AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-21-2011, 07:49   #11
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Eşref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Adam okulda kız görüp sapıklaştı diyelim. Tamam, o zaman kızları ayrı okula, erkekleri ayrı okula koyar sorunu çözeriz. Peki o adam sokağa çıktığında ne olacak? Antalya'da bir dolmuşa biniyorsunuz, herkes neredeyse birbiriyle akraba oluyor. (tövbe estağfirullah)

uhaha gel senle bağcılar bakırköy minibüslerine binelim akrabalık gör
Alt 08-21-2011, 07:51   #12
Kullanıcı Adı
İntifada
arkadaşlar kitabına uydurmaya çalışmayın meseleyi...
Allah zinaya yaklaşmayın diyor...
bakın yapmayından başlatmıyor sınırı yaklaşmayın diyor...
nefis bu bizde 15 sene okuduk kimseye o denli birşey yapmadık ama yapan yok mu var...
2-3 yaşında kız çocuğunu taciz eden ırzına geçen insanlar var...
sapık dolu ortalık
o yüzden önce tedbir önemlidir !
Alt 08-21-2011, 07:54   #13
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Alıntı:
Adam okulda kız görüp sapıklaştı diyelim. Tamam, o zaman kızları ayrı okula, erkekleri ayrı okula koyar sorunu çözeriz. Peki o adam sokağa çıktığında ne olacak? Antalya'da bir dolmuşa biniyorsunuz, herkes neredeyse birbiriyle akraba oluyor. (tövbe estağfirullah)

Kimse sapıklığı için bahane aramasın. Adam sapıksa, okulda olmazsa sokakta yapar sapıklığını.
Aynen hacı ben de bunu diyecektim tam.
Okulda kız erkek ayrı eğitimin faydalı olduğu söyleniyor,bu ayrı bir şey.
Ama illa ki sapıklık,cinsellik ele alınacaksa okul dışı diye bir şey söz konusu.
Dayım der mesela,çalıştığı yerin çevresinde bulunan imam hatip lisesinin kapısında erkekler fink atıyor diye.Kendisi de imam hatiplidir ha,öyle karşı olduğu için demiyor.
İnsan isterse sapıklıkta yapar,sevdiğiyle bir şeyde yaşar -bu sapıklık değildir- Bunun önüne hiç kimse geçemez. Ha etkisi var mıdır ? Vardır illa ki ama dediğim gibi ayrı ayrı eğitim de asla çözüm değildir.
Alt 08-21-2011, 08:20   #14
Kullanıcı Adı
abrek93
Alıntı:

Kimse sapıklığı için bahane aramasın. Adam sapıksa, okulda olmazsa sokakta yapar sapıklığını.
Tamam doğru diyosun sapık olan her yerde yapar sapıklığını ama tedbir de almak lazım.Yani ateş bişeyi yakıcaksa yakar ama yakmaması için sen ona tedbir alırsın.Bu da aynı onun gibi bişey.Sapık yapıcaksa yapar ama senin yaptırmamaya çalışman önemli.Ateşle barut yanyana durmaz.O yüzden karma eğitim doğru değil.
abrek93 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2011, 08:23   #15
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
benim kesin görüşüm karma eğitim olmazsa önlenemez sapkınlıklar meydana çıkar
kabul edin veya etmeyin maalesef gençliğimiz inanç ve kültür seviyesi ne olursa olsun abazadır başka sapkınlıklara ortam hazırlamamak gerekir diye düşünüyorum.
Alt 08-21-2011, 08:29   #16
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Dinimizce de uygun olan Haremlik - Selamlık'tır sanırım Vesselam...
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2011, 08:32   #17
Kullanıcı Adı
abrek93
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
benim kesin görüşüm karma eğitim olmazsa önlenemez sapkınlıklar meydana çıkar
kabul edin veya etmeyin maalesef gençliğimiz inanç ve kültür seviyesi ne olursa olsun abazadır başka sapkınlıklara ortam hazırlamamak gerekir diye düşünüyorum.
Yahu kardeşim gençliğimiz abaza diye her şey mübah mıdır yani??
abrek93 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2011, 10:57   #18
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Meçhul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Dinimizce de uygun olan Haremlik - Selamlık'tır sanırım Vesselam...

Haremlik selamlık olayı da farklılık gösteriyor. Haremlik selamlık, ayrı oturmak demektir. Sınıfta erkeklerin ayrı sırada, kızların ayrı sırada oturması da bir haremlik selamlıktır. Açıkçası ben buna karşı değilim. Zaten çoğu okulda da, bir kız bir erkek aynı sıraya oturtulmuyor.

Ama haremlik selamlıktan kasıt, sınıfın hatta okulların ayrı olması ise bu her yerde doğru olmaz. Bunun sınırı da olmaz. Yarın kadınlar meclisi, erkekler meclisi de açmak gerekir. Kadınlar otobüsü, erkekler otobüsü de koymak gerekir. Kimse bu ayrımı okulla sınırlandıramaz.

İdeal olan, kadın ve erkek her zaman ayrı oturmalıdır. Okulda da, otobüste de, mecliste de. Ama ortamın ayrı olması, sadece duruma göre geçerlidir. Mesela namazda yatıp kalkan erkeğin ve kadının istemeden elbisesi açılabilir. İstenmeyen görüntüler verebilir.Kadının baş örtüsü bozulabilir. Çünkü hareketli ortam. Bu nedenle mutlaka arada perde olmalı veya mekan farklı olmalı. Ama cenaze namazında yatıp kalkma olmadığı için sadece kadınla erkeğin ayrı durması yeterlidir. Araya perde çekilmez.

Aynı durum okul için de geçerli. Genel lisede kadınla erkeği ayrı ortama koymak mantıklı değil. Ama bazı meslek liselerinde, yatılı okullarda kız ve erkeklerin farklı ortamlarda olması daha doğrudur.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2011, 16:22   #19
Kullanıcı Adı
Chronicle
Ben meslek lisesi çıkışlıyım,lisede sınıfta 28 erkek 0 kız vardı,şu anda üniversitedeyim 36 erkek 0 kız. Aslında herşey insanın kendisinde bitiyor.Bizim gençlik avrupayı örnek aldıkça,ne yaparsan yap boş .
Chronicle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-21-2011, 16:32   #20
Kullanıcı Adı
Hüdavendigâr
Alıntı:
Chronicle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben meslek lisesi çıkışlıyım,lisede sınıfta 28 erkek 0 kız vardı,şu anda üniversitedeyim 36 erkek 0 kız. .
bu hayra alamet değil
Hüdavendigâr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)