İng hatta fransızca okumak zaten şart da,devlet üni kısmına takıldım ben.Tm bölümlerine baktığımızda en yüksek puanlı okullar %100 burslu Koç,Kadir Has,Fatih,Bilgi vs,devlet okullarından da Gs,Boğaziçi ve en fazla İstanbul. Özeller daha fazla ve nitelikli öğrenci çekmek için daha öğrenciyken adamları patronlarla buluşturuyorlar.Koç,Kadir Has desen mezunların %30'unu kendi bünyesinde çalıştırıyor zaten.Rekabet arttıkça özeller daha cazip imkanlar sağlıyor,ama puanın iyiyken Bilgi yerine İst Hukuk a girdiğinde mezun olunca senin iş araman,özelde okusan kolayca girebileceğin şirketlere kendini beğendirmen gerekiyor. Ben de bunu anlamıyorum işte,bu durumda neden devlet üni
özel üniversitelerin çoğu 2-3 bina dikerler ve kendini geliştirme imkanın çok kısıtlı olur ama iyi bir devlet üniversitesine gidersen imkanları çok daha geniş olur ve kendini daha fazla geliştirirsin.
Benim istanbuldaki çoğu özel üniversitenin %100 burslu iletişim fakültelerinin bölümleri tutuyordu devlet üniversitesi yazdım.
Özgür Çağrı
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)