AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-23-2012, 21:55   #1
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart Fransada kritik görüşme başladı:Teklif gündemden düşürülsin
Kritik görüşme başladı

Fransa Senatosu genel kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifinin görüşülmesine başlandı.
Fransa Senatosu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının reddini suç sayan tartışmalı yasa teklifini görütşüyor. 348 koltuklu senatoda oturuma 68 senatör katılıyor. Senato'daki oturumda şu sıralarda “teklif gündemden düşürülsün” önergesi görüşülüyor.

Oturumu başlatan Senato Başkan Yardımcısı Charles Guene, "Bu tarihi konunun politikaya alet olmasını biz de istemiyoruz. Ama savaş suçları konusunu da unutmak büyük bir suçtur " şeklinde konuştu.

Her türlü bilgi kirliliğinden kaçınmak istediklerini iddia eden Guene "Herkesin destekleme veya karşı çıkma özgürlüğü vardır " dedi.

Guene 'nin ardından söz alan parlamento ile ilişkilerden sorumlu bakan Patrick Ollier söz konusu teklifin Fransız yasalarına ve Avrupa Birliği yasalarına uygun olduğunu öne sürdü.
Tartışma sona erdi
Fransız Senatosunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin tartışılması sona erdi.
Senato, ilk önce yasa teklifinin incelenmeye alınmamasını öngören değişiklik önergesini oylayacak.
Kanunlar Komisyonu Başkanı Jean-Pierre Sueur, değişiklik önergesini savunan konuşmasını yapıyor.
60 SENATÖR OTURUMDA

Genel kurulda konuşmalar önce siyasi gruplar adına yapılacak, daha sonra kişisel konuşmalara geçilecek. Genel kuruldaki konuşmaların yaklaşık 2 saat sürmesi bekleniyor.

Oturuma 348 senatörden yaklaşık 60 kadarı katılıyor.
Senatörlerin kulisle genel kurul salonu arasındaki trafiği de aynı hızda sürüyor. Katılımcı sayısı sürekli değişiyor.
Ancak daha önceki uygulamalara bakılınca Ermeni iddialarına ilişkin teklifin kabulu veya reddi için yeterli sayının salonda olduğu gözleniyor.
1915 olaylarına ilişkin Ermeni tezlerini reddetmeyi suç sayan tasarı burada onaylanınca Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin imzasına sunulacak.
Sarkozy imzalayınca, yasa resmi gazetede yayımlanacak ve yürürlüğe girecek.
Bu arada 60 milletvekili veya senatörün imzası, yasanın Anayasa Mahkemesine götürülmesi için yeterli olacak.
Cumhuriyetçi Merkez Birlik Grubu Senatörü Nathalie Goulet bugün AA muhabirinin sorularını cevaplarken, "60 cesur Fransız siyasetçiyi bulacağımıza inanıyorum" demişti.

KOMÜNİSTLER BÖLÜNDÜ

Hükümet ve kanunlar komisyonu temsilcisinin ardından, siyasi grup adına konuşmalar başladı. Komünist Grup adına konuşan Isabelle Pasquet, yasa teklifini kişisel olarak desteklediğini söyledi.
Pasquet, bununla birlikte kendi siyasi gruplarında bu konudaki görüş ayrılıklarının sürdüğünü belirterek, bazı komünist senatörlerin 'evet' bazılarının 'hayır' oyu vereceğini, bazılarınınsa oylamaya katılmayacağını duyurdu.
Komünist grubun, senatoda 21 üyesi bulunuyor.


AA

 

Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-23-2012, 22:31   #2
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Senato, "Tasarı gündemden düşürülsün" önerisini reddetti



Hürriyet Planet
23 Ocak 2012










Fransız senatörler oy çokluğuyla aldıkları kararla, "soykırımı inkâr tasarısı"nın Genel Kurul’da oylanmasına hükmetti.





Genel Kurul'da yapılan oylamada, Anasaya Komisyonu'nun, yasa teklifinin "incelenmeye alınmamasını" öngören değişiklik önergesi kabul edilmedi. Oylamadan 167 kabul 86 ret oyu çıktı.
Değişiklik önergesinin reddedilmesinin ardından Genel Kurul'da yasa üzerindeki görüşmelere geçildi.
Eğer UMP Marsilya Milletvekili Valerie Boyer tarafından hazırlanıp sunulduktan sonra Ulusal Meclis’ten geçen yasa, Senato Genel Kurulu’ndan hiçbir değişikliğe uğramadan geçerse, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin onayına sunulacak. Bu durumda, Sarkozy'nin yasayı 15 gün içinde onaylaması gerekiyor.
Sarkozy'nin onay vermesi halinde, yasanın tüm detaylarıyla nasıl uygulanacağını belirleyen “uygulama genelgesi” ilgili bakanlık tarafından hazırlanacak ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu süre içinde 60 senatör ya da parlamenter, Senato ya da Parlamento başkanlarından biri, yasanın anayasaya aykırı olduğunu savunarak Anayasa Mahkemesi’ne gidebilecek. Yasa uygulamaya geçse de, bu yasadan yargılanan şahıslar Anayasa’ya aykırılık iddiasında bulunabilecek.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-24-2012, 00:27   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Standart
Fransa Senatosu'ndaki son durum: İkinci değişiklik önergesi de reddedildi
23.01.2012 - 21:20 Fransa Senatosu, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifinin incelenmeye alınmamasını öngören ikinci değişiklik önergesini de reddetti.
Genel kuruldaki ikinci değişiklik önergesi için 81 senatör ''evet'', 171 senatör ''hayır'' oyu verdi.

