AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-07-2011, 16:31   #1
Kullanıcı Adı
serdary
Post Utanç yasağında ısrar eden 2 üniversite
YÖK'ün üniversitelere kayıtta başörtüsü mağduriyetine son veren düzenlemesi tüm yurtta uygulanıyor. Fakat iki saygın üniversite başörtüsü yasağında ısrar ediyor.

Üniversitelere kayıtta başörtüsü mağduriyetine son veren düzenleme tüm yurtta uygulanırken, ODTÜ ve Ankara Üniversitesi yasağı sürdürüyor.

Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK) üniversitelere kayıtta başörtüsü mağduriyetine son veren düzenlemesine rağmen bazı üniversiteler başörtüsü yasağında ısrar ediyor.

BİZİ İLGİLENDİRMİYOR

Ankara Üniversitesi ilginç bir karar aldı. Kayıt esnasında, “başı açık fotoğraf” şartını devam ettiren üniversite, “ÖSYM'nin istediği fotoğraflar bizi ilgilendirmiyor. Biz biyometrik fotoğraf istiyoruz. Biyometrik fotoğraf başı açık olmak durumundadır” dedi. Orta Doğu TeknikÜniversitesi (ODTÜ) de karara destek verdi.

İKAZ EDİLECEKLER

YÖK ise yasağı devam ettiren üniversite rektörlerine sert yaptırımlar uygulayacak. İlk olarak ikaz edilecek rektörlerden yapılan hatanın düzeltilmesi istenecek.

GÖREVDEN ALINACAK

Geri adım atmayan rektörlerle birlikte üniversite yönetimi devlet memurları kanunu kapsamında cezalandırılacak. Üst düzey bir YÖK yetkilisi, karara uymayan üniversiteler hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi. Yetkili, düzenlemeye uymayan rektörler hakkında dahi işlem yapılacağını görevden el çektirmelerin olabileceğini söyledi.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-07-2011, 16:34   #2
Kullanıcı Adı
serdary
Bugün sınava girdim hiçbir örtülü öğrenciye sorun çıkarıldığını görmedim hatta gayet rahatlardı.

Çok şükür her yer çözüldü de şu ikisi de düzelse
Alt 09-07-2011, 16:35   #3
Kullanıcı Adı
İntifada
dişe diş...
ne gerekiyorsa yapılsın bu özgürlük düşmanlarına...
zannediyorum itü rektörüde bu fikirdeydi oda başı açık resim istiyordu...

niyeyse bu monte aklıma geldi birden

Alt 09-07-2011, 16:44   #4
Kullanıcı Adı
Ruh-i zar
Bu ikisi dışında, bir de kayıtta sorun çıkartmayıp derslere almayan yerler var..
Ruh-i zar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2011, 16:54   #5
Kullanıcı Adı
_Ednâ_
Alıntı:
serdary Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugün sınava girdim hiçbir örtülü öğrenciye sorun çıkarıldığını görmedim hatta gayet rahatlardı.

Çok şükür her yer çözüldü de şu ikisi de düzelse
malesef o iki üniversitede bu meselenin kısa vadede halolması için öğrencilerin baş kaldırması gerek...
çözülmeme sebebide a dan z ye tüm akademisyenler koyu kominist ve baş kaldırabilecek zihniyette öğrenciler yok...
mümkün mertebe dini bütün kardeşlerimizi bu ünilere göndermek ve yönlendirmek lazımki çehresi değişsin...

Konu _Ednâ_ tarafından (09-07-2011 Saat 17:33 ) değiştirilmiştir..
_Ednâ_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2011, 16:57   #6
Kullanıcı Adı
flashget
geç bile kalınmış bu düzenlemeye.Yıl olmuş 2011 biz hala böyle şeylerle uğraşıyoruz.
flashget isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2011, 17:01   #7
Kullanıcı Adı
İntifada
malesef kardeşim...
yıl olmuş 2011 hala başörtüsüyle uğraşan ahmaklar var...
Alt 09-07-2011, 17:01   #8
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
flashget Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
geç bile kalınmış bu düzenlemeye.Yıl olmuş 2011 biz hala böyle şeylerle uğraşıyoruz.
Haklısın kardeşim ama emin adımlarla, yavaş yavaş, sindire sindire gidilmesi daha doğru olmazmı?
İstendiği taktirde o rektörler iki imzayla görevlerinden alınabilirler ama biz bunu yaparsak bizim bilime ve ilme değer vermediğimiz ve sadece kendi görüşlerimizi yerleştirmek için çalışan insanlar olarak yaftalarınız...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2011, 17:07   #9
Kullanıcı Adı
flashget
Hadi tamam bu yapıldı.Ama birçok kamu alanlarında yasak başörtüsü.Beni yakınlarım ABD'de rahatça giriyorlar.Doktor olan bir kuzenim var hastanede kendisine hiçbir sorun çıkartmıyorlar.Hatta sırf başka milletten olduğu için dahada iyi davranıyorlar.Biz müslüman ülke olduğumuz halde alınmıyorlar.Alınsalar bile başhekimler aynı bu rektörler gibi sorun çıkartırlar.Ne olacak halimiz bilmiyorum.
flashget isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2011, 17:15   #10
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
flashget Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hadi tamam bu yapıldı.Ama birçok kamu alanlarında yasak başörtüsü.Beni yakınlarım ABD'de rahatça giriyorlar.Doktor olan bir kuzenim var hastanede kendisine hiçbir sorun çıkartmıyorlar.Hatta sırf başka milletten olduğu için dahada iyi davranıyorlar.Biz müslüman ülke olduğumuz halde alınmıyorlar.Alınsalar bile başhekimler aynı bu rektörler gibi sorun çıkartırlar.Ne olacak halimiz bilmiyorum.
Sonuna kadar haklısın bütün yazdıklarınızı kelimesi kelimesine destekliyorum.. ama ortada bir realite var biz emin adımlarla ilerliyoruz 5 sene önce hiçbir üniversitede baş örtüsü ile girilmiyordu şimdi ise 2 üniversite kalmış...yavaş yavaş sindire sindire olması gerekiyor bazı şeylerin...doğal bir şekilde kendiliğinden oluyormuşcasına olmalı...
Mesela bu laiklik tartışmalarının tam ortasında bütün rektörler görevden alında yerlerine yenileri getirilse ne olurdu bu devletin hali..her yerden şıkıştırır ve anayasa mahkemesine kadar çıkarılırdı.
Cumhuriyet tarihinin ayıbını biz 5 senede kapatabilecek kıvama geldik.
Allah izin verirse kamuda çalışanlarında baş örtü hakkı doğacaktır.
Biz biraz kendi egomuzu tatmin etmek istiyormuşuz gibi geliyor 4 sene önce bende sizin gibi neden neden neden diye soruyordum ve şuanki yolu bir sessiz devrim olarak görmeye başladım.İnandım ve bugün sadece 2 üniversiteye başörtüsü ile girilmiyor ve inancım iyice pekişti kamuda baş örtüsü serbestliği çok uzak değil sabredelim ve inanalım...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)