdırlar. Aklı beyni olan Allaha, Kutsal Kitabı Kur'anına ve %99 savaş açamayacağından buutanç yasağını kanunlaştıranlardan MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli, A. M YILMAZ ve yasağı kaldırmayanlardan AKParti ve Genel Başkanı Receb Tayyib Erdoğan haricindekilerin tesbit edilerek müşahede altına alınmalarını ve cezalandırılmalarını taleb ederim."
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() bu adamin yaptigi isgüzarlikdan baska birsey degildir!.. sabretmesini bileceksin kardesim bütün yasaklar tek tek kalkiyor ama sen kalkar kitabi ortasindan okumaya kalkarsan, kitabin sonunu göremezsin!
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() o kadar sert girişmenin anlamı yok bence. bir çıkar yol olabilir. hep kötü yönden bakmanın anlamıyor. başörtüsünün üniversiteleride serbest olması da buna benzer bir eylemle gerçekleşti. bazılarına göre provakatör olan bazılarına göre hiç yeri olmayan bazılarına göre kitabın sonun vs. ama kız başına şapka koyarak derse girdi derten çıkarıldı dava açtı davayı kazandı YÖK hak verdi böylelikle önü açılmış oldu.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() o zaman gitsin sorumlusundan hesap sorsun.. basbakani ve ak partiyi bu konuda sorgulamak isgüzarlikdir zaten olay ak partide bitse ilk gün cözülecek ama isin yargitay, danistay ayagi var o acidan bu gibi eylemler bazen yapici olmak yerine, yikici olabiliyorlar..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() helal olsun...
yasal hakkını kullanmış abi... kimsenin laf etmeye hakkı yok bence... katılıyorum kendisine ve alkışlıyorum ! bu halk koyun değil böyle böyle düzelir bu devlet... ebuzer gıffari nasıl dikildiyse haksızlık görünce devrin yöneticilerinin karşısına bu abimizde içine sindirememiş haksızlığı ve gerekeni yapmış... Alıntı:
haksız değil... |
||
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Birilerinin bazı şeyleri bu şekilde hatırlatması gerekiyor. Bunda bir anormallik yok. Umarım bu durum değerlendirilir ve bir neticeye varılır.
Devlet için daha farklı öncelikler vardı. Arada kaynayanların gündeme gelmesi iyi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ben içten ve samimi olduğuna inanarak destekliyorum. müslümanların hakkı hiç bir şahıs ve veya kuruluşa kurban edilemez. bunun başbakan veya gül olması gerekmiyor. ve hiçte haksız değil her şeyde değişiklik yapılıyor ama islami yasaklarla ilgili hiç bir şey yapılmıyor. güçlerinin yetmediğini söylüyorlar ama tyeri geldiğinde orduya meydan okuyabiliyorlar. halkın en az %80'i bu yasaklara karşı iken %20lik azgın guruhtan korkmanın anlamı ne ?
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() kimsenin,kimeden korktugu yok ama bu tür girisimlerde su ana kadar hep geri tepmistir ve hep süreci yavaslatmistir..
bu yapilan bana göre kas yapayim derken, göz cikarmakdir kaldiki kim bana idda edebilirki camiilerde 12 yas altindaki cocuklar kuran egitimi alamiyor onu birakin benim ilcemde 3 tane resmi olmayan kuran kursu var ve 12 ay boyunca her yastan cocuk egitim aliyor ki bu türkiyenin her yerinde mevcut bunu poliside, savcisida, hakimide biliyor ama görmezden geliyor bunuda kabul edelim.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Alıyor alamıyor meselesi değil...
o kanun orada durdukça içimiz rahat etmez... ne belli her zaman akpartinin iktidarda kalacağı ? belki iktidar el değiştirecek ve bu yasak uygulanacak ne belli ? üstelik şu an yapılan suç adam polisi alsa gelse tespit ettirse kursa ceza gelir kanuna karşı geldiği için... kim ne derse desin bunlar yapılmalı tebrik ediyorum abiyi... |
|
![]() |
![]() |
#10 |
![]() peki bu abi bunu yapinca sürec hizlanacak mi yada suc duyurusu ciddiyemi alinacak..
o yasanin sacmaligi, haksizligi konusunda hepimiz asikariz tabiki o yasa uygulanmiyor ama o öyle senin dedigin gibi polisin gelip yasak demesiyle olmuyor öyle olsa tam anlamiyla infaal olur en azindan benim ilcemde olur!.. tabiki bu sorunlar cözülmelidir ama Allah askina su andaki gündeme bakin yok özerklik, yok yemin, yok kibris, yok ab peki simdiye kadar nerdeydi diye sorarsaniz durun hele bir o zamanlar cirakdik simdi ustalasti va sartlar olgunlasti.. nedir olgunlasan sartlar diye sorarsaniz dün her türlü yasayi reddeden bir aym yok, basörtüsü yasagina eyvallah diyen danistay, yargitay yok, ideolojik bir hsyk yok yani ortam müsait diyebiliriz yada sayin arincin dedigi gibi Mevlam verdikce verdi simdi o verilenleri, bicme zamanidir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|