Kanunlar komisyonunu sunduğu ilk değişiklik önergesinin oylamasında 86 senatör ''evet'', 166 senatör ''hayır'' demişti.

Genel kurul, senatör Jacques Mezard tarafından sunulan, yasa teklifinin komisyona gönderilmesini talep eden önergeyi şimdi tartışmaya başladı.

İlk iki önergenin açık farkla reddedilmesi, yasa teklifinin kabul edilme olasılığını artırıyor.

Değişiklik önergeleri tartışmasında önergeyi sunan, karşı çıkan ve hükümet temsilcisi söz alıp konuşma yapıyor.

İlk iki değişiklik önerisinin reddedilmesinden sonra Senato önünde bekleyen Ermeni diasporası, önerilerin reddedilmesini memnuniyetle karşıladı.

Senato binası önünde bekleyen Ermenilerin Fransız milli marşını okudukları ve Fransa lehine slogan attıkları görüldü.

Görüşmeleri Senato balkonundan Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu da takip ediyor.

Geçtiğimiz ay Fransa Meclisi'nde sadece 50 milletvekilinin oyuyla kabul edilen tasarıda yine oy çokluğu aranacak. Kaç kişinin oy kullandığının önemi olmayan tasarı bir oy fark olsa dahi kabul edilecek.

Kanunlar Komisyonu Başkanı ve Raportör Jean-Pierre Sueur, ''Fransız Anayasasının 34 maddesine aykırı'' olduğu gerekçesiyle yasa teklifinin reddedilmesini istedi. Hiç bir siyasi eğilim adına konuşmadığını, sadece hukukçu kimliğini ön plana çıkararak konuştuğunu ifade eden Sueur, geçen yıl toplanan Kanunlar Komisyonunun ve Senato genel kurulunun da, bu yönde bir yasa teklifinin incelenmeye alınmasını reddettiğini hatırlattı.

Sueur, yine Parlamento tarafından 2008 yılında kaleme alınan bir araşırma raporunun da, parlamentoların tarih yazmaması gerektiği yolunda görüş bildirdiğini söyledi.

-Tarihçiler endişeli-

Sueur, Fransa'nın ünlü tarihçisi Pierre Nora'nın, parlamenterlerin tarih yazamayacağı, anayasa hukukçusu Robert Badinter'in ise ''parlamentoların mahkeme olmadığı'' yolundaki açıklamalarına atıfta bulundu.

Kanunlar Komisyonu Başkanı, ''Fransız tarihçiler, bu yasa teklifiyle ilgili gelişmeleri endişeyle izliyorlar'' dedi.

Kanunlar Komisyonunun uyarısının Senato tarafından dikkate alınması gerektiğini belirten Sueur, Fransız hukukçuların da, yine gelişmelerden büyük rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Genel kurulda konuşmalar önce siyasi gruplar adına yapılacak, daha sonra kişisel konuşmalara geçilecek. Genel kuruldaki konuşmaların yaklaşık 2 saat sürmesi bekleniyor.

DIŞARDA PROTESTO

İçerde bu kritik görüşme devam ederken dışarıda ise gurbetçiler ve yasaya destek veren Ermenilerin gösteri yaptı.

Komünist grup bölünmüş durumda

Fransa Senatosu genel kurulunda, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifinin görüşülmesi sürüyor.

Hükümet ve kanunlar komisyonu temsilcisinin ardından, siyasi grup adına konuşmalar başladı. Komünist Grup adına konuşan Isabelle Pasquet, yasa teklifini kişisel olarak desteklediğini söyledi.

Pasquet, bununla birlikte kendi siyasi gruplarında bu konudaki görüş ayrılıklarının sürdüğünü belirterek, bazı komünist senatörlerin 'evet' bazılarının 'hayır' oyu vereceğini, bazılarınınsa oylamaya katılmayacağını duyurdu.

Komünist grubun, senatoda 21 üyesi bulunuyor.

1 YIL HAPİS, 45 BİN EURO CEZA

Teklifin senatodan geçip Cumhurbaşkanı Sarkozy tarafından onaylanması halinde, Fransa'da 'Ermeni soykırımının' varlığını inkar etmek suç haline gelecek ve inkar edenler 1 yıl hapis ve 45 bin Euro tazminat cezasıyla yargılanacak.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türkiye'ye 'itidal' çağrısı

Fransa Dışişleri Bakanlığı, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifinin senato gündemine gelmesinin ardından Türkiye'den gelen sert tepkilere ilişkin yaptığı "itidal" çağrısını yineledi.Bakanlık Sözcüsü Bernard Valero, "Türkiye'yi önemli bir müttefik'' olarak niteledi ve ''Türkiye'ye itidal çağrısı yapıyoruz. Türkiye bizim için önemli bir ortak ve müttefik. Türkiye ile ikili ve bölgesel konularda ve bütün alanlarda ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veriyoruz" dedi.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-24-2012, 00:29   #4
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Standart
İpler sarkonun ellerinde hade bakalım fransa.
Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi