![]() |
#11 |
![]() Bir adam, Hz. Ömer’e gelip kendi tarlasını şikâyet eder: “Ya Ömer, sen halifemizsin, ben rızkımı tarlamdan kazanıyorum, beş çocuk ve karıma tarlamı ekip biçerek bakıyorum ama tarlam bana birkaç yıldır ürün vermiyor…”
Hz. Ömer, onu dinler ve elindeki kâğıda bir şeyler yazarak katlar, adama verir. “, Sakın yazdıklarımı okuma ve tarlana göm bu kâğıdı.” Adam yıllar boyunca tarladan yüksek verim alır ve bir gün o kâğıtta ne yazıyor diye çıkarıp bakar: “ Ey toprak, helalinden çalışan bu çiftçiye eğer rızkını vermezsen, seni satın alıp Yahudi mezarlığı yaparım… ” Görüyorsunuz, mübareklerin sözü taşa, toprağa, dağa, hayvana geçiyordu ama bizim sözlerimiz çocuklarımıza bile geçmiyor, halimiz harap, affa ihtiyacımız var. Cenabı Allah, suyu toprağı yarattıkları rızıklansın diye yarattı. Şimdi toprak demek, arazi demek. Yıllarca biriktirip arazi alıyor ve oradan İMAR geçene kadar bekliyoruz. Yazık ki arazilerimizden İmar geçene kadar da yüreğimizde İMAN kalmıyor! Rabbim acısın bizlere… Cumanız hayr olsun… |
|
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|