AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-29-2011, 18:22   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Exclamation Kanuni'ye az kalsın zina yaptıracaklardı!
Kastilya Prensesi Isabella Fortuna dizide önce İstanbul'a evli getirildi, son anda nişanlı olarak gösterildi. Diziye katılan Kastilya Prensesi Isabella Fortuna ile Süleyman arasındaki ilişki eski tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Show TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl'da Sultan Süleyman'ın 'kadın avcısı' ve 'uçkur' peşinde olarak tanıtılmasına eleştiriler yağmur gibi yağıyor. Zaman gazetesinde 'Kurşunkalem' başlıklı köşe yazısında, senaristlerin Süleyman ile aşk yaşattıkları İsabella'nın evli olmasına dikkat çekiliyor.

VİCDANLARI SIZLIYOR MU?

"(...)Kanuni'yi bir tarafa bırakalım. Yakın tarihimizden örnek bir şahsiyet alıp Kanuni'nin yerine koyalım. Acaba o şahsiyetlere 'senaryo gereği' Kanuni'ye yaptıklarının onda birini yapabilirler mi? Can Dündar'ın 'Mustafa' filminde Atatürk'e içki içirdi diye başına gelenleri çok iyi biliyoruz. Ama ben dizi senaristlerine kızmıyorum, her fırsatta tarihiyle övünen milletimizin diziyi neden bu kadar sevdiğini, izlerken vicdanlarının sızlayıp sızlamadığını merak ediyorum.

PADİŞAH EVLİ KADINLA AŞK YAŞAR MI?

Bunları niye mi yazdım? Biliyorsunuz dizinin son bölümlerinde Kastilya Prensesi Isabella Fortuna adlı bir karakter karşımıza çıktı. Karakteri, eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın kızı Melike İpek canlandırıyor. Dizi ekibi İpek'i bir balıkçıda keşfetmiş. Rol gereği Kastilya Prensesi Isabella, Hürrem Sultan'a rakip! Bizim senaristler, Kanuni ile Isabella'ya aşk yaşatmaya başladılar. Senaryoda Isabella ilk önce evliymiş. Yani az kaldı Kanuni, evli bir kadın ile aşk yaşayacakmış. Ya da, tövbe, zina yapacak! Osmanlı'da padişah ile cariyeler arasında yaşanmış aşk hikâyeleri var. Ama bir padişahın evli bir kadın ile aşk yaşaması hem geleneklerimize hem de dinimize aykırı. Senaristlerin o kadar gözü dönmüş ki koskoca padişaha zina yaptırmayı düşünmüşler! Kimin aklına geldiyse, son anda evli Isabella gitmiş nişanlı Isabella gelmiş. Bakalım reyting uğruna Kanuni'yi daha ne hallere sokacaklar?"

internethaber

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-29-2011, 18:29   #2
Kullanıcı Adı
serdary
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

"(...)Kanuni'yi bir tarafa bırakalım. Yakın tarihimizden örnek bir şahsiyet alıp Kanuni'nin yerine koyalım. Acaba o şahsiyetlere 'senaryo gereği' Kanuni'ye yaptıklarının onda birini yapabilirler mi? Can Dündar'ın 'Mustafa' filminde Atatürk'e içki içirdi diye başına gelenleri çok iyi biliyoruz. Ama ben dizi senaristlerine kızmıyorum, her fırsatta tarihiyle övünen milletimizin diziyi neden bu kadar sevdiğini, izlerken vicdanlarının sızlayıp sızlamadığını merak ediyorum.
İyi yaklaşmışlar konuya...

Atatürk'ün yanlış yansıtılmasından ötürü tavır yapanlar bu diziye neden "neticede bu bir dizi ve başında zaten tamamen hayal ürünüdür deniyor" diyip geçiyorlar...
Alt 10-29-2011, 18:34   #3
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
bana yazarını söyleyin nasıl bir çarpıtıcı olduğunu söyleyeyim...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2011, 18:37   #4
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Tamamiyle hayal ürünüde olsa,bu adam hakkında bilgisi olmayanlar onu dizideki gibi hatırlıcaktır illa ki,bilinç altılarına koca memişli hatunlara sahip bir padişah olarak yerleşecek.Hayal ürünü olan dizi gerçek kişiler üzerinden zaten kurulamaz.Milletimiz hıyar izliyor işte.Behçat Ç. yi izleyin la
Alt 10-29-2011, 18:59   #5
Kullanıcı Adı
depare
Hayal ürünü olduğu yani kurgu olduğu gelen tepkiler den sonra zoraki olarak belirtildi dizi ilk başladığın da böyle bir şey yoktu..!

Sen Padişaha bir dünya iftira at sonra hayal ürünü diyerek geçiştir böyle bir saçmalık olamaz..

Türk büyüklerini koruma kanununa ne oldu..?

Birileri de Atatürk'ün çarpık ilişkilerini anlatan bir dizi yapıp başına da hayal ürünüdür yazsınlar o zaman..
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2011, 19:16   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
"Elalem film yapıp Rambo'sunu kahraman yapar..Bizimkiler film yapıp Padişah'ını zampara yapar.."
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2011, 19:35   #7
Kullanıcı Adı
Terennüm
yazının tamamı zaman gazetesinin cumartesi ekinde kurşun kalem adlı köşede yazılmıştır..
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2011, 19:40   #8
Kullanıcı Adı
Feride
Mide bulandırıcı bir hal aldı.

Bir yerde de şöyle bir paylaşım yapılmış, tevafuken gördüm:

"Ali Kaptan Kanuni'yi geçti, yakında balıkçıdan bile çocuğu olabilir."

Tövbe estğ. İndirgedikleri duruma bakar mısınız.
İğrençlikte sınır tanımıyorlar. Allah ıslah etsin.
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2011, 19:44   #9
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Alıntı:
Feride Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mide bulandırıcı bir hal aldı.

Bir yerde de şöyle bir paylaşım yapılmış, tevafuken gördüm:

"Ali Kaptan Kanuni'yi geçti, yakında balıkçıdan bile çocuğu olabilir."

Tövbe estğ. İndirgedikleri duruma bakar mısınız.
İğrençlikte sınır tanımıyorlar. Allah ıslah etsin.
MaşaALLAH izlemiyorum diyonuz amma hepisinide biliyonuz ha...

Varya bu kızlar varya...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2011, 19:46   #10
Kullanıcı Adı
Feride
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
MaşaALLAH izlemiyorum diyonuz amma hepisinide biliyonuz ha...

Varya bu kızlar varya...
Yok ben izlemiyorum yahu. Hakikaten izlemiyorum. İğreniyorum ve de adını bile duymaya tahammül edemiyorum bu dizi müsvettesinin.

Yahu yazdığım cümle bir sosyal paylaşım sitesinden alıntı: ) Onu yazdım, sen de nasıl bir mana kattıysan anlamadım.: )
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)