AK Gençliğin Buluşma Noktası
İman ve Ahlak Namaz, aile hayatı, fıkıh, akaid, ahiret ve kıyamet.

Stil
Seçenekler

Alt 09-26-2011, 17:18   #51
Kullanıcı Adı
xhidayet
Tekfir ne güzel di mi?!..Çamur at.. tutumazsa izi kalsın..

Bu şizofren ruh halini bırakın güzel kardeşlerim. Düne kadar ben de inandım bu safsatalara..

"Misfak dışında diş fırçalamak caiz değil..Domuz kılıyla dişlerini mahvetme Müslüman!.." dediniz.
Yaşım kırk ağzımda diş kalma dı bire GERİZEKALILAR!..
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2011, 17:25   #52
Kullanıcı Adı
İntifada
YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Allah için 1:05 ten sonrasını dinleyin...
Alt 09-26-2011, 17:32   #53
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel kardesim,
bende acizane , namazdan cikan birinin kahrolsun seriat diyebilecegini sanmiyordum...

4 yaşında çocuğa ezan ne çan ne öğretsen ezana çan demez...
o çıktığı camideki imam hutbede temizliği anlatana kadar şeriatı anlatsa o adamda onu demez...
Alt 09-26-2011, 17:48   #54
Kullanıcı Adı
Cihannur
"Küfür ne demektir? Kaç çeşit küfür vardır?" başlıklı bu güzel, değerli ve faydalı paylaşımın için teşekkür ederim, Allah razı olsun Sus-kun arkadaşım. Müslümanların küfrün ne olduğunu, küfrün çeşitlerini ve hangi sözlerin küfre yol açtığını bilmeleri onlar için önemlidir. Bazı Müslümanlar küfre yol açan sözlerin neler olduklarını bilmedikleri için maazallah küfür sözleri söyleyip bilmeden imanlarını kaybedip sonsuz azaba düçar olabilirler. Bu yüzden böyle değerli ikazların yapılması Müslümanlara yapılmış büyük hizmettir. Bu yazıyı yazarak Müslümanları küfür sözlere karşı dikkatli olmaları için uyaran Muhammed Konyevi'den de Allah razı olsun.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2011, 17:53   #55
Kullanıcı Adı
SuS_KuN
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
"Küfür ne demektir? Kaç çeşit küfür vardır?" başlıklı bu güzel, değerli ve faydalı paylaşımın için teşekkür ederim, Allah razı olsun Sus-kun arkadaşım. Müslümanların küfrün ne olduğunu, küfrün çeşitlerini ve hangi sözlerin küfre yol açtığını bilmeleri onlar için önemlidir. Bazı Müslümanlar küfre yol açan sözlerin neler olduklarını bilmedikleri için maazallah küfür sözleri söyleyip bilmeden imanlarını kaybedip sonsuz azaba düçar olabilirler. Bu yüzden böyle değerli ikazların yapılması Müslümanlara yapılmış büyük hizmettir. Bu yazıyı yazarak Müslümanları küfür sözlere karşı dikkatli olmaları için uyaran Muhammed Konyevi'den de Allah razı olsun.

Amin,ALLAH razı olsun.
SuS_KuN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2011, 18:23   #56
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
NûN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet, aksini dili ile beyan etmedikçe Mümindir. Kalpleri ancak Allah bilir Tarantula.

Konuyla ilgili olarak Eşref'e katılıyorum. Zorlama bir yazı, yani birinin canı sıkılmış (Suskun için değil yazıyı yazan için söylüyorum), ne yapsam ne yapsam, ayet hadis araştırmadan neler ortaya atsam demiş. Bu yazı çıkmış. Mantığın bile kabul etmediği sorular cevaplar bunlar.
İmanı zedeleyen sözler yok mudur? Vardır.. Herkesin üç aşağı beş yukarı kullandığı sözler illaki var, hatta forumda da mevcut. Çok önceden Duyguseli'nin açtığı bir konu vardı, bulabilirsem link veririm.

