08-03-2011, 03:36 | #11 |
Peki karşılaşmış olabilirler mi?
|
|
08-03-2011, 03:39 | #12 |
bildiğim kadarıyla olamaz...
|
|
08-03-2011, 03:40 | #13 |
Yani o durum varsa, aklıma iki kişi geliyor ama burada paylaşmak istemiyorum.
|
|
08-03-2011, 03:43 | #14 |
Mehdi kıyametin alametlerindendir ve gelecektir. Hadis ve ayetlerde de geçmektedir.
Özellikle bir çok hadiste yer alıyor; İki tanesiyle iktifa ediyorum; Hz. Ali'nin (r.a.) rivayetine göre Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: Kıyametin kopması için zaman da sadece bir günden başka vakit kalmamış da olsa Allah (c.c.) benim Ehl-i Beytimden bir zatı (Mehdi'yi gönderecek.) (Sünen-i Ebu Davud, 5/92 ) Ümmü seleme (r.a)şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a)'i şöyle buyururken işittim: "Mehdî benim ailemden, Fatima'nın oğullarındandır." |
|
08-03-2011, 03:44 | #15 |
bu konuda uygun kelimeleri seçmekte çok zorlanıyorum...
Mehdi konusunda sahih bilgileri olan bir konumuz vardı... Bu konuda çok bilgili olan haarp üstad gerekli bilgileri orada paylaşıyordu... Ama sadece şu tavsiyeyi verebilirim... Mehdinin geleceğini ve islam düşmanlarını yeneceğini bilin lakin hayatınızı mehdi bekleyerek geçirmeyin... islama hizmet edin ve mehdi olun ! |
|
08-03-2011, 03:45 | #16 |
|
|
08-03-2011, 03:54 | #17 | ||||||
Aslında işin komplo boyutu vardır lakin bunun ekleme hadisler ile değil, Gerçeği saptırma ile alakası vardır. Bundan 15-20 sene öncesine bakınız, Mehdi ile ilgili haberler, söylentiler, iddialar günümüzden cok cok az seviyede, işin ehli olan alimler sadece bu konudan bahsediyor. Ama 2000 li yıllarda, psikolojik hareket o denli arttı ki, dini konularda bile saptırmalar olmaya başladı. Sahde mehdiler ( mehdiyim diyenler ) bunun kanıtıdır zaten. Normal eğitim düzeyine tabi halk'ı bir ikilem arasında bırakıyorlar, Hem Kur-an'da yazdığı için iman ediyor, hem de bu sahte mehdiler ve bu gibi haberler yüzünden güveni azalıyor halkın. Zaten Deccal'in yandaşlarının amacıda buydu. Bizim şu anda tartıstıgımız bu konu, dünya çapındaki toplum mimarlarının massında hazırlanmış planların eseridir. Bunlara örnek vermek gerekirse;
Telegram'da Kanada dünya lideridir, ABD ve İsrail ise takipçileri. Telegramı artık sadece psikolojik teknikler ile değil, teknoloji ilede yapıyorlar. ABD Nsa, Blue Dream adını verdiği bu hologramda Mehdi'yi sembolize ederek, insanları rutine alıştırmaya çalışıyor. Vel hasılı kardeşlerim çok uyanık olmak lazım, Düşman bir saniye bile uyumuyor, tüm azmi ile çalışıyor. Bizlerinde buna paralel olarak uyanık durmamız lazım. |
|||||||
08-03-2011, 04:00 | #18 | |
Alıntı:
Deccal'in yandaşları ifadesinden kastını da net anlayamadım. Deccal bir kafir olarak gelecek, anladığım kadarıyla o kafirin yandaşları babında söyledin o ifadeyi galiba. Ben öyle bir mana çıkardım.. Konu Feride tarafından (08-03-2011 Saat 04:03 ) değiştirilmiştir.. |
||
08-03-2011, 04:04 | #19 |
Mehdi konusunda oldukça uydurma hadisler var
mehdinin nereye geleceği bile bazen büyük bir prestij meselesi haline getirilmiş İran mezhep saplantısı fazla olan bir devlet olduğu için bu konuda hala oldukça radikal mehdi için oteller yaptırıyor politikalarını ona göre belirliyor sultan abdulhamid hanın emeviye camiinde bir beyaz at beklettiği söyleniyor mehdi oraya gelecekmiş ben bu konularda fazla yorum yapmaktan kaçınıyorum bence müslümanlar ağzını açıp avel avel mehdi bekleyeceklerine kendi mehdilerini oluştursunlar derim. |
|
08-03-2011, 04:14 | #20 | |
Alıntı:
Mehdi inancının Ehl-i Sünnet’e Şia’dan geçtiğinin ileri sürülmesinin ciddiye alınacak yanı yoktur. Yani Şia, 12. imam olarak kabul ettiği Muhammed b. el-Hasan el-Askerî’nin, 260/873 yılında 5 yaşındayken gaybete girdiğini ve kıyamete yakın ortaya çıkacağını söylerken Ehl-i Sünnet inancında “gaybet”e yer yoktur. (Gaybet; Tasavvufta, kalbin kendisine gelen mânâlarla meşgul ve onlara dalmış olarak, kendisinden ve halkın işlerinden, etrâfında olan şeylerden habersiz olması.) Mehdi, bu ümmetin tarih boyunca yetiştirdiği değerlerden birisi olarak doğup büyüyecek ve zamanı geldiğinde hayatın doğal akışı içinde görevini icra edecektir. deniliyor kaynaklarda.. |
||
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|