![]() |
#1701 |
![]() Lügatimiz küçüktür ve büyüktür anlamlar.
Nedim Hazar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
![]() Uzunca bir zaman, karşılaştığım ve karşılaşabileceğim her soru için bir cevabım olmasını önemsedim.
Şimdi kendime ait soruların varlığıyla yetinmeyi öğreniyorum. Anlıyorum ki bu dünya, cevap verebileceğim türde açık ve anlaşılır sorular barındırmıyor. Vazgeçtim cevaplardan. Ellerimi cebime koyup, yerdeki çizgilere basmamaya gayret ederek yürüyorum. Tarık Tufan.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1703 |
![]() "Gerçek odur ki, İslam düşüncesi tek başına vicdanlarda yaşayan ve vicdanlarda yer etmeyle yetinip tasavvufi veya ruhani, nazari veya hayali pasif bir varlık olmaktan tamamen uzaktır. İslam düşüncesi, inşa edilmesi arzu edilen pratik bir hayat için hazırlanmış plan durumundadır. Ve hayatın bu plana göre yürütülmesi şarttır."
[Seyyid Kutub'] |
|
![]() |
![]() |
#1704 |
![]() Müslüman, esen rüzgarın önünde sürüklenen bir tüy değildir. Aksine o, azgın dalgaların önünde durur. Onun hayattaki hedefi o azgın dalgaların yönünü değiştirmek, imanı ve itikadını destekleyecek hale getirmektir.
mevdudi |
|
![]() |
![]() |
#1705 |
![]() "Özgürlük için mücadele eden halk, çoğunlukla karşısında yeni efendiler bulur."
Lord Halifax |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1706 |
![]() “Yalan sözleri, lâubali davranışları terk etmeyen kişinin yeme ve içmesini terk etmesine Allah’ın ihtiyacı yoktur." BSN
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1707 |
![]() Hakikaten çok zormuş orucu tutmak, kaldı üç günü, tutamıyoruz, gidiyor, tutamıyoruz... Nedim Hazar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
![]() Taş merdivenler gibi, aşınmış ayaklardan, secde yerine çarpa çarpa alnım aşınsa!
* Secdelerdeymiş aşk; Bulmak alnıma düştü ... NFK |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
![]() Oruca çatan köpek hırlasın ve zırlasın, mezarda böceklere ziyâfet hazırlasın... NFK
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
![]() Hani insan bazen gökte yabancı bir cisim görür de gözlerine inanamaz ya, yanındakine "Benim gördüğümü sen de görüyor musun?" diye sorar. Ben de seninleyken gözlerime inanamıyordum. Kulaklarıma inanamıyordum. Vücudumdaki hiçbir hücreye inanamıyordum. Kimseye soramıyordum da "Benim gördüğümü sen de görüyor musun?" diye... Murat Menteş |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 15 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 15 Misafir) | |
|
|