AK Gençliğin Buluşma Noktası
Videolar Videolar; komik videolar, dini videolar.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 09-25-2011, 23:08   #51
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
serdary Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi açık söyliyim, çok geniş bilgim yok ama Elhamdülillah bazı konularda bilgim var..

Bir etin helal olması için, mundar olmaması için Allah adına kesilmiş olması gerekmez mi?

Bir gayrimüslimin hayvanı tanrısı adına-eğer tanrı diyerek taptığı Allah ise- kestiğini nereden bileceğiz? Her Müslüman kasaptan et almazken gidip gayrimüslimin kestiği hayvanın etini gönül rahatlığıyla nasıl yiyeceğiz?

Hanefi'ye göre besmelesiz kesilen hayanı yemek caiz değil diye biliyorum. Şafii mezhebinde ise besmelesiz kesilen hayvanlar yenilebiliyormuş. Besmelesiz kesildiğini bildiğimiz hayvanı yemek için Şafii'yi taklit etmemiz gerekiyor.

Alıntı:
unnamed Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cihannur bir tefsir sitesine girde kopyala yapıştır yapıver
Bütün kopyala yapıştır işlerini benim üzerime yıkıyorsunuz unnamed.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-25-2011, 23:12   #52
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hanefi'ye göre besmelesiz kesilen hayanı yemek caiz değil diye biliyorum. Şafii mezhebinde ise besmelesiz kesilen hayvanlar yenilebiliyormuş. Besmelesiz kesildiğini bildiğimiz hayvanı yemek için Şafii'yi taklit etmemiz gerekiyor.

Bütün kopyala yapıştır işlerini benim üzerime yıkıyorsunuz unnamed.
bu nasil bir yorumdur Allah askina.. ne yani isimize gelince hanefi, gelmeyince safimi olacagiz..
cihannur her gecen gün beni sasirtiyorsun, senin nasil bir din anlayisin var inan anlamakta zorlaniyorum..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 09-25-2011, 23:13   #53
Kullanıcı Adı
İntifada
arkadaşlar...
mesele haramdır-helaldir boyutunda değil...
örneğin koşer yani yahudi helaldir gamgası olan bir eti alternatif olarak yiyebilirim çünkü yahudiler bu konuda bizden dahi hassas...
üzerinde koşer damgası olmayan hiç bir eti yediremezsiniz bir yahudiye...
aynı ayette gayrimüslim kadınlar size helal kılındı diyor...
helaldir ama memlekette bu kadar müslüman kız varken çocukalrımı bir gayrimüslimin eline teslim etmem...
ve globalleşmiş bir dünyada bu tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum...
islami usüllere göre kesilmiş helal eti arayıpta ulamayan kim var dünyada ?

Alt 09-25-2011, 23:14   #54
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu nasil bir yorumdur Allah askina.. ne yani isimize gelince hanefi, gelmeyince safimi olacagiz..
cihannur her gecen gün beni sasirtiyorsun, senin nasil bir din anlayisin var inan anlamakta zorlaniyorum..

yok taklit konusunda arkadaşa katılırımda anlamadığım onun gibi mezhepçi birisi nasıl buna eyvallah diyor
ayet açık...

Alt 09-25-2011, 23:16   #55
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
AKıncı 34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
yok taklit konusunda arkadaşa katılırımda anlamadığım onun gibi mezhepçi birisi nasıl buna eyvallah diyor
ayet açık...
biz herseyin kolayini seciyoruz.. iyi o zaman 90 km yi astigimiz zaman orucuda kazaya birakalim, kitabi onu gerektiriyor..
be güzel kardesim önceden deveyle gidiyordun simdi 90 km yi yarim saatte gidiyorsun bu kadarda kolaya kacilmaz ki..
Alt 09-25-2011, 23:17   #56
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Dinsizler ile putperestlerin veya bâtıl (Ehl-i Kitab'ın dinleri gibi, şimdi bozulmuş bile olsa asıl Allah'tan gelmiş olan dinlerden başka) bir dine inananların kestikleri hayvanları müslümanlar yemezler; burası doğrudur. Ehl-i Kitabın kendi dinlerine göre öldürüp yedikleri -domuz gibi türü müslümanlara haram olanlar dışındaki- hayvanları yemek ise müslümanlara helaldir (Mâide: 5/5). Ehl-i kitabın Allah ve peygamber inancı müslümanlarınkinden farklıdır; Allah'ın sıfatları ile ilgili yanlış, batıl inançları vardır, ancak kurban veya etlik keserken -sıfatlar hakkında yanlış inanç ve bilgi sahibi de olsalar- Allah'ın adını zikrederler, putperest olmadıkları için Allah'tan başka bir tanrının (putun) adını anmazlar; kestiklerinin yenmesi için işte bu yeterli görülmüştür (Azîmâbâdî, Ebû Dâvûd şerhi, V, 12). İnandıkları başka bir tanrının veya putun adını anmamak şartıyla, ya henüz alışmadıkları veya unuttukları için Allah'ın adını anmayı unutanlara, ihmal edenlere (böyle yapmış olmaları ihtimali bulunanlara) gelince bunların kestiklerini yerken "yiyenlerin besmele çekmeleri" istenmiştir (Ebû Dâvûd, Udhiyye, 18 vd.).
hayreddin karaman

Alt 09-25-2011, 23:20   #57
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
biz herseyin kolayini seciyoruz.. iyi o zaman 90 km yi astigimiz zaman orucuda kazaya birakalim, kitabi onu gerektiriyor..
be güzel kardesim önceden deveyle gidiyordun simdi 90 km yi yarim saatte gidiyorsun bu kadarda kolaya kacilmaz ki..
e bende onu diyorum...
cihannurun verdiği ayetin bi önceki ayette sana kendilerine neyin helal kılındığını soruyorlar. De ki: 'Size temiz şeyler helal kılındı. Allah'ın size öğrettiği şekilde yetiştirdiğiniz av hayvanlarının yakalayıp sizin için alıkoyduklarından yiyin ve üzerine Allah'ın adını anın. Allah'a karşı gelmekten de sakının. Şüphesiz Allah hesabı hızlı görendir.' diyor Allah...

ben globalleşmiş bir dünyada çok zorunlu kalmadıkça bir ehli kitabın kestiğini yemem...
ha niye yemem helal olduğu halde neden bir gayrimüslimle evlenmiyorsam aynı sebeplerden...
içim rahat etmez önce islamı tercih ederim...

Alt 09-25-2011, 23:20   #58
Kullanıcı Adı
serdary
Şafi mezhebinde besmele sünnet ama Hadis varken elde dahasına ihtiyaç var mı

"Kanı akıtılan ve üzerine Allah'ın ismi anılandan yeyin"

Alt 09-25-2011, 23:21   #59
Kullanıcı Adı
İntifada
ayete bakmakta fayda var kardeşim...

Alt 09-25-2011, 23:25   #60
Kullanıcı Adı
Mavera
ben size daha ilgincini söyleyim.. benim bir arkadasim ehli din olmayanin hic birseyini yemiyor yani sadece et degil..
mesela cinlilerin hic birseyini yemiyor ister ekmek olsun, ister etsiz yemek olsun, ister balik olsun..
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)