AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-07-2012, 18:40   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart İlker Başbuğ Büyükanıt'ı Suçlamış
Iğsız'ı yalanladı, Büyükanıt'ı suçladı
İnternet Andıcı soruşturmasında tutuklanan Başbuğ'un savcılık sorgusunda "İnternet siteleri benim dönemimden önce hazırlandı. Tarihlere iyi bakılsın" diyerek Yaşar Büyükanıt'ı işaret ettiği öğrenildi.

07.01.2012 08:00

İnternet Andıcı soruşturmasında tutuklanan Başbuğ'un savcılık sorgusunda "İnternet siteleri benim dönemimden önce hazırlandı. Tarihlere iyi bakılsın" diyerek Yaşar Büyükanıt'ı işaret ettiği öğrenildi.

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un savcılığı verdiği savunmasında 'İnternet Andıcı'nın kendi döneminde hazırlanmadığını öne sürdüğü öğrenildi. Başbuğ'un kara propaganda yapan sitelerle ilgili isim vermeden kendisinden önce görev yapan 25. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ı suçladığı belirtildi. Başbuğ'un 25 sayfa olduğu belirtilen ifadesinde "Bana teşekkür edilmesi gerekir çünkü ben göreve geldiğimde bunları kapattıran kişiyim" dediği öğrenildi. Başbuğ'un, "Ben 2008 yılı 30 Ağustos tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevime başladım. 4 Şubat 2009 tarihinde bu internet siteleriyle ilgili olarak bir haber yayınlandı ve haber üzerine yaptığımız ilk incelemede şekil ve teknik açıdan bu sitelerin kanuna uygun olmadığı bilgisi bana verildiğinde bu siteleri kapattırdım. Bana teşekkür edilmesi gerekir. Bu sitelerin son güncelleme tarihlerine bakıldığında benim görev sürem öncesidir" dediği belirtildi.

IĞSIZ'I YALANLADI

İlker Başbuğ'un, ifadesinde İnternet Andıcı soruşturmasında daha önce tutuklanan emekli Org. Hasan Iğsız'ın, İnternet Andıcı'ndaki "Sn. Komuna Arz" Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a sunulduğu anlamına gelir ifadeleri üzerine ise, "2. Başkan (Hasan Iğsız) tara- fından Sayın Komutana arz diye sunulan bir belge normal şartlarda bana arz edilmesi gerekir. Ancak kesinlikle arz edilmedi. Arz edilmişi olsa bir imza bir paraf mutlaka konulurdu. Bu andıç 2. Başkan (Hasan Iğsız) tarafından 1 Nisan 2009 tarihinde paraflanmıştır. İddialara göre bu andıcın bana 14 Nisan 2009 tarihinde arz edildi. Ancak bu andıcın 2 Nisan 2009 tarihinde karargâh içinde işleme girdiğini de görüyoruz" dediği kaydedildi.

Kaynak : Sabah

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-07-2012, 20:53   #2
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
dün hepimiz biriz diyorlardı...
bugün noldu...
hepsi bir birini satıyor...
sizin dostluğunuz bu kadar işte...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 21:10   #3
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Okların büyük bir kısmı Yaşar Büyükanıt' ı gösteriyor ?
Fakat ortada deşifre edilmeyen bir çok bilgi var.

Yaşar Büyükanıt e-muhtıra verdikten sonra Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde neler konuşuldu ?
Ardında gelen erken seçim ve kendisine Üstün Hizmet Ödülü verilmesi ?
Yoksa cuntacı generalleri deşifre eden sahış bu mu ?
Tsk içerisindeki kördüğümü bu şahıs mı çözdü ?

Hilmi Özkök generaller arasında en çok sevdiğim isimlerden bir tanesi ? Bu kördüğümü çözen kişi yoksa Hilmi Özkök mü diye içimden geçirmiyor değilim.

Kafamdaki sorular bunlar aydınlatacak olana şükran duyarım ?
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-07-2012, 21:18   #4
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dün hepimiz biriz diyorlardı...
bugün noldu...
hepsi bir birini satıyor...
sizin dostluğunuz bu kadar işte...
Bunların dostluğu makam, mevki ve güç ilerledikçe devam eder
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)