İnsanları küfür çukuruna atmak bu kadar basit olmamalı. Dikkat edelim..
Adam lafta bir numara fakat icraatta gelince fos, ne namaz kılar ne oruç tutar ne zekat verir bunları yapmıyormuş gibi gıybet eder haram yer fakat ben Müslüman'ım der mangalda kül bırakmayan derken bunları kast ettim abla bunlarda Mü'min mi yani ?
Alt 09-26-2011, 22:40   #57
Kullanıcı Adı
BlueMoon
ben olaya şöyle yaklaşayım hadis-i şeriflerden gördüğüm ve okuduğum kadarıyla insanı kafir eden sözlerden aklımda kalan önemli olanlar,

1- Allahın varlığını reddetmek, sıfatlarından birini veya hepsini reddetmek. gönderdiği peygamberlerden birini veya hepsini reddetmek. indirdiği ilahi kitaplardan birini veya hepsini reddetmek. (hadi canım birini reddetmekle ne olur demeyin rabbimize acziyet ima etme anlamı taşıyor çünkü)

2- Allahın ilminin ve kudretinin sonsuz olmadığını savunmak (bunu değiştirmeye Allahın bile gücü yetmez diyen gibi) bunları söyleyen kafir olur. hakkında ayet ve hadisler kesindir.

3- Allahın ilminin filanca tarihte başladığını iddia etmek. (Allah kaderleri şu tarihte tayin etti öncesi belli değildi diyen kafir olur. çünkü rabbimizin ilmi ezelden ebedttendir. öncesi yoktur sonrası da olmayacaktır.

4- islam adına hizmet eden alim ve evliyaları, büyük din adamlarını alaya alan sözler (kuran okumakla beynin çürümüş senin diye hafıza hitap edenler çok günümüzde bu davranış da insanı kafir eder)

5- Allahın veya peygamberlerin söylemediği, tavsiye etmediği bir şeyi kabul etmek veya dinde varmış gibi göstermek (içki bana göre haram değildir, veya kumar bana göre haram değildir diyen kafir olur. dini emirlerin sana göresi bana göresi olmaz. Emir rabbimizdendir, bize tam teslimiyet yakışır)

6- Haramlardan birini reddetmek. (canım faizin ne zararı var dinimizin faizi haram etmesini kabul etmiyorum diyen kafir olur)

bu liste uzar gider. ama tüm müslümanların insanı nelerin kafir ettiğini öğrenmesi farzdır. İlk önce iman sonra amel. Genelde hocalar ve alimler birçok sohbetinde ağırlıklı olarak insanı kafir eden yoldan çıkaran sözlere ağırlık vermişlerdir. malum çağımızda insanlar çekirdek çıtlarken bile dinden çıkıyor. böyle bir ortamda, insanların basite kolaya aldığı sözlerin ahirette başlarına neler getirebileceğini bilmeleri gerekir.

BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2011, 22:49   #58
Kullanıcı Adı
BlueMoon
bi laf var halk arasında "bu onun Allahıdır" veya "Allahı gelse yapamaz" "ben bu işin Allahıyım (yani ehliyim gibisinden) sözleri söylese kafir olur. çünkü mevlamıza bir şekil ithaf etmektedir. oysa ki rabbimiz yarattığı hiçbir şeye benzemez...
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-26-2011, 23:00   #59
Kullanıcı Adı
İntifada
Alıntı:
4- islam adına hizmet eden alim ve evliyaları, büyük din adamlarını alaya alan sözler
bunu yapmak hakka girmektir,terbiyesizliktir ama insanı kafir eder demek bence abartıdır...
delil görek isterim...

Alıntı:
5- Allahın veya peygamberlerin söylemediği, tavsiye etmediği bir şeyi kabul etmek veya dinde varmış gibi göstermek
evet Ayetle ve hadisle yasaklanan bir şeyi dinde varmış gibi göstermek insanı küfre götürür...
ama Allahın ve peygamberin söylemediği kısmıda bence abartı olmuş...
bu kadar müctehid geldi bir sürü ictihad verildi...

Alt 09-26-2011, 23:04   #60
Kullanıcı Adı
unnamed
sss i hatırlamak istemesemde yine kendini hatırlattı...
o adamda böyleydi...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)